Икономичен доставчик на ток-кой избрахте?

• 3 732
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Цените с ДДС ли са? Понеже днес имам оферта от Чез за 0,334 без ДДС.

# 16
  • Пловдив
Всички цени са  без ДДС и без двете допълнителни такси за пренос и доставка.
Офертата с плаващи цени всеки месец,влизаща в сила от 1 декември, бе 0,33 дневна и 0,25 нощна.Но ,същият план се оказа 0,42 без ДДС от Януари.Затова отидох и анулирах сключения договор.Сега съм на фиксирана цена с едногодишен договор 0,36 дневна и 0,26 нощна.
Нощната ми е важна,защото климатиците ще работят предимно в този диапазон от часове.

# 17
В момента сме на ДПИ и сметката която дойде е..................Scream 1000лв Трябва да сключа договор.
Колебая се между Токи, Чез и ЕВН, но май за София те нямат?
Вие кой избрахте?
Това за частен абонат ли става дума или фирма? ДПИ е нещо като наказателен доставчик - иначе не виждам причина да има някаква съществена разлика в цената. Сякаш другите имат доктори по математика, които да изчисляват какво да купят от борсата за да е изгодно.

# 18
  • Пловдив
При някои има,при други няма съществена разлика в цената.Но,ето при Teodora,цената има над 10ст разлика на киловат без ДДС.
От ЕVN ми казаха,че ако имам много малка консумация на ДПИ е по-изгодно,защото няма такса електромер от 3 лв.

# 19
Тая такса електромер различна ли е от такса мощност? Защото за втората ЕВН на мен си ми прибират по една партида 11-12 лв такса всеки месец без никаква консумация, при ДПИ е.

# 20
  • Пловдив
Да,различна е от такса мощност.Когато се сключи договор ти взимат и по 2,99 лв(не съм проверила без ДДС ли е) на точка на отчитане,т.е на електромер.
Такса мощност е за всички небитови абонати.Предоставената мощност ×30 дни ×коефициента(0,02...).
В началото на строежа плащахме само нея,когато нямахме друга консумация.
Еднаква е за всички на свободния пазар,независимо от доставчика.

# 21
Не съм обръщала много внимание на фактурите и ми стана интересно колко такси са сложили.

# 22
Извинявам се, за фирми говорите, нали?

# 23
Говорим за тока за "небитови потребители" или както му казваха преди "промишлен ток". Като цяло не е само за фирми, може да има различни причини да се ползва такъв ток и от физически лица.

# 24
Мерси, бях се притеснила, че съм пропуснала освобождаването на пазара и за битовите.
За другите ясно. Мерси! Успех ви желая!

# 25
Здравейте. Бих искала да се посъветвам с вас Моята родители притежават помещения, които представляват две самостоятелни стаи, всяка със свой електромер. По документи се водят офиси и поради тази причина, дори да не ги използват, всеки месец заплащат такса около 15 лева, като небитови клиенти към ИВН. Така се случи, че едното помещение остана без наематели повече от година, а другото остава без наематели следващия месец, но такса така или иначе се плаща.Та сега ще трябва да заплащат поне 30 лв.и за двете, без да ги ползват,а следващите месеци сигурно и много повече. Тези дни получиха писмо от ЕВН за голямо увеличение на цената на тока от март. На план Екстра са.
Въпросът ми е, възможно ли е според вас да бъде заявено нулево потребление, или да бъде спрян временно тока, за да се избегнат тези такси?

# 26
  • Пловдив
Дори и потреблението да е нулево имате такса мощност(изчислява се на база  мощност за вашата партида по месечна ставка)+такса от 2-3 лв на измервателна точка,щом сте сключили договор.Те не могат да отпаднат,освен ако не поискате да спрете захранването.Това ще коства време да се случи,а и после ще трябва отново да чакате,когато поискате да ви го пуснат.Не към сигурна и какви са таксите за въпросните услуги.

# 27
Разбирам. А дали няма да е по-изгодно да не реагират на писмото и да не преподписват на новите цени, а да останат ДПИ, поне такса електромери да не плащат? Така или иначе ток там няма да ползват засега.

# 28
  • Пловдив
Разликата ще е 3лв(не съм си погледнала договора) ,или 3.60лв.с ДДС.Обаче,когато решат да подпишат нов договор,ако е след 10то число на месеца,ще влезе в сила,чак от последващия.
Договорът с нефиксирани цени може да бъде прекратен по всяко време,с месец предизвестие,а този за цяла година с фиксирани цени,чак когато изтече.
Но цитираните от вас цени ,няма да се променят при увеличение та тока,те са константи.

# 29
Договорът им беше за година, подписан през юни, но ако не реагират на писмото и не преподпишат, от 1-ви март се считат за преминали към ДПИ. Дано поне фиксираните такси не се променят заради тройно повишената цена на тока. 30 лв.на месец и сега е много, при положение, че нямат приход от помещенията, какво остава, ако таксата скочи...

Общи условия

Активация на акаунт