Счетоводител в нужда се познава 18

• 35 728
  • 784
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Калкулатор; гледах торти за счетоводители; карикатура; някакъв идеен моливник; идейна чаша - чашата на счетоводителя или нещо подобно; календар по поръчка;

# 691
Точно па с професията, защо. Вземете ергономична мишка, ваучер за спорт или пътуване. Достатъчно негативи има професията, да ги неутрализира малко

# 692
  • Бургас
Защото си обича професията.
Не спортува.

# 693
Точно па с професията, защо. Вземете ергономична мишка, ваучер за спорт или пътуване. Достатъчно негативи има професията, да ги неутрализира малко
И аз това 6и помислих. Да ми подари някой нещо, свързано с професията...не, благодаря! Но, ако е нещо за свободното време, е друго. Книга, картина, ваучер за нещо, билет за постановка .

# 694
  • София-Младост
Може да е от карикатурите по снимки дето правят
https://ala-bala.com/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82% … 1%83%D1%80%D0%B8/

# 695
Нещо за бюро, ваучер за масаж, за спа. Вечен календар, цвете, масажен стол, много неща може да се сети човек.
От неща, които да изобразяват точно счетоводител, може би торта или часовник най-добре.

# 696
Скулптура на сова ( https://www.gallerymaestro.com/sova-skulptura-na-bogdan-bondikov.)
Най-приляга. Символ на мъдростта и знанието, каквито счетоводителите си мислим, че сме. Нощна птица, каквито сме по годишното приключване. С тесни светещи очи (в природата) ококорени - на скулптурите, каквито стават нашите всеки месец по времето на ДДС.

# 697
Здравейте имам въпрос относно касавият апарат-карекциите от него направени по дадена сума вписват ли се в книгата с дневните отчети ?

# 698
Здравейте! Моля за малко помощ - ще пусна предизвестие за напускане, но не искам да го работя и знам, че дължа обезщетение за неспазено предизвестие по чл. 220 от КТ. Как трябва да постъпя - пускам предизвестието и след това какво трябва да направя, за да бъде ясно, че няма да изработя тези 30 дни и че ще си платя обезщетението? Предварително Ви благодаря!!

# 699
  • София
Първо обясни какви планове имаш за напускане, ако не си мол или нямаш действителни задължения да предадеш работата си на друг, има шанс да те освободят без разправии. Ако имаш платен отпуск и шефа ти разреши, може да го използваш по време на предизвестието, ако не, отново с разрешение, искаш неплатен по собствено желание, можеш дори и болничен да ползваш. Ако си отговорен и лоялен човек (естествено при добри отношения с работодателя си), можеш да предложиш да отработиш предизвестието в извънработно време при възможност. В краен случай подаваш молба, че напускаш от например: 13.06.22 и в заповедта за освобождение ще прочетеш дали е нужно да платиш едномесечна заплата, защото не си спазила условието за предизвестие.

# 700
  • София
Здравейте, отново имам въпрос- в преговори съм  за нов трудов договор, но с особеност, която не ми е позната и ме притеснява. Има основна заплата и КТУ. Не знам какво е КТУ - тоест знам на какво е съкращение, но не разбирам на практика какво означава за превода ми в сметката в края на месеца.  Увериха ме, че този доход  е на "светло", с платени данъци и осигуровки върху него, не са пари под масата.
Какви рискове биха произтекли от това? Имам ли място за притеснения?
Благодаря ви!

# 701
  • София
Здравейте, отново имам въпрос- ....
Какви рискове биха произтекли от това? Имам ли място за притеснения?
Благодаря ви!
КТУ се определя от вътрешните правила на фирмата - най-общо качество и количество на работа, но може да са включени и ефективност и т.н., трябва да прочетете на каква база вътрешния правилник изчислява КТУ. Уловката е, че КТУ може и да е отрицателно число и на негова база може да паднете и под предварително договорената заплата.

# 702
  • София-Младост
Коефициент Трудово Участие.

# 703
Здравейте! Когато дружество се влива в друго дружество, служителките, които са в майчинство от вливащото се дружество, трябва ли да се подава за тях в тридневен срок в НОИ декларация за промяна на обстоятелствата? За НАП е 10 дневен срока, но за НОИ не знам?

# 704
Добър ден. Новооткрито дружество в края на декември 2021г, започнало дейност през януари 2022г.,  за 2021г. трябва да подаде документи за без дейност в статистиката и ТР до 30.06.? Нещо дали бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт