Счетоводител в нужда се познава 18

• 35 785
  • 784
  •   1
Отговори
# 675
Ами ти се осигуряваш от няколко месеца само. Като върнеш назад 12, явно затова е толкова малко.
Не откривам как ги изчисляват и ми беше интересно да разбера. Иначе като сума не са малко, все пак една година имам пауза в осигуряването, покрай ученето, не се оплаквам, все е помощ в създалата се ситуация.

# 676
Имам нужда от добър счетоводител за София. Не е майчинство, самоосигуряващо лице съм.

# 677
  • София
Имам нужда от добър счетоводител за София. Не е майчинство, самоосигуряващо лице съм.
Може да ми пишете на лично съобщение.

# 678
  • София
Здравейте, имам следното питане- напускам работа след 2 седмици. Имам някакви неизползвани дни отпуска. Има ли вариант да не ми бъдат изплатени? Трябва ли нещо специално да направя за да ми ги изплатят?
Благодаря!

# 679
  • София
Не, ще ги изплатят с последната заплата.
В заповедта за прекратяване на тр. отношения ще пише колко дни са.
Освен ако не са загубили давност.
Това - при читав работодател.
При подмасов - може и  да не видиш пари.

# 680
  • София
Супер, много благодаря! Не са с изтекла давност. И работодателят е част от най-голямата  банкова група в България, едва ли ще си позволят простотии Simple Smile

# 681
  • София
Тогава бъди спокойна. В заповедта за прекратяване на тр. договор ще пише " на лицето да се изплатят - напр. 5 дни за 2021 г и 10 дни за 2022 г."

# 682
  • Добрич
Може ли мнение,  работя на 2 тр.договора, 8+4ч. Ползвах болничен, по единия тд получих обезщетение от НОИ, по втория пише не подлежи на плащане, защо вторият е така?

Благодаря

Може ли мнение,  моля
При 2 тр.договора, две обезщетения (частта от НОИ) ли би трябвало даполуча?

# 683
  • Русе
През лятото мога ли да увелича разходната норма за изразходвано гориво на автомобилите, заради това че се използва климатик? Моя позната е написала заповед, че е същата както при зимни условия. До сега не съм я увеличавала през лятото.

# 684
Може да се увеличи разходната норма ,общо може до +35 %от основната да се увеличи,реално с климатик се харчи повече

# 685
Здравейте,

Имам въпрос относно започване на нова работа. Бях без трудов договор около година, защото работих на фрийланс начала и не съм се самоосигурявала и един вид съм се водила безработна. Не съм се регистрирала в бюрото по труда за компенсация през това време.
Има ли начин новия ми работодател да разбере, че съм била без договор и да сметне, че съм била безработна през това време? Знам че може да види в книжката ми, но може ли да му излезе някъде в нап, ной или другаде при подписване на трудов договор и регистрация?

# 686
  • Пловдив
ladyzie
може да провери в НАП за прекъснати здравни права по ЕГН. Друго не се сещам, че може да види, освен написаното в трудовата книжка.

# 687
Аз си ги плащам. Така че всичко би следвало да е ок.

# 688
  • Бургас
Момичета (и момчета ако има), имам един малко нестандартен въпрос към вас. Моя приятелка е счетоводител с над 20 год трудов стаж, има и собствена фирма. Скоро ще има юбилей и аз се чудя какво да й взема за подарък. Много искам да е нещо свързано с професията й. Нещо, което хем да й е полезно в работата й, хем да има и някаква сантиментална стойност. Някакви идеи?

# 689
Машина на времето Joy
Съжалявам, не мога да помогна, но споделете на какво сте се спряли, моля Wink

Общи условия

Активация на акаунт