Ние сме болни от Коледа. Малкия беше с бронхиолит и 3 пъти искаха да ни оставят в болница. Аз обаче се завх с инхалации вкъщи и тъй като гърдите надолу бяха добре, казаха да се опитаме вкъщи да го лекуваме. Около нас всички деца са болни със същия грип. Но нито един не са искали да влиза в болница, та аз се осмелих да действам вкъщи също... Слава богу вече е добре, но това чудо мнооого го държа... Кашлица, температура, и точно тогава изкара 2 зъба накуп. Та и те са допринесли.....
Сега всички други един по един се натръшкаха, баща му, бабите, дядовците.... Егати чудото.. После ми говорят за ковид.. А тоя грип е толко заразен и държи 2 седмици, но сега кой ли обръща внимание, всичко е ковид....
От 3 дни малчо спи по веднъж. Вечер заспива трудно, мрънка, цяла нощ се върти и мрънка.. Не знам защо, но много неспкойно спи напоследък.. Почна да яде по 2 пъти нощем, и да го успивам по 40мин..сутрин става към 10 окончателно. Може би това, че минава на една дрямка му обърка режима и е много труден със съня..
С ходенето.. Ходи държейки се за един пръст, но сам не иска.
Та това е при нас, надявам се всички да са здрави, че този грип ни измъчи, такова нещо не бях виждала..
Иначе за много години и от нас. Малката вече си ходи сама и много често ходи,вместо да се вози. През декември развали нощния сън и мислех,че се подготвя да минава на 1 дрямка,но засега задържа на 2 с удължен леко първи интервал и съкратена първа дрямка. Ако има множесто будения през ноща 5 дни след смяна на режима значело, че детето още не е готово.
оня ден ни гостуваха роднини с бебе на 1г.1м. Тоест почти колкото нашите... Е това дете където го сложиш там стои. Слагаш го да седне-седи си, опираш го на дивана-стои си. Оставяш го сам на земята - стои. Няма интерес да пипа нищо вкъщи, нито по маса, нито по шкафове, никъдеее. Егати!!! Не знаех, че такива деца съществуват. Този моя се притеснявам вече... Това дете не стои и секунда, камо ли минута на едно място. Мъкне предмети и де що види по стаите, ако го сложа да седне на мига става, пипа всичко, иска да види всичко, от масата да опира всяко нещо... Бърка навсякъде където може, иска да опознае всяко нещо. Нямам минутка спокойствие. Плаче ми се понякога... А тази майка като я слушах как нищп не можела да свърши от малкия още повече ми се дорева. Ми той не мърда, нищо не прави, кротува си. Забравяш, че е там. А моя звяр нищо не му обягва от погледа, всичко да пипне и ако не дадеш се сърди.. Мале мила. Мислех, че е от възрастта, но ето другото дете... Нищо общо.... Даже му бутах разни неща да разглежда - тц. Кротува, гледа си някоя играчка... А ние имаме сигурно 100,познайте с колко играе... Моля ви кажете ми има ли други диваци като моя, явно има и кротки деца
Според мен другото дете е било в шок от новата обстановка и непознатите хора. Наслаждавай се на времето с него и беличките, виж как мина една година…утре ще е на градина и ще си върнеш част от личното ежедневие