Избор на конвектор

• 26 587
  • 90
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, понеже се ориентирах към Airelec, предлагат две опции за мобилни стойки за конвектори - метални крачета или пластмасови колелца. Конвекторът нагрява ли се и отдолу, т.е. дали е безопасно да са пластмасови тези колелца? Или само отгоре се нагрява, където е решетката?

# 76
Поне моят почти не нагрява. Даже съм го сложил на някакви пластмасови подложки, изобщо не усещат.

# 77
Здравейте студент съм и съм на квартира но отоплението е със електричество но няма климатик през зимата искам само да стопля една стая около 16 кв.
На 3 етаж апартамента колко ще ми излезе отоплението долу горе

# 78
Здравейте студент съм и съм на квартира но отоплението е със електричество но няма климатик през зимата искам само да стопля една стая около 16 кв.
На 3 етаж апартамента колко ще ми излезе отоплението долу горе
Ами като видиш колко му е мощността на този конвектор (колко киловата на час харчи) и си го умножиш по 24 часа   и по 30 дни в месеца, ще видиш колко кв.ч. може максимално да изхарчи за месец. Полученото число умножаваш по цената на електричеството и получаваш карайната, прогнозна сума. Реалната може да е  по-ниска, защото конвекторът едва ли ще работи по 24 всеки ден.

Скрит текст:
Без да искам да те обидя, но за студент, си ужасно неграмотен. Срамно е. Би трябвало да имаш по-висока степен на образованост. Буквално пишеш като каруцар- на два реда имаш поне 10 пунктуационни и граматически грешки.

# 79
Първо 16кв.м. не е малка стаята, това си е един широчък хол.
Другото - зависи какво е строителството, има ли съседи и как отопляват. Също какъв е конвектора. Тоест като пробваш за някакво време и засечеш ( или някой друг да го е пробвал преди това ) може да се прецени по-добре.

# 80
От едната страна има съседи но не знам дали от горе и долу има
Гледам че много ги ползват адакс и атлантик беше май иначе дограмата е сменена

# 81
Atlantic също загряват доста бързо помещенията.
Аз не ги изключвам през зимата, само през деня, като ни няма намалявам до 15-16 градуса. Но ние принципно не вдигаме повече от 19, защото дограмата е доста функционална и няма нужда. Още повече, че сме и хладнолюбиви.

# 82
Колко ток плащате най много

# 83
Човече, всичко зависи от мощността на уреда!
Не се подвеждай по чужди сметки, че твоите ще са ужасно криви.

# 84
Примерно за офисите в които съм работил и са сравними като големина ( но все пак не винаги отоплението е работило 24/7 ) - 60-80лв. за месец считаме че е много добре повече от оптимално ( някои помещения с климатик са горе-долу същия разход и също е добре ); на 100лв. шефа се мръщи но може да се приеме че и това е в някакви рамки. 140-150 също е имало и това вече е много но при някои условия си отиват /говорим за една стая/офис който не се отоплява постоянно и други неща - като бойлер, печка за готвене, пералня се ползват мин. или изобщо ги няма.

# 85
Наскоро купих atlantic f120 design wi-fi 2000w .Но от ден първи издава звуци които не спират със часове.Закупен от Зора два пъти го карахме във сервиз по гаранция стоя около 3 седмици и ми го връщат със становище,че работи без проблеми.За тях този шум бил нормален .Взех го защото сме с малко бебе ама не мога да го ползвам страх ме е да го оставя при бебета да не направи беля с това пукане и тракане .Звука не е от термостата и от ламарината,чува се върне при реотаните. Давам линк със клип да чуете и да кажете дали е нормален за модела този шум,по рано ползвах по стар модел на същата марка около месец от познат и не издаде нито веднъж шум,дрънчене или тракане...
https://youtube.com/shorts/FXHWsmztQxM?si=d3ZuM30BdVv_Z5XS

# 86
  • Велики Преслав
Това са шумове от топлинните разширения на ламелите на нагревателя. Не е опасно, дразнещо е.

# 87
Да но тези шумове не спират то не става да се спи .. Въпроса ми е модела ли е такъв Шумен или има някакъв дефект? Отказа ми да го върна  защото нищо му нямало

# 88
  • Велики Преслав
М доста често срещано при определени марки. Обикновено в процеса на работа се намества и спира. Отделно ако е монтиран на стена, (не погледнах как е монтиран) и тя е крива, тоест е усукан, пак ще чатка.

# 89
И аз мислех че след време ще спре но не спира може би ако работи 12 часа има няма 20 минути в които не дрънчи през останалото време ми къса нервите.Модела е за стена но аз съм купил оригинални крачета и е на тях .Пробвах да сложа шината която е за стена демек да го държи изпънат и със нея и без нея чатка . За марка Атлантик никъде не съм чел лошо отзиви за това се спрях не него,водят го висок клас. Аз съм пуснал жалба в КЗП защото отказват да ми го сменят или да ми върнат парите а аз изобщо не съм доволен.Може да си представите това да ви дрънчи  до главата в стаята където спите

Общи условия

Активация на акаунт