Отговори
# 120
И аз преди малко се връщам от болницата. От 10ч съм излезнала сега е 13:30ч... Добре, че не ходя на работа. Днес не знам дали е от хормоните, но съм изключително раздразнителна. Имах час за мамолог в 11 и си отвисях пред кабинета цял час, подминават ме като пътен знак, накрая питам какво се случва, че гоня и друг час и ми казват, че докторката била извикана по спешност, ако искам да мина по-късно. После на ж. к явно Аг беше изморен, защото ми даде само да подпиша амбулатория лист и това беше. По едно време се чудя, не трябваше ли да пускам кръвни изследвания и се връщам да питам и се оказа, че са ми назначили, но никой не казва да отида в лабораторията. И ми стана много тъпо, защото не разбирам какво е това ПКК и урина на обяд след като съм яла, пила и съм си взела и елтирокс за щитовидната... Не се ли правят сутринта на гладно? Стори ми се много изтощителен ден, а още сме едва на половината от него.

# 121
ПКК не включва ТСХ и не е нужно да е на гладно, урината не е стерилна и тя не е нужно да е първата след тоалет. Иначе гадно са постъпили, аз за такива неточности бих сменила АГ, че не търпя глупости.

# 122
... И аз чакам за фетална...нищо чудно доста да поседя тук. Имам чуството, че бременните най много им се налага да чакат по кабинети, вместо някак да е улеснено за тях. Нито дълго мога да седя, нито правя да обикалям. Не знам бременните, които се чустват зле как издържат по тия чакалнии

# 123
Sim, благодаря за коментара.  Аз бях останала с впечетлението, че се прави на гладно, защото миналият път ме питаха дали съм яла/пила и ги пусках сутринта. Сега видях, че наистина Тсх не се включва. За такива като мен, които всеки месец пускат, направо нямам думи какво се покрива в тези пакети...
Обаче в урината ми е излезнало 1+ за левкоцити при референтна стойност negative. Някой има ли представа какво означава това? На следваща ж. к. съм чак след месец. Мисля да не отлагам и да се обадя утре на док. и да питам. Дано няма повод за притеснение.

# 124
Sim, благодаря за коментара.  Аз бях останала с впечетлението, че се прави на гладно, защото миналият път ме питаха дали съм яла/пила и ги пусках сутринта. Сега видях, че наистина Тсх не се включва. За такива като мен, които всеки месец пускат, направо нямам думи какво се покрива в тези пакети...
Обаче в урината ми е излезнало 1+ за левкоцити при референтна стойност negative. Някой има ли представа какво означава това? На следваща ж. к. съм чак след месец. Мисля да не отлагам и да се обадя утре на док. и да питам. Дано няма повод за притеснение.

Може би бактерия в урината според мен, най-добре се обади на АГ, за да ти назначи изследване на стерилна урина и ако наистина има бактерия да ти насрочи лечение според антибиограмата. Ако нямаш симптоми е хванато съвсем навреме ☺

# 125
И на мен ми е днес едно смотано, дори плаках сутринта. Ей така, за нищо и за всичко в същия момент, сигурна съм, че ме разбирате. От както съм бременна се броят на едната ръка пътите в които съм плакала. Обаче в последно време ми е едно тъжно. Не съм ваксинирана, само вкъщи си седя, не се виждам с никого, никъде не ходим и в болнични без работа и хоп, то се насъбира. Ох, исках да си го кажа на някой, а майка ми не живее в същата страна и не искам да я тревожа. Споделете вие как се справяте когато ви е такова. Прегръдки на всички!

# 126
Да, попитай за стерилна урина. Може и нищо да няма, не се притеснявай. И аз пускам ТСХ всеки месец и много се дразня, че е важно да се следи пък не се покрива от касата и много лекари даже не назначават никога да се изследва и някои жени не разбират, че имат проблем с това.
Иначе и на мен редовно ми се плаче без причина и нямам и аз на кого да се оплача, че нали смених града заради мъжа и общо взето го чакам него да се върне от работа и да го прегръщам и рева, но редовно и пред него се опитвам да се сдържам, че да не го натоварвам, но той си ме познава и винаги разбира и сам ме подканва да си кажа какво има.

