Счетоводител в нужда се познава 18

• 35 844
  • 784
  •   1
Отговори
# 570
Скрит текст:
quote author=Svetko_ link=topic=1385701.msg44686386#msg44686386 date=1651167091]
Привет,

Аз имам фирма, за която съм подал две нулеви декларации за 2020 и 2021. Ако вече сте подали нулева декларация миналата година, няма нужда да подавате наново тази година - това е изменение в закона от 2021, доколкото ме уведомиха от агенцията, когато ми звъннаха.

По моя въпрос - сега бих искал да възобновя дейност, тъй като очаквам плащания от google adsense (в евро) и същевременно наех малък офис + апартамент, които бих искал да минават като разход.

Тъй като новата дейност няма общо със старата (старата беше търговия, новата е по-скоро консултантска), бих искал да сменя името на фирмата и предмета на дейност. Възможно ли е да направя това директно в Агенция по вписванията и трябва ли да подготвям някакви специални документи?

Благодаря ви предварително.
[/quote]
Трабва да подготвиш комплект документи, които се подават на място в АВ (30лв.е таксата, или ако подаваш с КЕП -15 лв.)

Ако нямаш регистрация по ЗДДС ще ти трябва заради плащанията от Гугъл - частична или пълна

# 571
Скрит текст:
quote author=Svetko_ link=topic=1385701.msg44686386#msg44686386 date=1651167091]
Привет,

Аз имам фирма, за която съм подал две нулеви декларации за 2020 и 2021. Ако вече сте подали нулева декларация миналата година, няма нужда да подавате наново тази година - това е изменение в закона от 2021, доколкото ме уведомиха от агенцията, когато ми звъннаха.

По моя въпрос - сега бих искал да възобновя дейност, тъй като очаквам плащания от google adsense (в евро) и същевременно наех малък офис + апартамент, които бих искал да минават като разход.

Тъй като новата дейност няма общо със старата (старата беше търговия, новата е по-скоро консултантска), бих искал да сменя името на фирмата и предмета на дейност. Възможно ли е да направя това директно в Агенция по вписванията и трябва ли да подготвям някакви специални документи?

Благодаря ви предварително.
[/spoiler]
Трабва да подготвиш комплект документи, които се подават на място в АВ (30лв.е таксата, или ако подаваш с КЕП -15 лв.)

Ако нямаш регистрация по ЗДДС ще ти трябва заради плащанията от Гугъл - частична или пълна
[/quote]

Привет,

Благодаря за бързия отговор. Ами не, не съм регистриран по ЗДДС. Това май доста усложнява нещата, ще потърся обстоятелствена консултация със счетоводител, за да не занимавам форума с моя въпрос.

Благодаря отново и лека вечер.

# 572
В АВ вече няма такса да публикуване на ГФО

# 573
В АВ вече няма такса да публикуване на ГФО

Да за ГФО няма, има само такса при промяна на обстоятелствата.

# 574
Момичета, има ли някой, който да води счетоводство на фотоволтаична централа? Искам да питам нещо на лични, ако може?
Пиши ми да видим мога ли да помогна Simple Smile

# 575
При ползване на данъчно облекчение за деца при подаване на ГДД чл.50,доходи като ЕТ,необходими ли са актовете за раждане на децата? Или някакви други документи?
Благодаря!

# 576
  • София-Младост
При ползване на данъчно облекчение за деца при подаване на ГДД чл.50,доходи като ЕТ,необходими ли са актовете за раждане на децата? Или някакви други документи?
Благодаря!
Не, в декларацията се вписва каквото е необходимо.

# 577
Благодаря ,Ала-Бала !
Лек ден!

# 578
  • София

Задължително ще Ви трябва ДДС регистрация и то преди да получите плащане от Google AdSense.

# 579
Да си сверя часовника с питане пак тук-самоосигуряващо се лице,в отпус по майчинство цялата 2021г.,в ЕООД/има прокурист/,подава ли Декларация №6 така наречената 13-та?

# 580
  • В полите на Пирин планина
Да си сверя часовника с питане пак тук-самоосигуряващо се лице,в отпус по майчинство цялата 2021г.,в ЕООД/има прокурист/,подава ли Декларация №6 така наречената 13-та?

Би следвало, за здравните осигуровки.

# 581
Благодаря,Lady Brinne!
Спорен ден!

# 582
  • София
Подава
P.S. видях, че се повтаряме, значи сме на едно мнение Simple Smile Приятна почивка!

# 583
А така ,благодаря за подкрепата,но предната счет не е подавала и се шашнах.

# 584
  • София
Здравейте, смятам в следващите месец-два да си пусна предисвестие за напускане. Въпросът ми е -  как стои въпросът с ваучерите за храна, ако нямам отработен цял месец? Тоест, ако напусна на 30.06,  през юли ще взема ваучери за юни. Но ако напуна на 15.06 (измислям си дата)  губя ли ги?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт