Бързи здравословни въпроси и отговори – 32

• 28 515
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Бърз тест от аптеката направете.

# 76
Благодаря, ще вземем.

# 77
Аз не виждам, защо не си сложите една хубава маска и не отидете в някоя лаборатория/болница, като пазите и другите хора разбира се и да се тествате за Ваша информация, макар и много първи негативни тестове след ден-два са вече позитивни. В София знам, че може да си извикате и човек вкъщи, за провинцията не знам дали е така. Също така протокола изисква хора с подобни грипоподобни симптоми да се изолират вкъщи и да се свържат с личния лекар. Не се тревожете, тъй като дори и Ковид да е той често протича леко и човек може да се излекува напълно в домашни условия.

Бързо оздравяване!

# 78
Благодаря за пожеланията. Изолирани сме вкъщи и сме се свързали с ЛЛ, писала съм по-горе. Не сме в София. Не ми се вижда Ок доброволно да отида в ковид отделение за изследване, ако е друг вирус и риска да се заразя е още по-голям.

# 79
Правете това което ви е казала личната. Ако до 2-3 дни няма подобрение и се обадете отново. Тя тогава вече ще ви даде направления за ПСР. И ако са отрицателни на другия ден на преглед при нея.

# 80
Бета блокери и кръворазреждащи могат ли да се пият с невробекс и ибупрофен?

# 81
Невробекс да, Ибупрофен еднократно не мисля, че ще е проблем също.

# 82
Невробекс са витамини В, така че няма проблем. Ибупрофен знам, че е противопоказен за антикоагуланти
Цитат от тук https://aptekamedea.bg/blog/ibuprofen-za-kakvo-se-izpolzva-i-kog … a-da-go-prilagame
Ибупрофен не бива да се комбинира с перорални антикоагуланти и кортикостероиди. Той намалява активността на  фуроземид и някои диуретици (тиазидни), както и на β-блокери и ACE- инхибитори.

# 83
Благодаря,и диуретик се приема.
Да,за ибупрофен имах предвид прием в краен случай .

# 84
Благодаря за пожеланията. Изолирани сме вкъщи и сме се свързали с ЛЛ, писала съм по-горе. Не сме в София. Не ми се вижда Ок доброволно да отида в ковид отделение за изследване, ако е друг вирус и риска да се заразя е още по-голям.

Аз не го казвах с цел да Ви плаша или нещо подобно, просто в темата вече съм писала, но с едно продължително кашляне, без други симптоми мои познати се оказаха с пневмония. От тази гледна точка е хубаво да се вземат мерки навреме. Хваната на време се лекува доста по-бързо. Важното е да се излекувате максимално бързо. Simple Smile

# 85

Аз не го казвах с цел да Ви плаша или нещо подобно, просто в темата вече съм писала, но с едно продължително кашляне, без други симптоми мои познати се оказаха с пневмония. От тази гледна точка е хубаво да се вземат мерки навреме. Хваната на време се лекува доста по-бързо. Важното е да се излекувате максимално бързо. Simple Smile

Благодаря още веднъж, дано бързо да се излекуваме. Ами затова и питах какви мерки мога да взема, за да бъде навреме. Направихме бързи тестове, които са отрицателни. Сега ще чакаме ЛЛ да каже какво да правим. А кашлицата не спира, суха, без никакви други симптоми.

# 86
Сега необходим ли е картон ЛАК за болничен? Питам, защото нали вече има Ел. здравни досиета.

# 87
Сега необходим ли е картон ЛАК за болничен? Питам, защото нали вече има Ел. здравни досиета.

На нас ни казаха, че е необходима. Но е възможно конкретният специалист, който ще издава болничния, да не го изисква.

# 88
На мен ми искат само лична карта и потр.такса Simple Smile

На нас ни казаха, че е необходима. Но е възможно конкретният специалист, който ще издава болничния, да не го изисква.

# 89
За съфорумката със заседналата храна в кривото гърло:сега четох цени на медицински услуги и ми излезе цена 60лв. за вадене на чуждо тяло от ларингса.Явно не е шега работата.Редно е да вземете мерки и да не чакате да излезе сама.
[/quote]
Вече 9 дни съм с парченцето краставица около 1 см в белите дробове. Не знам дали може да АЕ извади. Парчето е омекнало вече, но обема му е същия. На лекар не съм ходила още.
Последния път, когато ми се случи същото нещо, преди 3г, с храчките я изплюх и беше пак парченце краставица около 1 см, щях да АЕ задуша докато я изхрача. По един о същи начин съм ги погълнала, с чаша пих таратор с кубчета краставици и останалите по дъното ги тръснах със сила в гърлото ми и е хвръкнало в кривото гърло.
Спомням си че около 3 месеца не знаех, че имам краставица в бронхите, не ми достигаше въздухът на моменти, докато един ден чистех ваната и бях наведена около 1 час и усетих, че нещо имам и започнах като кашлица. Бях уплашена. Усетих че нещо имам заседнало, но мислех, че е храчка бронхиален секрет. Макар че не бях болна. Докато не изплюх много трудно две вече разкъсани парчета от краставицата, не се беше разградила толкова дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт