Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 35

• 27 233
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Галиа
Исолда
Найда
Симина
Гиргина
Родинка
Всичките българки. 🙄

# 466
Манян - момче, било кръстено на герой от сериал, предполагам испански
Мария - Панайота

# 467
Здравейте, какво мислите за името Сокол, Сокола за момиченце, древнобългарско име на птица, което тракийците всъщност пренасят колонизирайки се в Египет и Мала Азия. В древни топографии и стенописи, значи Син Бог, Божий син, както и сок - прилича на, и кол - слънце - като слънце. Една по-различна и необичайна версия на Никол и Никола, с благороден и свещен произход. Допадна ми много. Как ви звучи?

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 23:29 от dalinda1996

# 468
Не ми звучи добре, ще го/я спукат от подигравки в училище и не само.

# 469
  • София
Никога не са ми звучали добре тия птичи имена - Сокол, Гълъб, Гълъбин, Славей, Ястреб… Не бих го свързвала с Тракия и Мала Азия, Божи син и т.н… За наши дни просто си звучи нелепо. Никол също ми е ужасно, защото всяко второ момиченце е така, но по-добре от Сокола всеки случай 🤣

# 470
  • Down south
Славей и Славея, стават  направо приемливи, сравнени със Сокол или Сокола.

Дано поста е шеговит.

# 471
Нищо птиче не ми харесва. Според мен яко ще яде подигравки в училище. Харесвам по-специфични и редки имена, също и стари, но Сокол/а не е от тях. Не виждам особена красота в него.

Скрит текст:
Като дете съм гледала стар бг филм, който не помня как се казваше. Един мъж се представяше все с различни имена и омайваше разни жени. Всеки път измисляше някаква птича фамилия - Ястребовски, Соколов... не помня какво още.. С това Сокол за този филм се сетих.

# 472
Не обичам имена, които са предмети/животни/растения/глаголи. Има си думи - има си имена. И американците са ми много смешни като си накръщават децата Дъжд, Савана, Август, Синьо и т.н... Та и тук започва тази мода, да е каквото дойде, само и само да е оригина работа...

# 473
Между Никол и Сокол освен окончанието нищо друго общо не виждам. Единственото пилешко име, което ми звучи добре е Орлин/а.

# 474
  • София
Нищо птиче не ми харесва. Според мен яко ще яде подигравки в училище. Харесвам по-специфични и редки имена, също и стари, но Сокол/а не е от тях. Не виждам особена красота в него.

Скрит текст:
Като дете съм гледала стар бг филм, който не помня как се казваше. Един мъж се представяше все с различни имена и омайваше разни жени. Всеки път измисляше някаква птича фамилия - Ястребовски, Соколов... не помня какво още.. С това Сокол за този филм се сетих.
И аз се сетих за филма "Опасен чар" с Тодор Колев - там беше Ястребовски, Соколов, Мисирски и т.н. 🙂
От птичите имена се сещам за бившия социален министър Гълъб Донев. И Фазан съм срещала като лично име, пак ми звучи странно.
"Фаворит" от последните списъци ми е Бита - ужасна асоциация.

# 475
Сега се сетих, че ние имаме в родата на майка ми една Пауна.

# 476

Скрит текст:
И аз се сетих за филма "Опасен чар" с Тодор Колев - там беше Ястребовски, Соколов, Мисирски и т.н. 🙂
От птичите имена се сещам за бившия социален министър Гълъб Донев. И Фазан съм срещала като лично име, пак ми звучи странно.
"Фаворит" от последните списъци ми е Бита - ужасна асоциация.

Явно това е филма, но познанията ми по бг кино от соца куцат много.

И все пак айде фамилия.. разбирам, но собствено име да си лепна на детето Сокола, Паун, Фазан или Орлина... не. Имаше една фолк певица Орнела, но май е псевдоним.

# 477
На мен Славея ми е едно от любимите имена.

# 478
И аз се надявам въпросът за Сокол или Сокола да е шега, иначе... Animal Scream Cat Първото, което ми дойде наум беше пословицата "гол като сокол".
Днес като разчиствах, попаднах на учебник на ММ. Авторът беше с фамилия Папагалов.

# 479
  • Най-красивата страна
Сокол,а на мен ми харесват.

Еда,Хюлия са турски имена
Феврония-гръцко име,означава ,,радостна,весела,,име на светица от православния календар.
Исолда-някой е чел легендата ,,Тристан  и Изолда,,.

През 90-те години,когато пуснаха първите латино сериали се появих и имена ,като Изаура,Есмералда,Марисол,Андрея Селесте и Касандра...даже и Жаноария ..

Аниолета
Аржентина
Венециан
Гинели-момиче
Златосвета
Еней
Евтимичка
Илен
Ианна Виктория
Косена
Миклош
Минет