Ларингит над 3 месеца ???

• 317
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,не знам ще успея ли да не съм твърде дълга в описанието.Става въпрос за детето на 11 години.Миналата год октомври месец лежахме в болница уж с ларингит,уж не можеше да диша,казвам уж защото аз не знам наистина ли не можеше да диша или се паникьоса.От спешното в отделение и така 10 дни.От тогава обоче до днес тя има едно постоянно прочиствате на гърлото,като леко закашляне и казва че усеща храчка и не може да диша ако не прочисти гърлото.Декември я водих при личния гледа я ,нищо нямало,пак тогава я водих на УНГ ,снимка на синуси нищо няма,при алерголог ходихме 1 месец пръскахме спрей противоалергичен ,пихме Синекод,но ефект само докато пие синекода.Усъмних се за рефлукс ,почнах да давам пробиотици,намаля това прочистване на гърлото ,но не е изчезна напълно.И снощи след пак такова прокашляне изведнъж изпадна в паника онтово,че не може да диша,отворих прозореца и след няма и минута се успокои и направихме инхаланция с физ.разтвор.Днес цял ден прокашля и като го прави я наболява гърлото.Утре ще идем до личния но вече съм отчаяна...какво му има но това гърло...Някой преминал през нещо подобно да сподели.Благодаря

# 1
Здравейте,
Прокашлянето след хранене ли е? Болките дълбоко в гърлото ли са (хранопровода), или са горе? Много е възможно да е т-нар. тих рефлукс или ларингофарингеален  рефлукс. Той се диагностицира трудно, трудно се лекува, но симптоматично можете да го облекчите.
Направете следния експеримент - намерете някаква вода, която е по-алкална, по възможност пх-то да е над 8. Сипете една чаша от нея, добавете в нея една много малка щипка сода за хляб, ама много мъничка, 1 грам. И дайте на детето тази вода да се изжабури с нея, да се изгаргари хубаво с нея и после да пийне няколко глътки. И го попитайте усеща ли някакво облекчение на гърлото?
Този тип рефлукс е доста коварен, защото се причинява не от киселина, която се връща на горе в гърлото, а от киселинни изпарения (пепсин), които се внедряват в тъканта на гърлото и се активират при хранене.

Разбира се, аз не съм лекар, възможно е детето ви да има някакъв друг проблем. Просто го имайте в предвид.

Детето ви докато е лежало в болницата, било ли е с бронхит и много слуз и храчки, които са затруднявали дишането? Сатурацията му падала ли е по време на този престой?
Имайте предвид, че за съжаление един тих рефлукс може да предизвика, влоши или удължи един бронхит, защото тези киселинни изпарения пораждат едно непрекъснато нараняване и превъзпаляване на нежните тъкани на гърлото и хранопровода.

За справка потърсете в интернет, давам ви една примерна страница:
https://connect.mayoclinic.org/discussion/breathing-problem-sile … -hidden-epidemic/

Пожелавам ви успех, дано да намерите причината и бързо да мине!

# 2
Това "не може да диша" е прави ларингични или бронхо спазми. И аз правя такива. Бронхите се свиват, усеща се като прахоляк по ларинкса, който не знаеш как да преглътнеш, или като бодлички по ларинкса, и не можеш да си поемеш въздух от кашлица и слюнка. Това обикновено е на алергична основа. Трябва да я види пулмолог, дали е за помпичка - бронходилататор. И алерголог за продължителен прием на антихистаминно, което да намали и спазмите.
Аз имам предписана и помпичка, но се оправям и само с антихистаминно.
След прекаран респираторен вирус тялото може да алергизира на самия вирус и от там се пораждат тия спазми, освен на сезонни алергени. Климатик не ползвам от няколко години насам заради тези проблеми и много по-рядко ги получавам вече.

# 3
Това "не може да диша" е прави ларингични или бронхо спазми. И аз правя такива. Бронхите се свиват, усеща се като прахоляк по ларинкса, който не знаеш как да преглътнеш, или като бодлички по ларинкса, и не можеш да си поемеш въздух от кашлица и слюнка. Това обикновено е на алергична основа. Трябва да я види пулмолог, дали е за помпичка - бронходилататор. И алерголог за продължителен прием на антихистаминно, което да намали и спазмите.
Аз имам предписана и помпичка, но се оправям и само с антихистаминно.
След прекаран респираторен вирус тялото може да алергизира на самия вирус и от там се пораждат тия спазми, освен на сезонни алергени. Климатик не ползвам от няколко години насам заради тези проблеми и много по-рядко ги получавам вече.
При нея няма кашлица,а това прокашляне.И примерно се обостря сутрин след ставане и вечер.През деня може въобще да не се обади.Нощем го няма това нещо

# 4
Както са ви посъветвали- отидете на пулмолог. Може да се окаже астма. Моето дете е с такова прокашляне от доста години. Пулмолог ни изписа пулмикорт, но точно от тези помпички, за които са ви споменали. И ги ползваме само зимният период, когато тези състояния се влошават. Иначе през летния период не ги ползваме, но винаги си има прокашляне през деня. Свикнахме вече.

# 5
И от снощи сме отново с ларингитин пристъп в болницата...

# 6
С климатик ли се отоплявате? Аз докато открия какво ми провокира спазмите мина време. Като казах на алергична основа, имах предвид точно алергична астма.
Ами такава честота на пристъпи определено не е вирус, ами нещо хронично вече.

Общи условия

Активация на акаунт