Отговори
# 135
Ели, на мен на прегледа преди месец като ми казаха, че е момче и ми показаха пишлето, какъв рев му ударих 😂 напълно те разбирам. Но наистина са хормони. Както вече казах, в момента така се настроих за момченце, че чак се притеснявах на феталната да не се окаже, че е момиче, защото щях да се разочаровам малко 😃 Олекна ми, като потвърдиха, че е мъж. Дай си няколко дни, ще свикнеш с идеята и ще почне да ти харесва даже Wink Между другото ние имахме женско име, което много исках (и все още се надявам някой ден) да използвам, а за момче ни беше мъка и първото, и сега, но много ми помогна като избрахме име сега за второто. Някак си вече си го представям, човеченце с име, и много ми помогна да приема идета, че е момче. Знам, може би звучи глупаво, ама за мен наистина проработи 😃
Мина скрининга, а аз съм ужасен човек вместо да съм шастлива, че всичко е наред, аз съм пред рев защото официално е момче.... Що за глупост, какво толкова ще си имам 2 момчета... Аз днес имам рожден ден и се надявах да ме зарадват, с момиче но... Черпя ви виртуално момичета, да сме здрави всички пък... Другото..

# 136
Толкова много мами искат момиченца, чак ми е странно, защото ние момче искахме, но все пак винаги сме били на мнение, че каквото и да е, само да е живо и здраво и ние ще си го обичаме. До някъде ми се иска да имам и от двете, но каквито ми се дадат, такива ще си гледам. А и сигурно е много хубаво да имаш 2 дечица от 1 пол, а ако са и с малка разлика си представям колко ще са близки и как ще изживяват всичко заедно и ще си споделят повече помежду си.
Мъжът ми има сестра и те имат 2 години разлика, винаги са си били близки, въпреки че напоследък животите им малко в различни посоки вървят, но може би заради хубавите детски спомени иска и нашите деца да са с малка разлика.

# 137
Ели, на мен на прегледа преди месец като ми казаха, че е момче и ми показаха пишлето, какъв рев му ударих 😂 напълно те разбирам. Но наистина са хормони. Както вече казах, в момента така се настроих за момченце, че чак се притеснявах на феталната да не се окаже, че е момиче, защото щях да се разочаровам малко 😃 Олекна ми, като потвърдиха, че е мъж. Дай си няколко дни, ще свикнеш с идеята и ще почне да ти харесва даже Wink Между другото ние имахме женско име, което много исках (и все още се надявам някой ден) да използвам, а за момче ни беше мъка и първото, и сега, но много ми помогна като избрахме име сега за второто. Някак си вече си го представям, човеченце с име, и много ми помогна да приема идета, че е момче. Знам, може би звучи глупаво, ама за мен наистина проработи 😃
Мина скрининга, а аз съм ужасен човек вместо да съм шастлива, че всичко е наред, аз съм пред рев защото официално е момче.... Що за глупост, какво толкова ще си имам 2 момчета... Аз днес имам рожден ден и се надявах да ме зарадват, с момиче но... Черпя ви виртуално момичета, да сме здрави всички пък... Другото..
Знам, права си за името аз съм избрала вече и мъжко име и наистина, като го избрах олеква малко, защото вече го визуализираш, като точно това човече с това име. Знам, че ще го приема и ще съм много щастлива, като се роди... Просто не искам да го има това разочарование, което е в момента.

# 138
И на мен днес се оказа доста изнервен ден. Бях в срещи отж13 до 17 и много се изнервих нещо. Сега ми е напрежение.
Относно пола, и ние чакаме втро момче. Уж Нямах претенции какво ще е, но сега се замислям, ако беше момиче..... Отделно, че с името ми е трудно. За момиче имах по-голям избор. Сина ни е Максим. За второто се двоумя между Матей и Алексей. Матей го харесвм много отдавна, но заради моята приятелка, която има 3 деца и единия син се казва така, реших тогава да не кръстя и моя така. Като се замисля за Максим и Алексей, звучи руско. Ние нямаме нищо общо с Русия и това ме спира. Мислех за Александър, но е много популярно и не харесвам дългите имена. Само Алекс някак си не ми е завършено. В гокяма дилема съм 😔 Имах идея за Давид, но малкия не иска и да чуе. И аз не мога да се успокоя, докато не избера име.

# 139
Какво ката звучат руски, пак звучи по-добре от повечето, които ги кръщават със западни имена, които въобще не се връзват с бащиното име и фамилията на детето. Иначе може да обмислите и Алекси, имах такъв съученик и сега знам едно дете така кръстено, подобно е на вашия избор.

# 140
Благодаря ти, и аз мислех за Алекси, на мен ми харесва, но ММ нещо малко не го възприема.

Какво ката звучат руски, пак звучи по-добре от повечето, които ги кръщават със западни имена, които въобще не се връзват с бащиното име и фамилията на детето. Иначе може да обмислите и Алекси, имах такъв съученик и сега знам едно дете така кръстено, подобно е на вашия избор.

# 141
  • sofia
На мен вместо Алекс ми харесва Алек като галено, нещо много Алекс се навъдиха и момчета и момичета, в класа на дъщеря ми как ли не им викат Али, Ани, Алекса, имат 6-7 деца с подобни имена Simple Smile
Иначе съм съгласна, че трябва да се връзват с българските презиме и фамилия.
Вие мислите ли да премахнете окончанието ов/ова от бащиното име? Аз да

# 142
Като бях малка познавах едно момче, чието пълно име е Алек.
Не мисля да го премахвам (при нас ще е -ев), защото ще звучи все едно има 2 имена, което не ми харесва на мен.

