Отговори
# 150
Мира, да това са подготвителни контракции. Аз също имах такива усещания, не бяха често и без болка. Като споделих на АГ, тя не се притесни. Каза че се случва, когато пикочния мехур се напълни или дебелото черво не е изпразнено. И като се замисля май наистина имаше такава зависимост при мен. Не искаше да ми изписва нищо за тях, но в крайна сметка пия магнезий заради кръвно. От както го пия само няколко пъти получих такова стягане.
На моя приятелка също й бяха казали, че е нормално и да не пие нищо. Тя сама си беше проучила колко магнезий да пие...
Мисля че всичко зависи степента, честотата и дали има скъсяване на шийката.
Което ме подсеща да ви питам - Какъв магнезий пиете?
На мен ми беше изписала на абофарма (който съдържа и б комплекс). В същото време витамините ми също имат б комплекс. Пих няколки дни този, който ми изписа тя, но нещо почна да ми се гади и реших че може да съм предозирала б витамините. За това, на своя глава си купих магнерич Grinning

# 151
  • sofia
Аз Биоелектра, както писах по-горе. Приятен на вкус, газиран и след хранене потушава киселини Simple Smile

# 152
Сим, с голямата ми дъщеря бях с контракции от рано 5м, ако прецениш, че е нужно иди в болница, ще ти сложат система и ще те пуснат след 4-5 дни, по-добре да си под наблюдение. Успех и пиши.

Вземи Биоелектра, по-силен е от Магнерота и по-може да те отпусне. Аз вечер добре се успокоявам от тази форма на магнезий.
Не веднъж си казвала, че си веща в науката, та сама ще сравниш състава на магнезий в двете.

Ще погледна състава. Сега пия Магнерот, според мен просто трябва да ми се увеличи дозата, но АГ не иска, а не ми се действа срещу нея. Сега ми е казала как да действам, така че ще и се доверя и съм в постоянна връзка с нея, но нищо чудно да се стигне до болница за вливане на магнезий. Още преди 2 месеца като ходих до спешното и искаха да ме задържат за това, но уж от таблетките се нормализираха нещата и скоро не бях получавала контракции, но от около седмица се появиха тези подготвителни, които не ме притесняваха, че бяха по 1-2 на ден и за кратко, но днес са много и на често. Много се движи бебето и забелязвам, че редовно като започне да ми мърда корема и да рита силно и тогава се появяват, така че си мислих дали прекалената му активност не ги стимулира, но АГ каза, че едва ли.

Значи сравних им състава и не смятам да сменям Магнерота за сега, понеже при него е под формата на оротат, който се усвоява по-лесно и по-големи количества, а в Биолектрата е оксид, който като се разтвори във вода става хидроксид и не се усвоява в голяма степен. Даже предполагам предизвиква разстройство.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 20:53 от SimD23

# 153
Мира, ще дадеш ли на бебето и твоята фамилия като segundo apellido? Приятелят ми също е чужденец и при тях не се дава майчината фамилия, но много ни допада испанската традиция и ще носи и неговата, и моята фамилия.

Честит рожден Ден, Ели!

Благодаря на всички, които споделяте как сте и какво ви помага! Много се успокоявам когато ви чета. Аз рисувам, така че сега, тъй като имам време ще се върна към това хоби.

Аз идея си нямам какво и как са контракциите. От няколко дена като стоя повече време на крак и корема ми става твърд и ме боли, това ли е контракция? После си сядам на дивана и отшумява. Нищо не пия, чак края на декември имам ехограф, тогава ще питам. Дано дотогава да не трябва да ходя на лекар де.

Относно мъжки имена, брат ми се казва Йово. Обожавам това име още от малка. Явор също ми харесва. И ред други по-испански като Мануел или Рикардо. ММ е испанец, така че и те трябва да се имат в предвид Wink Имаме си име вече за нашата принцеса, не го казваме. Нека се роди жива и здрава и тогава по цял ден ще я наричаме така Simple Smile

# 154
Мира, ще дадеш ли на бебето и твоята фамилия като segundo apellido? Приятелят ми също е чужденец и при тях не се дава майчината фамилия, но много ни допада испанската традиция и ще носи и неговата, и моята фамилия.

