Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 35

• 27 189
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
В името няма "нещо попско", а аз съм чувала за поп с това име-монашеско, придобито. Иначе родното му е друго. Та затова и го асоциирам по този начин.
Досега при деца, младежи , даже и при възрастни не бях го срещала, единствено - писах по-горе при кого.
Отскоро по ТВ дават репортер - млад човек , Натанаил Раичков. За други с това име не съм чувала

# 181
  • Крайбрежен район
Ленислава
Миловидна
Илонка
Седефка
Смиляна
Хубенка
Стелена

# 182
Елениян
Друми
Дафил
Симеония
Райна - Ева
Сатина
Ставриана

# 183
  • София

Дядо ми се казваше Друми. И аз съм кръстена на него, но само първата буква. Което не знам дали се брои Simple Smile Добре, че не съм Друмка Joy

# 184
  • София
Малчо - 5-6-годишен
Невян
Буря

# 185
Бебе Данчо - свекърите отказали да е Йордан или Даниел, дословно трябвало... Rolling Eyes

# 186
  • Крайбрежен район
Данчо ми харесва. Но как ще се образува бащино от него? Thinking
Аз познавам бебе Йордана кръстена на баба Йорданка и дядо Йордан. Без някакъв натиск от бабата и дядото. Търсели нещо рядко срещано и не толкова масово като Йоана.
Познавам и една малка Йована кръстена на баба си Йовка. Също много ми харесва.

# 187
Данчо - Данчев/а. Имам познат с фамилия Данков.

# 188
На умалените май по-често слагат -ев. Синът ми има в групата дете с второ име Петев. Баща му е съответно Петьо.

# 189
Йордана и мен ми харесва. Звучи стабилно като за стабилен човек. Асоциации някакви...

# 190
Йордана ми звучи силно, но много грубо. Данчо пък ми е изключително неподходящо в днешно време, изобщо всякакви умалителни са ми нелепи. Но
наистина всеки има различни усещания за имената.
А от Петьо защо бащиното не е Петьов, а Петев? Някак ми звучи по-логично и нищо не се променя. Grinning

# 191
  • ...живея на последния етаж...
От Петьо презимето е Петев , също като
Кольо - Колев
Стойо - Стоев
Миньо - Минев
Доньо- Донев и т.н.

# 192
  • Най-красивата страна
На мен пък Йордан ми харесва и бих го използвала.Силно мъжко име.
Данчо-само като галено.

# 193
  • ...живея на последния етаж...
Йоран - знам двама с това име, вече бая възрастни. И двамата на дядо Йордан, ама по - модерно нали.

# 194
Зария
Хени
Спасенна
🙄

Общи условия

Активация на акаунт