# 127
И на мен ми е днес едно смотано, дори плаках сутринта. Ей така, за нищо и за всичко в същия момент, сигурна съм, че ме разбирате. От както съм бременна се броят на едната ръка пътите в които съм плакала. Обаче в последно време ми е едно тъжно. Не съм ваксинирана, само вкъщи си седя, не се виждам с никого, никъде не ходим и в болнични без работа и хоп, то се насъбира. Ох, исках да си го кажа на някой, а майка ми не живее в същата страна и не искам да я тревожа. Споделете вие как се справяте когато ви е такова. Прегръдки на всички!
Аз си работя, но напоследък нямам много работа и ви разбирам. Почти никъде не ходим и ние, въпреки че сме ваксинирани от май месец. Аз имах едно прокървяване края на 3ти месец и от тогава ме е страх мн да се разхождам. И така като цяло си е депресиращо вкъщи постоянно. На мен ми помага работата и гости си каним събота вечер, това много ме разсейва. Но пък като се замисля, че след няколко месеца покрай бебето ще сме нон стоп навън, тъкмо ще стане топло ще се разхождаме в парка постоянно и се успокоявам.

# 128
  • София
И аз днес съм крива и си поплаках, мъжа беше много притеснен. Помисли си че той нещо е направил. Просто ми е едно да се завия през глава, да си пусна сериала и да си плача ако ми се плаче.
Все пак всяка от нас насъбира притеснения и стрес, все от някъде трябва да избие.

# 129
  • sofia
Mira8925, аз ходя на работа, но пък освен това не се виждаме с никой. Понякога в парка се разхождаме, но като цяло се пазим. Не ми се плаче, нямам време, все бързам. След работа бързам за малката, голямата учи от вкъщи, докато сготвя и деня минава. Разбирам те, но няма ли с кого да излизаш на разходки?

Babyboo, моето бебе в 21+2 беше 380гр, аз също мислех, че е малко, но 2 седмици по-късно 615гр, а още една по-късно 750, та не го мисли така.

Мен пък бъбрек от снощи ме боли, ново 20 хахха, дайте идеи за разни билки Simple Smile

# 130
На мен в началото, повече ми се плачеше, имах странни мисли и постоянно обвинявах съпружето, дали няма да ми изневери, дали не ме лъже, дали аз ще се влюбя в друг и ще го напусна, дали няма да умрем от ковид.... После изведнъж ми мина. Сега вече свикнах вкъщи и да си кажа на мен ми харесва да си домакинствам, да съм вкъщи с малкия... Липсва ми да имам поне една приятелка в квартала да се виждаме поне от време на време, но няма.... Иначе тсх и аз пускам всеки месец, но е безплатно. Ендокринолозите ми искат направление от лекар или за прием по пътека или за амбулаторна процедура. Но това е защото 3 години си следя Базеда при тях иначе явно си е платено

# 131
Явно на всички ни е ревлив деня. Аз до сега плаках, защото се сдърпахне с ММ по телефона. Плюс цял ден ме боли кръста и не мога да си намеря място.
Люба за бъбреци и отделителната система - мечо грозде и червена боровинка, но нямам идея дали са подходящи за бременни. Трябва да се провери. Иначе но шпа би трябвало да помогне.

# 132
На мен също днес ми е малко криво настроението, въпреки че имаме чудесен повод за празник.Сина ми днес има рожден ден и навършва цели 10г.Миналата год. заради Ковида и поредния локдаун и онлайн обучение не правихме рожден ден и му обещахме на следващата (тоест тази година) да му направим голямо парти с много деца за първия му юбилей. Обаче поради тези стечения на обстоятелствата няма как да се състои... Първо че нямаме сертификати за заведения, второ че не е редно в това ми положение да имам много контакти,защото нямаме ваксини и не сме карали вируса  и т.н. и т.н.
Той милия не ни обвинява за нищо, дума не е казал,но на мен ми се плаче от безсилие. Разбира се не го правя за да не развалям и неговото настроение.Украсих му стаята докато беше на училище ,чакаме моите родители да дойдат на вечеря тази вечер,а в събота му разреших да си покани 3-4 съученика в къщи за да хапнат пица и торта.И така, това са моите терзания тези дни...Но да сме живи и здрави всички , а пък бели кахъри са това, но все пак си ми е кофти много. 😔

# 133
Мина скрининга, а аз съм ужасен човек вместо да съм шастлива, че всичко е наред, аз съм пред рев защото официално е момче.... Що за глупост, какво толкова ще си имам 2 момчета... Аз днес имам рожден ден и се надявах да ме зарадват, с момиче но... Черпя ви виртуално момичета, да сме здрави всички пък... Другото..

# 134
Мисля, че всички тези състояния са донякъде нормални, все пак хормоните бушуват… Аз работя от вкъщи. Понякога ми липсва социалната среда на офиса, но пък вкъщи е по-удобно. Вечер излизам на разходки и уикендите се виждаме с приятели, или ходим на по-дълги разходки. Нетфликс също много помага. До някаква степен, може би, е и до това как сами се настройваме.

Общи условия

Активация на акаунт