Честит рожден Ден, Ели!

Благодаря на всички, които споделяте как сте и какво ви помага! Много се успокоявам когато ви чета. Аз рисувам, така че сега, тъй като имам време ще се върна към това хоби.

Аз идея си нямам какво и как са контракциите. От няколко дена като стоя повече време на крак и корема ми става твърд и ме боли, това ли е контракция? После си сядам на дивана и отшумява. Нищо не пия, чак края на декември имам ехограф, тогава ще питам. Дано дотогава да не трябва да ходя на лекар де.

Относно мъжки имена, брат ми се казва Йово. Обожавам това име още от малка. Явор също ми харесва. И ред други по-испански като Мануел или Рикардо. ММ е испанец, така че и те трябва да се имат в предвид Wink Имаме си име вече за нашата принцеса, не го казваме. Нека се роди жива и здрава и тогава по цял ден ще я наричаме така Simple Smile

Да, разбира се. Първо фамилно на баща си, второто на мен. Разноцветно испанско-българско име ще е Simple Smile

# 155
Red, Честит да ти е рожденника, разбирам те за вината, но най важното е да сте здрави, а в крайна сметка в събота ще има торта и приятелчета. Нека сте здрави всички и нека рожденничка има првкрасно детство все така добър и разбиращ и на пролет грижовен батко! HeartBlue Heart

Ели и ти бъди честита, много усмихната, здрава, ценена, уважавана и обичана! Heartpulse . Нормално е да има и такива настроения не се чувствай виновна особено днес, това ти е подаръка за рожденния ден Simple Smile, а и обикновенно на такъв ден минаваме цялата гама емоции от плач до щастие Simple Smile .

Аз лично днес ми се плаче от сутринта Simple Smile ама се разсейвам със занимания в къщи, а за малко да пусна сълза на Бързи и яростно 8 Joy според мен хормони плюс мрачно време правят нещата по черни от колкото са. Simple Smile

Сим надявам се всичко да е наред, ако можеш почивай повече, ако си се натоварила.

Люба, за бъбреците ленено семе помага, както и по горе са казали мечо грозде.

# 156
В много държави е позволено да се впиша фамилията на майката. В крайна сметка ние го носим, раждаме, гледаме и страдаме всичко с него. А накрая трябва да носи името на бащата и за бащино и за фамилно. За първото ни дете това ми беше голяма криза. Плюс това, че не харесвам фамилията на мъжа си. Ама уви тук не е позволено. Все още ме е яд.
За провалените рожденни дни на децата напълно Ви разбирам. И за 1 и за 2 годинка на дъщеря ми точно преди празника й все затваряха всичко.
За каката беше лесно името. Направо ни проговори. Беше хем символично, хем международно, с имен ден и без буквата на никого. Сега още преди да забременея уж ми се въртяха все 2 имена. А сега когато трябва да взема решение не съм сигурна дали са правилните. Май за това често родителите се допитват до големите деца.

# 157
  • sofia
Сим, разхлабва, да, една от причините да го приемам. Аз се чувствам по-добре от тази форма на магнезий, Магнерота едвам го преглъщах, чупех на две, абееее.

За рождениците - нека са здрави, дано настъпят по-добри времена и възможност за големи празненства.
Спокойна вечер, момичета и утре сутрин се разписвайте Simple Smile.

# 158
И аз не харесвам като е момче, да се облича в синьо, или момиче само в розово.
В болницата, когато раждах, съседката по легло беше помолила майка и като по-веща да напазарува дрешки за бебето, с които да постъпи. В последния момент се скарали и тя не й дала дрехите (каква майка!). Свекърва й купи една торба с дрешки, докато бяха в болницата - почти всичко беше в бонбонено розово и тука-там бяло. В първия момент беше голяма изненада. 7 дена беше в розово бебето.

