Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 54 684
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 690
Сферите са ИТ, Финтех и финанси.
И аз предположих, че става въпрос за ИТ и финансовата сфера, но както и друг път сме коментирали, не всички са с такъв профил или интереси. Тези нива само за тясно специализираните позиции ли се отнасят (например, финансов мениджър, програмист) или също са възможни в маркетинг/продажби/административни отдели на компании в тези сектори?

За позицията Project Manager често има обяви, но ми се струва, че трудно някой без техническо образование може да започне на такава позиция, макар и да е изцяло административна. Нямах представа, че заплатите могат да са от порядъка на 4000+.

Iseis, разбирам те какво имаш предвид с присмеха, изпадала съм в сходна ситуация, макар и без деца, но и аз заставам зад позицията, че доста често доходите и кариреното развитие не зависят само от образованието и от това колко си работлив. Защото и аз съм положила доста усилия, направила съм компромиси, не се страхувам от работа, но това при мен за момента няма възръщаемост.

# 691
Доза късмет не е излишна никога, това е така. Образованието и квалификацията сами по себе си не са гаранция за успех, но са първата стъпка. Нещо от типа на приказкта “Господ дава, но в кошара не вкарва”.

И аз обикновено не смятам, че съм направила кой знае какво, нали знаете, колкото повече знаеш, толкова повече виждаш какво не знаеш. Затова и вечно нещо чета допълнително и се интересувам, то и няма как да е иначе, ако искаш да плуваш на повърхността. Обаче и аз тази година смятам да наблягам на хобито и личните интереси. Защото частта с връзкарството си остава на всяко едно ниво, каквото и да си говорим и аз лично се уморих да се напъвам там, където мога и с по-малко.

# 692
Някой може ли да сподели заплата за джуниър рекурър? Заминавам се с една компния, която иска да се обучавам определено време преди да предложи заплата, а аз пък не искам да си губя времето ако заплатата не е в моите параметри…

# 693
  • София
~ 1500 за София според мен.

Но нека и другите се изкажат.

# 694
Едва ли ще е повече от 1000 лв. нето, освен ако не ползваш език, който малко хора знаят като китайски, японски, норвежки и пр.
Какво ще рече "да се обучавам определено време преди да предложи заплата"? Нормално е дори и с обучителен период да знаеш параметрите на заплатата, след като той изтече. Обучението какъв вид е - от рода на обучавам се в процеса на работа или фирмата ми плаща курс/степен, за да се образовам?!?

# 695
HR-ите принципно са добре платени и е работа, която ще я има и в бъдеще. Даже ще стават по-важни. И не е най-важното каква ще ти е първата заплата, а какви перспективи ще ти открие. Някой ти предлага безплатно обучение и после работа. Ми научи се, покажи нещо, пък после ако не ти харесва смени фирмата. Но след джуниър сигурно идва синиър, после бонуси и комисиони... Иначе заплатата може да варира и двойно от фирма до фирма, и според стажа, успехите...

# 696
Освен това си зависи дали ще си вътрешен рекрутър или към агенция. Иначе и на мен ми е странно това, че не ти казват заплата, нали поне в ТД трябва да я има.

# 697
JoySS, постът ти не е много ясен. Как така ще те обучават преди да ти предложат заплата?

Ако идеята е да минеш обучение на минимално/символично заплащане и след това да ти предложат позиция + съответните пари, приемай. Ще те учат на нещо и дори и да не продължиш да работиш конкретно за тях или като рекрутър изобщо, ще ти е полезно в личен план да знаеш какво е "от другата страна".

Ако искат да се водиш в обучение без заплащане, това е измама, отказвай се.

А на конкретния въпрос - според мен нещо по средата, 1200-1300 нето.

# 698
Мога да ви кажа, че за досадни псевдо рекрутърки има и невероятни заплати от по 1,800 нето без опит, което за мен е супер необяснимо и непонятно. Аз лично съм се замислял дали да не се прехвърля и аз да стана псевдо HR/Recruiter и каквото друго има, но просто не е за мен като личност - не обичам да говоря постоянно и не харесвам HR-и като цяло, които просто ми надуват главата Grinning Но пък и преди съм казвал, ако са свежи ти действат отпускащо на интервютата/поне на мен/

# 699
  • София
А на мен ми действат излишно на интервюто.

# 700
Рикрутърите с англ. език варират между 1500 бруто и 2000 бруто стартово, в София.
Смени си перспективата - занимаваш се с компания? губиш си времето?
Те си го губят, че се занимават с теб!

# 701
Рикрутърите с англ. език варират между 1500 бруто и 2000 бруто стартово, в София.
Смени си перспективата - занимаваш се с компания? губиш си времето?
Те си го губят, че се занимават с теб!
Ако вие сте свикнали да работите безвъзмвздно за компнии със съмнителна политика, аз не искам да работя безплатно. Смятам, че е нормално да се предложи поне платено обучение…

# 702
Ами платете го 😃 Не искат да ви вземат парите ли 😆

Не виждам как ще ви обучават за нещо, за което ще крият заплащането. Явно Умрат да си губят времето с хора, които може да не наемат после. Някакво измислено стори тук тече....

# 703
  • София
Чудиш се дали да кандидатстваш по обява или дали да ходиш на интервю?
Няма как да ти предложат да те обучават и да не ти кажат на какви условия ще започнеш.Wink

# 704
Всяка НОРМАЛНА фирма след интервютата изпраща оферта и ако си съгласен, подписваш договор, назначават те и след това започват обучения, запознаване с материята и т. н.
Това да те обучават без дори да си назначен и с ясна заплата, ми говори едно: не е читава фирмата, бягай!

Общи условия

Активация на акаунт