Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 416

• 31 567
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
По повод анализа на г-жа Навид за КПА, и аз не мога да се стърпя и да не се изкажа...
На мен КПА ми е любим турски сериал по няколко причини. Това е първият сериал, в който гледах Енгин и благодарение на който станах негова поклонничка. Любовта между Елиф и Йомер (условна, безусловна, много или по-малко честна - който както иска да си я нарича) си остава една изключителна, незабравимо красива любовна история, един от безспорните върхове в турската дизи индустрия  - и не само, особено ако се отчете и превъзходното изпълнение и химия между  Енгин и Туба, както и красотата им като двойка. (Всяка една сцена с тях си беше абсолютно удоволствие - с две ръце гласувам за тези думи на Марта).
По тези две точки, доколкото става ясно, и г-жа Навид твърди същото. Оттам нататък обаче, с много от критиките й не съм съгласна, напротив, мисля, че КПА има  редица достойнства, заради които разпространението му в над 150-160 страни по света (най-много, наред с КВФ), въртенето му и досега по Нетфликс и други цифрови платформи и интересът, който предизвиква по света, многото награди и т.н.  изобщо, ама изобщо не са случайни!
Да довърша за актьорския състав. Ами, честно казано, един слаб актьор там нямаше! Превъзходно изиграни образи на Тайар, Хюсеин, майка Елван, Арда, Пелин, Ипек, Метин,...... - всички без изключение (или с много малки изключения). Само за сравнение - аз лично смятам, че второстепенните герои в ДП бяха видимо и чувствително по-слаби (например изпълнителите на Зехра, Яхя, майката, Менекше, дори Елван, която се харесваше на мнозина,.....)
Неизбежно е, при положение, че турските телевизионни сериали се борят да се задържат възможно най-дълго на екрана и се напъват да го докарат до минимум 50 серии, да няма в тях някои недомислици, излишно разтягане и смучене от пръстите. Също така, не знам кой от къде и как взаимства, но и това, според мен, е неизбежно, в лавината от произведения на филмовото изкуство (повече или по-малко качествени), които заливат света.

Не могат обаче да не се отчетат следните същностни характеристика на КПА:
Сериалът е изключително интересен и с развитието на действието си приковава вниманието на зрителите от първата до последната минута. Като се прибави и отличната актьорска игра, която още повече ни прави съпричастни на историята, КПА е от онези сериали/филми, които те пренасят изцяло в техния свят, залепят те за екрана и те карат да не се откъснеш поглед и мисъл оттам. Нещо повече  - да ги гледаш много, много пъти, защото интригата е много заплетена и ти е интересно независимо от многократното гледане. Познавам не един и два случая на хора, които изкараха ковидни карантини (от двуседмични до няколкомесечни), благодарение на гледането на КПА.
КПА е сериал, в който има не само любовни истории и криминални интриги. В него има и прекрасни, запомнящи се завинаги  приятелства, анализ на семейства и семейни взаимоотношения, паралели между герои и съдби, има понякога хиперболизирани, но все пак правдиви, реално съществуващи в живота типажи.  
КПА е сериал, който повдига, разглежда, опитва се да решава изключително значими проблеми, които съществуват навсякъде в съвременния свят и могат да бъдат разбрани от хората по всички кътчета на света. Престъпната мафия, страховитата корупция в полицията и прокуратурата, огромната пропаст между света на богатите и бедните, разточителствата на едните и изкушенията, на които са подложени другите, знаейки, че не могат да си ги позволят по законен начин, разрушителната власт на парите.... И още много неща. И в това отношение КПА стои много по-високо от повечето турски сериали (най-вече на тези, които масово закупуват от бг телевизиите), в които махленските интрижки или по-специфичните и ограничени за региона и нацията проблеми преобладават.

Поздрав от Елиф и Йомер!

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 16:12 от Burkina

# 61
  • Пловдив

Добро утро момичета в ден неделя, успешна да е.

Burkina, напълно съм съгласна с написаното от теб.
Да, това е май и първият турски сериал, в който още в епизод 1 видяхме целувка.
Да припомня и мнението, и възхищението на Барбра Стрейзън от гледането на сериала.
Убедена съм, че много нейни последователи също са го изгледали.

# 62
Добро утро,

Момичета, Hug

Здрава, приятна и ползотворна неделя.

# 63
  • Пловдив

Санджар черпи с чай.
Ходите където ходите, не забравяйте да дойдете и тук, да пиете чай де...

# 64
# 65
  • Пловдив

Изпълних задължението си и сега чакаме новини.
Дано Ирем или актьорите от втора линия ни пуснат нещичко...

# 66
Аз днес работя,  ще гласувам по- късно.

# 67
  • Пловдив

Как да не ги обичаме, толкова са сладки...

# 68

Добре сте.WinkИ днес, работа, работа...Какво по-хубаво.Hug

# 69
  • Пловдив

От Роксани.

# 70

За разведряване.Hug

# 71
  • Пловдив

Сладък колаж - който има коте, така е...

# 72

Лека и спокойна!

# 73
  • Пловдив

Добро утро момичета в ден понеделник, успешен да е.
Весела закачка....

# 74
Добро утро.
ДОбре известните ни Кати и Навид, заедно с Яна, са се заели с официалното издаване на Енгиновата книга на английски език. За да контактуват по-успешно с потенциалните издатели, е необходимо да им покажат резултатите от  кратка анкета.
Моля прочетете краткото им писъмце и отидете на линка, за да потвърдите, че бихте искали книгата да излезе на английски език: 
https://forms.gle/rZw81aHvy64xMYPg9

Общи условия

Активация на акаунт