Бързи здравословни въпроси и отговори – 32

• 28 517
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Аха, значи вие ще си чакате само да излезе, вместо да отидете на лекар. Извинявайте, но това е изключително безотговорно към вас самата.

# 91
Задължителна позиция в болничния лист все още е номер на личния амбулаторен картон. ЛЛ има номера, но се предполага, че при издаването на БЛ от специалист, от комисия или от болнично заведение, няма от къде да го вземат. Затова все още го изискват.

# 92
  • пустинята Гоби
Точно специалист не ми изисква на мен картона, ама нейсе. Цялата информация за пациента е налична там където трябва, това е един безумен парцал, който е морално остарял. По инерция  се иска, нормативно очевидно е отпаднал.

# 93
Здравейте! Надявам се, че не съм сбъркала темата Simple Smile , но ако е така - прощавайте. Преди два дни докато се къпех напипах 5-6 подкожни топченца на дясната страна на вулвата. Усещам дискомфорт, дори си помислих че може да е от превръзките, нещо като обрив, но все повече започвам да се притеснявам. Преди ми е излизало по едно, но сега са си цяла броеница... Същевременно ми закъснява вече трети ден, теста ми от тази сутрин е с много бледа, направо въображаема чертичка, на която към момента въобще не разчитам. Имам си болки в яйчниците, непостоянни, но от време на време се обаждат. Болят си ме и гърдите, доста при това, а днес се събудих с болки в цялото тяло (нямам идея дали изобщо има общо). За емоционалното ми състояние май няма смисъл и да споменавам, че не мога да повярвам как мъжа ми оцеля тези дни Grinning Знам, че не сте врачки, просто търся някаква подкрепа и кураж, дали има от какво да се притеснявам. Ако случайно някой се е сблъсквал с това.
Цикъла ми попринцип е изключително странен. Ту идва на 28-мия, ту на 32-рия ден, като се редуват. Този месец следва да е на 28-мия, приложението ми показва, че трябва да е на 32-рия, а днес е 35-тия ден, отрицателните тестове ме карат да почвам да се чудя дали всичко изобщо е наред...

# 94
Това с парчето краставица в белия дроб звучи супер несериозно.
Ако е така, досега да се е получила инфекция и въобще да има сериозни външни прояви.
Явно съфорумката си мисли, че е там, но реално не е. А може поне един рентген да мине.

# 95
  • София
Бях гледала преди време случай на един мъж със сурово грахово зърно, попаднало в белия дроб . Даже беше успяло да покълне и човекът седмици наред се давеше от кашлица.  Излъчваха го по TLC, но не помня дали беше в "Невъзможна диагноза" или "Чудовищата в мен"

# 96
  • София
Охо, ТЛС. Как пък да не е покълнало това грахово зърно, пък и да има да си набереш грах от него.
По ТЛС раждат дори без да знаят, че са били бременни...

# 97
  • пустинята Гоби
Това последното се случва и в живота, познавах такова момиче, беше голям шок навремето.

# 98
Вчера ходих в спешен кабинет за това парченце квадратно краставица, което мислех, че е в белия дроб отишло. Направиха ми снимка на дробовете, чисти са, поне докторът така каза, имам ги на снимка. Съмнява ме, че може да се е стопило това парче, да е загубило обема си, но си е останало жилаво. Поне така беше преди 3г когато с трудност изплюх едно такова парче, беше раздробено почти, прозрачно зелено, жилаво, като лентичка тънка излезе. Също и парченце бекон малко квадратно с диаметър 6мм ми е влизало в кривото гърло и го извадих случайно, докато се возих с колата, задъхвах се, от тръскането в колата сякаш се намести, започнах кашлица и тръгна да излиза с храчки и когато беше в трахеята щях да се задуша, но излезе.
Сега явно не е отишло в дробовете или ако е отишло не се вижда, ако е прозрачно.
Кръв ми взеха днес ще излязат резултатите, кръв от външното ухо също ми взеха, кардиограма ми направиха и днес на личния лекар ще изпратят резултатите. Дори система с вода ми вляха, но помолих да я махнат, защото ми стана лошо.
Според мен е някъде заседнало между гълтача и там, от където излиза въздуха. Дишам си нормално, така както си дишах и преди да извадя предишното парче.

# 99
  • София
Вливане на система с вода? Това истина ли е? Само като го прочетох и се ужасих Scream

# 100
Най- вероятно под вода има предвид натриев хлорид.

# 101
*Физиологичен разтвор най-точно...

# 102
Кръв от външното ухо? Как така и защо?

# 103
Сложиха ми система, първо кръв ми взеха, след това казаха, че вода ще ми влеят. Стана ми зле леко, но днес добре се чувствам след тази вода. Казаха, че по-бързо става. Исках първо снимка да направят на белите дробове, но не се съгласиха.
Правят това, на всички пациенти.
Кръв от външната част от ухото, там където имам дупка за обеца, но по-отдолу, най-вероятно с това се проверява дали няма инфекция.
Казах им че нямам инфекция и че и друг път ми се е случило същото нещо, дори няколко пъти вече през годините ми се случва парче храна да ми заседне някъде, но не мога да преценя къде е парчето с храна. Един път ми извадиха с дълга клечка, която е такава като за коронавирус за носа, с такава клечка люспа са ми вадили и парченце от костилка от гърлото. Сигурна съм, че и парче краставица са ми вадили с такава дълга клечка, помолих доктора да се опита да ми го извади така, но той не се съгласи. А сама ме е страх, защото ще получа паник атаки и тревожност. Сега вече не го усещам, надявам се пак ако се появи или размести да не се задуша

# 104
Имам и друг проблем, който все отлагам да лекувам. А анорексия съм, и в следващите седмици ще търся лекари за започване на лечение, в последните 3 месеца не мога да се храня както преди, стомаха ми се е стеснил и след леко хапване ми се изпълва и не мога да се нахраня. Пробвах да хапна малко повече, но имах чувството че стомаха ще ми се пръсне, или някое черво ще ми АЕ спука. Разбира се нямам основание за такива притеснения, но това подуване и тежест в стомаха ми е много неприятно. Хапвам, запълва ми се стомаха, а не съм се нахранила и не съм се заситила. Имам много храна, но не мога да се храня. Преди половин година не е било такова положението. Не знам какво се случи, пътувах до България, ставаше ми лошо, все не можех да се успокоя и да се нахраня и изведнъж стомаха ми сякаш не приемаше храна в по-големи количества. Ям месо, пържени храни, всичко, но в малки количества, защото не мога по много

Общи условия

Активация на акаунт