# 143
  • София
Аз бях харесала име за момиче още от преди да забременея 😅 - Адриана. Иначе за момче за сега сме избрали - Мартин. На никой не сме го казали от приятели, рода и т.н. Аз лично държах да не е кръстен на никого. Това ми беше единствено условие. Марти парти , така му казваме 😂😂
Иначе аз съвсем съм си настроена за мъж, винаги съм казвала как има страхотни мъжки ( момчешки ) дрехи. Никога не съм била фен нито на розовото, нито на лъскавото, нито на пачки и пайети. Днес ходихме до един магазин в мола - NEXT , има страхотни неща, но мисля след Коледа или средата на януари да започна с дрешките.

# 144
Момичета, пробвайте да се занимавате с нещо, което ви доставя удоволствие и ви ангажира вниманието - хоби, украса и подаръци за празниците и т.н. На мен като ми е сдухано си намирам някакво самостоятелно занимание, докато ми мине - обичам да чета книжки, да гледам някой сериал наведнъж, да редя пъзели, да се отдам на някоя разкрасителна процедура. Не че ми остава много време за тези неща сега понеже времето ми е доста ангажирано и все не стига, но понякога човек има нужда да си открадне малко за себе си и това повдига настроението.

За Матей и Алексей - може леко да ги модифицирате, ако ви звучат руско. Например Матео на мен повече ми харесва макар и Матей да ми харесва, даже повече от Алекс/Алексей.

# 145
И аз съм същата - мразя розово, пайети и лъскаво. Голяма борба водя с ММ - той много харесва розово и иска всичко да е в този ужасен цвят Joy
А аз не спирам да гледам сини блузки, роклички, сивото също ми е любимо, обожавам цвят мента...Абе само да не е розово, червено или лилаво, на всичко друго съм съгласна.
Името още не е ясно, аз харесах две имена, когато разбрах, че съм бременна. От самото начало знаех, че е момиче и не съм мислила за мъжко име. После на първата фетална ми потвърдиха. Няма да е кръстена на никой, ще си бъде със собствено име, дори буква от името на баби и дядовци не искам да има Simple Smile

# 146
Аз пък си имах име за момче още преди да забременея - Теодор, но в родата на моя има една традиция и според нея трябва да е Георги. Попринцип още не го чувствам като името за моето дете, но е възможно да уважа традицията. Още не сме избрали, и двамата се колебаем между двете имена все още и сигурно ще е така до последно, затова не му говоря на име. Аз съм родена на именния ден на хората с едно от имената и ще празнуваме с детето, ако го кръстя така.
Днес много подготвителни контракции имам и звънях на АГ, разбрахме се да взема но-шпа и магнезий и 2 часа след тях да и пиша как са нещата. Евентуално утре ще се видим или направо към болница ще ме изпраща. Които имате такива контракции, по колко имате и колко на често? Само през последния час бяха 3-4, преди това бяха по-малко, но нещо започвам да се притеснявам.

# 147
Red, честит рожденник! Blue Heart Пожелавам му много, много здраве!

Ели, честит рожден ден! Бъди много здрава и щастлива! Flowers TulipBirthday

И аз гледам си намирам занимание, когато се ядосам нещо. Днес подреждах документи например Grinning

Относно имената - Матей е хубаво, на галено Мати, звучи сладко докато е малък, а после Мат примерно. Матео е доста разпространено напоследък, но нещо не го възприемам. Странно ми е в съчетание с българска фамилия - Матео Петров/Иванов и др. Алексей наистина руско, но защо не. Алек познавам няколко такива дечица, интересно име е. Малко като Георг. Адриана е хубаво име, но цял живот ще я питат или направо ще я бъркат с АНдриана. От това много се опасявам при избора на име. Grinning Това което сме избрали (по-скоро аз, де хах), също дава предпоставка за грешка, но няма да го сменяме. Чувствам, че това е името.
Иначе да ви дам някои идейки за хубави (според мен) български имена за момчета - Йоан, Мартин, Димитър, Габриел, Теодор, Владимир, Петър, Явор, Искрен, Калоян, Павел. Като дете се запознах с две момчета - Сава и Йово, от тогава много ме впечатлиха имената им. Имам познати, на които двете им деца са с производни имена. Не искам да ги споделям умишлено, но са като например Виктор и Виктория, което на мен лично ми е странно. Grinning

# 148
Честит рожден Ден, Ели!

Благодаря на всички, които споделяте как сте и какво ви помага! Много се успокоявам когато ви чета. Аз рисувам, така че сега, тъй като имам време ще се върна към това хоби.

Аз идея си нямам какво и как са контракциите. От няколко дена като стоя повече време на крак и корема ми става твърд и ме боли, това ли е контракция? После си сядам на дивана и отшумява. Нищо не пия, чак края на декември имам ехограф, тогава ще питам. Дано дотогава да не трябва да ходя на лекар де.

Относно мъжки имена, брат ми се казва Йово. Обожавам това име още от малка. Явор също ми харесва. И ред други по-испански като Мануел или Рикардо. ММ е испанец, така че и те трябва да се имат в предвид Wink Имаме си име вече за нашата принцеса, не го казваме. Нека се роди жива и здрава и тогава по цял ден ще я наричаме така Simple Smile

# 149
  • sofia
Сим, с голямата ми дъщеря бях с контракции от рано 5м, ако прецениш, че е нужно иди в болница, ще ти сложат система и ще те пуснат след 4-5 дни, по-добре да си под наблюдение. Успех и пиши.

Вземи Биоелектра, по-силен е от Магнерота и по-може да те отпусне. Аз вечер добре се успокоявам от тази форма на магнезий.
Не веднъж си казвала, че си веща в науката, та сама ще сравниш състава на магнезий в двете.

Общи условия

Активация на акаунт