Счетоводител в нужда се познава 18

• 35 800
  • 784
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте,
може ли някой да ме насочи към курсове относно ТРЗ. Счетоводител съм, но никога не съм се занимавала с ТРЗ и ми се иска да придобия някакви знания в тази област, тъй като се чувствам изключително непълноценно сега.

Бих препоръчала да погледнете тук. Присъствала съм на две техни обучения - за трудова книжка и криптовалути, много съм доволна.

https://academy.frpa.bg/course/index.php?categoryid=4

# 646
Преди години,когато се учех, четях един дебел наръчник с много подробни коментари на КТ и поднормативните му актове. Но практиката е най - важна.

# 647
Здравейте,
може ли някой да ме насочи към курсове относно ТРЗ. Счетоводител съм, но никога не съм се занимавала с ТРЗ и ми се иска да придобия някакви знания в тази област, тъй като се чувствам изключително непълноценно сега.

Нет Ит счетоводната академия записваше за курс ТРЗ.
https://accountingacademy.bg/index.php?q=course&id=75

# 648
  • София
Благодаря за отговорите! В единия сайт точно съм изтървала курса за самоосигуряването, който ми трябва, явно е трябвало по -рано да попитам тук Smiley

# 649
Аз също се колебая м/у двете. Не че ветоятно има голяма връзка и значение, но относно FRPA ме притеснява "погледа" ми върху Вера Трендафилова в счет.фейсбук група. Определено е човек, от когото можеш само да се учиш, но изказванията й винаги са остри и пиперливи.

Пиши с впечатления, ако започнеш на едно от двете места, ще бъде полезно.

# 650
  • Точно където трябва
При покупка на земя каква декларация по ЗМДТ трябва да се подаде? Как / по какво да разбера дали е УПИ? Имама нотариален акт и ф-ра с ДДС.

# 651
И аз се опитвам да следя Вера Трендафилова, казват,че е с богат опит, но нищичко не ѝ разбирам от писането във фейсбук.Имам чувството ,че си мисли за нещо, половината остава в главата ѝ , а другото го е написала, уж иска да учи , но без увод трясва две изчрения и сещай се.

# 652
Да, много точно си го написала. Явно повечето неща смята за излишно да бъдат изговаряни Simple Smile

# 653
  • В полите на Пирин планина
И аз се опитвам да следя Вера Трендафилова, казват,че е с богат опит, но нищичко не ѝ разбирам от писането във фейсбук.Имам чувството ,че си мисли за нещо, половината остава в главата ѝ , а другото го е написала, уж иска да учи , но без увод трясва две изчрения и сещай се.

Пуска тя разни "хинтове" и другото е... сещайте се, но това важи за по-сложните казуси.
За по-основополагащи неща е много полезно да се следят и тукашните теми за майчинството. Там често се коментират и други неща - за назначаване, освобождаване, обезщетения и права.

Лично аз съм чела доста разработки в интернет - има какво да се научи. В сайта к и к. инфо, примерно, макар че там направиха абонамент почти за всичко, но не е висок.

# 654
А иначе за курс по оперативно счетоводство ще препоръчам Алекси Петров, пак от Нет Ит. Човекът е страхотен, толкова разбираемо, стегнато и организирано преподава. Определено, той е хитът на академията, голям специалист е, собственик на счетоводна кантора и преподавател.
В групата на Вера Трендафилова съм, но не ме кефи тази жена. От известно време е доста странна и вече не пише толкова често.

# 655
Понякога е доста досадно да се повтарят казуси и въпроси, разбирам го. Но наистина й липсва търпение.
Аз също нямам търпение, но нямам и претенции Joy
Преподаването не е за всеки, обясняването, дар слово ако щете, изказ, търпение, много неща трябват.
Аз от повечето информация съм доволна ако знаеш какво ти трябва, ще си извлечеш ползата, и то безплатно. Благодарна съм на колегите, които споделят опит и съвет. Но все пак дявола е в детайлите, винаги едно на ум.

# 656
  • София-Младост
Отзивите от курсовете на Вера са доста добри, аз лично не съм ги посещавала. Нека ФБ да не ви е водещ. Тя и Боряна в ТРЗ групата  отговаря на моменти от високо, но...вески си преценява къде да пише.

# 657
  • Варна
Здравейте 😊 Някой би ли се наел да ми помогне (срещу заплащане разбирасе) за документите които се подават за втората година от майчинството (самоосигуряващо лице съм).
Ако е възможно да се случват такива неща дистанционно

# 658
Здравейте, ако реша да си пусна неплатен отпуск за около 6м трябва ли аз да си плащам осигуровки или само работодателя плаща нещо?

Или има ли вариант за удължаване на майчинството след 2та година? Трябват ми около 5-6м да закрепя положението от втората годинка до есента за ясла и няма кой друг да гледа детето.

# 659
Здравейте.
Някой знае ли как се подават декл. 1 и 6 на шофьори на сумарно работно време? Знам, че за 2ра категория труд кода е 03, но пък за сумарно е 16.. обърках се 😳😳😳

Общи условия

Активация на акаунт