Бързи здравословни въпроси и отговори – 32

• 28 541
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Майка ми е с коронавирус, с два + теста, кашлица, изпотявания и температура около 38, която уж спаднала, поне така ми казва... Имала е пневмонии в миналото доста (които са "хващани" само след рентген), алергия към прах, метаболитен синдром, висок хематокрит. На 63г е. Личната й е отказала рентген. Пие аспирин и левокса. Какво друго може да се направи?

# 106
Здравейте, някоя от вас оплаквала ли се е от много често уриниране, без болка и без парене, ноо твърде често и не типичното за цистит уриниране капка по капка, а нормално?
Цяла вечер не съм мигнала, мисля да запиша час за уролог или за гинеколог (тъй като имам и киста) 😓

# 107
А течение имаш ли?
Аз бях с много често уриниране пролетта и с течение, тогава АГ  ми взе секрет и излезе някаква бактерия и тя ми каза нелекуван цистит. Пих антбиотик.
Сега края на септември, пак ме почна честото уриниране този път пих само боровинка месец и половина. Първо изписана от личната и после и от Аг.
Миналата седмица ми се стори, че пак се започва и пуснах стерилна урина- излезе чиста.

# 108
А течение имаш ли?
Аз бях с много често уриниране пролетта и с течение, тогава АГ  ми взе секрет и излезе някаква бактерия и тя ми каза нелекуван цистит. Пих антбиотик.
Сега края на септември, пак ме почна честото уриниране този път пих само боровинка месец и половина. Първо изписана от личната и после и от Аг.
Миналата седмица ми се стори, че пак се започва и пуснах стерилна урина- излезе чиста.

И течение имам да, ох явно е някаква бактерия, писна ми вече от тия проблеми 😓😓😓 Благодаря за бързия отговор 🤗

# 109
Здравейте, някоя от вас оплаквала ли се е от много често уриниране, без болка и без парене, ноо твърде често и не типичното за цистит уриниране капка по капка, а нормално?
Цяла вечер не съм мигнала, мисля да запиша час за уролог или за гинеколог (тъй като имам и киста) 😓

Само да кажа, че може и от кистата да е. Когато аз имах такава, още преди да ме диагностицират, започнаха погрешно да ме лекуват за урологични проблеми. Няколко седмици по-късно се разбра, че всъщност, нямам никакви проблеми в тази област, а всичко е идвало от огромната киста на яйчника, която ми откриха. Точно затруднено и учестено уриниране имах и аз, в продължение на цели няколко месеца.
Успех! Flowers Cherry Blossom

# 110
Не се настройвай, не е задължително да е цистит щом никакви други симптоми няма.

Момичето с анорексията, на колко години си?

# 111
Майка ми е с коронавирус, с два + теста, кашлица, изпотявания и температура около 38, която уж спаднала, поне така ми казва... Имала е пневмонии в миналото доста (които са "хващани" само след рентген), алергия към прах, метаболитен синдром, висок хематокрит. На 63г е. Личната й е отказала рентген. Пие аспирин и левокса. Какво друго може да се направи?
Има ли някой с опит при тези рискови фактори какво още може да се направи?

# 112

От колко време е така?

Отидете някъде, където да я прегледат, както трябва и да й назначат адекватно лечение.

# 113
От снощи насам е кризата, още не ми е минало..😥😥
Анонимен пиши във фейсбук групата - Медицински съвети при COVID-19 у дома, там отговарят и лекари, може да са ви полезни!

# 114
От снощи насам е кризата, още не ми е минало..😥😥
Анонимен пиши във фейсбук групата - Медицински съвети при COVID-19 у дома, там отговарят и лекари, може да са ви полезни!

Върни назад вчера и предишните дни какво си яла или пила. Може просто някоя храна или напитка да ти е подействала диуретично и затова да се е получило така. Може през предишните дни да си задържала вода с някоя храна и сега просто да си я изхвърлила. Не разбрах на каква възраст си, но аз преди няколко години започнах да задържам вода от някои храни и да я изхвърлям от други. Така че и това е възможно - направи си разбор на менюто от последните дни

Иначе чай на Ламбрев помага - има го по аптеките.

# 115
Излязаха и резултатите, днес пуснах урина, оказа се ще имам кетони в урината,  отделно и кръвната картина е много цветуща 😀 Чакам резултатите и от микробиологията, но явно тялото ми се опитва да ги изхвърли.
Иначе съм на 21г., благодаря за съветите 🤗🤗

# 116

Според мен намерете къде да направите рентгенова снимка. Снимката е много важна особено за човек с предходни пневмонии. Не чакайте, да си губите времето. Вероятно всичко ще е наред, но е хубаво на време да се вземат всички необходими мерки. Според мен е хубаво да се консултирате за друг медикамент разреждащ кръвта.

# 117
  • Близко съм
Здравейте, днес си пуснах обик. и стерилна урина по свое желание. Бих искала, да чуя мнението ви.
имам няколко  въпроса
1. Сутринта, мисля че първата струя, която трябва да е в тоалетната чиния ми беше по кратка и посре наложих контейнерчето. В смисъл мисля,че бе редно по дълго да се изчишкам отвън. и Ако реално не съм го направила както трябва ще отчете ли такива резултати и дали са достоверни?!
2.И ако е вярно изследването какво значи тези епителни клетки и единичните левкоцити? Другото лошо впечатление,което ми направи ,  че плюс минус до час я закарах в лабораторията, но ме накара отвън да я оставя на една масичка колко е стояла на нея, нямам си представа та реално колко е достоверно всичко не знам(Извинявам се че не мога да направя текста в скрит)
Урина   U                        *
     pH   U         6.5           5 - 8     *
     Специфично тегло   U         1.020           1.005 - 1.030     *
     Белтък   U         Neg           (-) negative     *
     Билирубин в урина   U         Neg           (-) negative     *
     Уробилиноген   U         Normal           Неувеличен     *
     Глюкоза в урина   U         Neg           (-) negative     *
     Кетони   U         Neg           (-) negative     *
     Кръв   U         Neg           (-) negative     *
     Левкоцити в урината   U         Neg           (-) negative     *
     Нитрити в урината   U         Neg           (-) negative     *
Седимент   U                      
     Еритроцити            0      /поле     0 - 2   
     Левкоцити            единични      /поле     0 - 3   
     Епителни клетки            1-2      /поле     0 - 15   
     Бактерии            0           0 - 1   
     Други            0              

МИКРОБИОЛОГИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ :
Вид материал

Дата на вземане:

Микроскопски материал :
Културелно изследване:

Изолирани  микроорганизми:

1.
2.

3.

Количествена оценка :

Микробно число :

бакт./ml
Антибиограма   1    2    3        1    2    3
(S- чувствителни, I - интермедиални, R - резистентни )

# 118
Всичко е наред с изследването, просто тези клетки показват леко замърсяване на пробата.

# 119
Алое, добре ти е обикновената. От стерилната още нямаш резултат.

Общи условия

Активация на акаунт