Бързи здравословни въпроси и отговори – 32

• 30 874
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Теста за корона вирус е отрицателен. ПКК перфектна. Преди малко повърна, не яде нищо,пие вода,няма температура,очите се зачервиха от края и клепачите съъъвсееем лекичко отекоха,гърлото съвсем малко зачервено,няма хрема,няма кашлица,лежи и не говори. От неврологията казаха,че не е реакция към Конвулекс.
Докато пишех ми се обади приятелка с предположение да не прави алергия към дезинфектантите в детската градина.
Сега се опитвам да се свържа с педиатърката.
Благодаря,че ни мислите. Приятно  успокояващо е!
Бъдете много здрави!🤗

# 211
А крачетата оправиха ли се?

# 212
Преди имах проблеми с щитовидната,но не бяха свързани с конкретно заболяване, само тат и мат ми бяха високи.
Пределно конкретно и ясно си е заболяването - нарича се Автоимунен тиреоидит на Хашимото. Но този разговор сякаш го бяхме водили и преди, имам дежавю...

Да ви питам нещо: как стои въпросът с безплатните пломби, които ти се полагат по НЗОК? Прочетох, че са 3 на година - предполагам, за календарна година иде реч?
Освен да си намериш специалист, работещ с Касата, какво друго е от значение? Май трябваше да се носи и някаква здравна книжка, или се бъркам?

# 213
Синята здравна книжка.Някои зъболекари искат доплащане за " по- хубавите" пломби...

# 214
Синята здравна книжка.Някои зъболекари искат доплащане за "по- хубавите" пломби...

Никога не съм имала напълно безплатна пломба. Даже не знам  кои се водят безплатни. Винаги доплащам.

# 215
Да - лекар по каса и носиш здравна книжка. Последно съм правила преди 4-5г мисля, че бяха 2 на година тогава.
Безплатна е самата пломба, т.е. вадене на нерви, лекарства ако има за лечение или арсен за нерва са си платени.

# 216
За единакви пломби при един зъболекар доплатих, при друг - не.Явно всеки си решава...

# 217
Личната каза за хормоните на ЩЖ, че може по всяко време за се изследват. Аз пък някъде четох, че има значение деня от МЦ. Кога да ги направя?

# 218
На чист ден.

# 219
Дълго време съм ги изследвала хормоните на ЩЖ никога не съм се съобразявала с цикъл, никой лекуващ ме не го е изисквал.

# 220
Аз синята книжка като се запълни преиздава ли се? В здравна каса ли?

# 221
Личната каза за хормоните на ЩЖ, че може по всяко време за се изследват. Аз пък някъде четох, че има значение деня от МЦ. Кога да ги направя?

Хубаво е на чист ден след цикъл, точно преди и по време на цикъл не е препоръчително.

# 222
Здравейте може ли да ми кажете добър детски невролог в София спешно ми е да не се чака

# 223
Аз синята книжка като се запълни преиздава ли се? В здравна каса ли?
В Районната здравноосигурителна каса слагат притурка за още три години. Периодично трябва да се носи отново и отново. На мен ми писна накрая и поисках да ми издадат дубликат. Новите книжки имат доста повече страници за отбелязване на стоматологични процедури.

# 224
Имам нужда да чуя мнението ви.
Царица съм на тъпите случки и на глупавите случайности.
Та вчера в Спиди бях на около два метра от персонала и го гледах докато действаше  с   устройството за сканиране на пакета. Т.е. беше насочен към мен и аз в този момент гледах.
Възможно ли е някакво осветяване изгаряна или изобщо въздействие, защото това съвпадна с дискомфорт в окото. Усещането е за силен сърбеж и парене, който не се облекчава от хиабак капки с хиалуронова киселина. Мислех, че като преспя ще ми мине но днес усещането продължава.

Общи условия

Активация на акаунт