За испанските имена мога мнооого да помогна, защото и аз съм с такъв произход. Накрая шлепнах една българска нетипична фамилия, когато се омъжих и сега е доста цветущо. Бих се възползвала, ако закона позволяваше да се вземе и фамилията на майката. Само по името ми един испанец може да разбере от кой регион съм, с какви корени, кои са моето семейство до 300 години назад.

Аз също пия магнерот. От няколко места чух, че се усвоява по-лесно и е в добра концентрация. На абофарма витамините по принцип са доста разредени и удвоената доза е в пъти по малка.
Вит. от групата В са водоразтворими. Организма усвоява толкова, колкото му трябва, останалото се изхвърля. Няма как да се натрупа и да навреди.

# 159
И аз с това се успокоявах, че са водно разтворими, но все пак е възможно предозиране. Особено ако не се усвояват генетично (не съм се изследвала).
Реално от два дни съм на новия магнезий и е по-добре положението. Не ми е било лошо. Но може и да е съвпадение, защото периода е много кратък Grinning

# 160
Най-просто обяснено защо разхлабва е, че не се усвоява голяма част и остава в червата да ги дразни, а след това се изхвърля. Това ще се случи и ако се вземе много голяма доза от Магнерота, защото там само при излишък на магнезий ще има този ефект, повече се усвоява от тъканите. И аз едва го пия, давя се понякога, но ще изтърпя. Минавам главно да кажа, че за сега се успокоиха нещата, единственото ново, което взех е но-шпа, утре пак ще взема и ще следя, скоро не ми се беше налагало да пия и въобще не се бях сетила за него. Казвала съм, че то отпуска мускулатурата и помага за проникването на много лекарства, да знаете, че заради това редовно се изписва заедно с магнезий, за още по-добро усвояване. Ясно е, че всеки си има предпочитяния за лекарства и на всеки му влияят по различен начин различните видове, така че търсим най-падходящото за нас и това взимаме съответно. Бебето си рита доста също.
Надявам се при всички нещата да са добре. Не се напрягайте, че всичко влияе. Аз физически не се бях натоварила, но психически ме натовариха доста неща тези дни.

# 161
Аз пия Магнерот. Относно настроенията ми..... Ами тъпо ми е почти през цялото време. По цял ден съм сама, ММ на работа, детето на градина. От днес обаче е в къщи със сополи и поне ми е другарче. Учим разни неща, играем. Нооо... липсва ми контакта с хора на моята възраст. Винаги съм била обградена от много хора. До преди 2 години живеехме в чужбина и там целият колектив бяхме изключително близки. Вече сме в България, но в нов град. Отделно и с този Ковид и въобще никакъв шанс да започна да водя някакъв социален живот. И като се замисля за всичко това ми става още по-тъпо...

# 162
kremenu6a сега е добре да се пазиш повечко от контакти, но няма ли някоя бъдеща мама от новия град да се запознаете? Малък или голям град е? Дори тук във форума може да откриеш съмишленици, за да не се чувстваш толкова самотна и сега и след като родиш.

Танче, добави ми и на мен едно розовко сърчице на първа страничка, когато ти е удобно. ❤️

# 163
Хера, благодаря ти 🙂
Във Варна сме. Сигурно има бъдещи майки, но всеки се пази било то от Ковид или обикновен грип. Виждахме се с няколко майки на площадката до детската градина, докато децата играят. Но вече е студено и така... Знам, че изпадам в някакво кофти настроение, но като че ли не ми и пука особено. Майка и леля всеки ден ми звънят, а аз се натоварвам повече. Все едно трябва да давам отчет какво правя, как съм и всеки ден така. Понякога не им вдигам телефона, а те звънят на ММ или пък после са сърдити. Еми с такива глупости се натоварвам повече...
Осъзнавам, че звучи налудничаво, но имах нужда да споделя.

# 164
  • София
Аз се наложи да си сменя гинеколога и точно тогава започнах да получавам крампи на краката и опъвания на корема и се консултирах с личния лекар и ми препоръча Магнерич, защото по-лесно се усвоява от Магнерот. Новият АГ ме попита какво пия и каза, че двата магнезия са с абсолютно еднакъв състав, разликата е във фирмата производител.

Общи условия

Активация на акаунт