Бързи здравословни въпроси и отговори – 32

• 29 116
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Може да е киста, която ще се пукне,но може и от червото да е. Аз взимам Дуспаталин за червото, че имам проблеми, може и пробиотик да пробваш.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 16:50 от veseuka

# 601
Здравейте!
След прекарана операция, 4 часа пълна упойка, получих шум в ушите. Операцията беше преди 3 месеца и се надявах да отшуми само, но явно няма.
Някой има ли идея от какво се получава и към какъв специалист трябва да се обърна?

# 602
Отоневролог. Това с шума е отвратително. Дано да отмине при вас, при мен си остана в някаква степен. Витамини от Б групата е хубаво да взимате и лекар също да каже какво да взимате.

# 603
Този оксиметър бих го засилила на боклука. И моя показваше какво ли не, добре че съм голям дебил и не можа да ми се отрази на психиката. Не се занимавайте с него. Ако се ходи на лекар и без друго ще ти го измерят.

# 604
Ами направо и аз не знам. Сега пробвах - първо 83, след една минута - 99 ?!? Направо ще се побъркам! А докторите с по-читави ли мерят ?

# 605
Няма основание за тревога. Успокой се

# 606
Успокой се, прибери машинката някъде и пий едно малко или там мента и глог или каквото на теб ти действа добре. С тия удивителни и с тоя пулс 100 дето го пишеш, като че ли си се поизнервила...
Следващия път като ходиш за нещо при лекар, си вземи оксиметъра с теб и помоли да замерите колкото да сравниш с твоя и с на лекаря. Както и попитай за какво да внимаваш при измерване, за да си знаеш че го правиш правилно. До тогава да стои прибран и да си по-спокойна.
Колко е читав твоят уред в сравнение с лекар, няма как да знаем тук. Напълно нормално да варират показанията. Живи хора сме все пак, не сме статуи да сме все едни и същи. На студени ръце също е нормално да показва по-малко, то просто по-малко кръв циркулира.

# 607
Извинявайте, момичета...явно и аз превъртях играта. Просто ще спра иначе ще се побъркам, не знам защо ми хрумна да си го купя. То вече ни мога да пия, ни да пуша, явно всички удоволствия ми се отразяват зле : )

# 608
По повод цистита по-горе,мислите ли,че след поставяне на стент дабъл джей и след премахването му,би могло да зачести това състояние?Аз в момента се чувствам сякаш имам цистит,никога преди не съм имала,при мен проблема е свързан с камъни в бъбреците.Питам се дали когато махнат стента,често ще имам цистит?

# 609
Може при теб да е нещо механично и след махането всичко да си е ок.

# 610
По повод цистита по-горе,мислите ли,че след поставяне на стент дабъл джей и след премахването му,би могло да зачести това състояние?Аз в момента се чувствам сякаш имам цистит,никога преди не съм имала,при мен проблема е свързан с камъни в бъбреците.Питам се дали когато махнат стента,често ще имам цистит?

Мисля. От катетъра. Имах много дълго неприятни усещания и болка в уретрата, след цистоскопия. След която бях с катетър за 24 ч. Постоянно някакво бокцане усещах.

# 611
На някой от Вас или Ваш близък да са му откривали корова атрофия на млада възраст? На майка ми и я откриха на 42, казаха че това е предвестник на Алцхаймер. Майка ми в момента е на 52, не забравя повече от допустимото. Страда обаче от главоболие (още от както я помня), както и от безсъние... Не може и не може да спи по цели нощи. Ако някой може да ми вдъхне глътка надежда, че един ден това все пак няма да доведе до Алцхаймер, както и да ми препоръча добър невролог(само да не е Трайков), ще му бъда много благодарна.
П.С: Прабаба ми си отиде от Алцхаймер, баба ми я гледаше в продължение на 7 години. След това и нея я удари някаква деменция,въпреки че от медицинска гледна точка нямаше потвърждение. Страх ме е и за мама...

# 612
Вижте имам един пост 122 в тази тема: https://bg-mam.ma/p/1322132/43959506 (Да добавя - в "Александровска" е много по-добре да се отиде, защото там имали много опит и разработени тестове за установяване на състоянието. При моята приятелка бяха ходили на друго място на скенер, но им бяха казали грешна диагноза.)

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 22:29 от Zizini

# 613
Съжалявам да те прочета, не бях я чувала даже тази диагноза...стискам палци, някой да даде съвет и да помогне.

Аз малко по встрани, но все пак по темата ако искаш погледни тази книга прочети резюмето й Будният ум   написана е от неврохирург, как да поддържаме ума си и е засегната темата за Алцхаймер. Поръчала съм я, но не е дошла и не мога да дам мнение

# 614
Благодаря много mibobo и Zizini.
Определено не бях чувала за този лекар, ще се свържем с него.

Общи условия

Активация на акаунт