Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 420
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 915
  • Бургас
Аз бих препоръчала Softuni. По-скъпо е, но курсовете са на бъргарски и са по два часа лекциите. Преподава се като в истински университет, задават се въпроси в реално време и се разискват някои казуси, а не като в чуждите сайтове накъсани по 15мин клипчета на запис.

# 916
в Софтуни в момента има активен бейсик на java и е безплатен
минали са 3-4 урока, но може да пробваш да те включат и да разбереш става ли за. теб

# 917
Здравейте, бих искала да попитам от името на приятелка, следното (ако някои е запознат):
Работи по трудов договор, сключен чл. 67, ал. 1,т.1. Във връзка с чл. 70,т.1.
ако по време на уговорения изпитателен срок, сама подаде молба за напускане, има ли право на пълното обезщетение за безработица от НОИ?

# 918
  • София
Не мисля, че някой доброволно напуснал има право на пълно обезщетение от НОИ, по който и да е член, в какъвто и да срок.

# 919
За Аutomation QA се иска първо базовата+ООП Java и след това се учат пакетите, които са за писане на тестове Selenium.
Знам, че в София предпочитани са Pragmatic с Милен Спахински (дано не бъркам името)

# 920
Не мисля, че някой доброволно напуснал има право на пълно обезщетение от НОИ, по който и да е член, в какъвто и да срок.

В крайна сметка намерихме телефон на НОИ, на който да ни дадът адекватна информация. Оказа се, че може стига в заповедта за освобожване да пише, че освобождават лицето по чл. 70.

# 921
  • нейде там, където ....
За Аutomation QA се иска първо базовата+ООП Java и след това се учат пакетите, които са за писане на тестове Selenium.
Знам, че в София предпочитани са Pragmatic с Милен Страхински (дано не бъркам името)

+1 за Pragmatic.

# 922
Всеки момент ще има нова тема, но искам да ви споделя един линк, който ме втрещи:
https://www.techspot.com/news/93081-most-workers-willing-take-pa … ose-benefits.html
Според вас резонно ли е като идея? С брат ми разменихме 2-3 реплики и според него има резон, защото служителят намалява личните си разходи , свързани с ходенето до работа - ГТ, гориво, обяд. Аз смятам, че няма никакъв резон, защото изначално работодателят не се интересува какви разходи ще покрива работникът със заплатата си, той плаща за свършена работа в работно време.
Може да изкоментирате и доколко е достоверно - в моите очи е абсолютна фантастика служител да разсъждава така.

Идеята на статията не е ли че голям процент от хората са готови да им намалят заплатата само и само да работят от вкъщи? Не се изненадвам, много хора от вкъщи са по-продуктивни. А скатавките - те и в офиса скатават.

Заплатата би трябвало да е на база добавена стойност, а не откъде работи човека. Според мен истинският мотив на работодателя за такова нещо не е в това че служителят прави по-малко разходи, а в това, че си мисли, че от вкъщи като е без надзор служителят работи по-малко и по-некачествено и иска да бъде компенсиран за това, но няма как да го каже открито. В момента работя от вкъщи, качеството на работата ми е високо и ако работодателят ми ме принуди да ходя в офиса или се пробва да ми намали заплатата защото работя от вкъщи, до седмица-две няма вече да ми е работодател. Фирми бол, хоум офис вече масово се предлага, а той нека си търси друг служител, който ще работи така отдадено както аз.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 16:55 от Little Queen

# 923

В крайна сметка намерихме телефон на НОИ, на който да ни дадът адекватна информация. Оказа се, че може стига в заповедта за освобожване да пише, че освобождават лицето по чл. 70.
Само че по този член може да прекрати договора само този, в чиято полза е уговорен изпитателния срок. Ако изпитателният срок е в полза на работодателя, тогава тя не може да поиска прекратяване на осн. чл. 71. Може да помоли и работодателят, ако прецени, може да и направи този жест. Но не е длъжен и може да откаже.

# 924
Здравейте! Не съм сигурна дали това е правилната тема. Една фирма в София си търси персонал за работа от вкъщи Simple Smile има отворени позиции с чужди езици - италиански и английски; френски и английски. Не става въпрос за кол център, няма обаждания и тн, хубави са условията. Ако случайно се интересувата или имате познати, които се интересуват може да ми пишете на лично

# 925
  • Бургас
Е как да се интересуваме от работата като не знаем каква е.

# 926
финансова институция е, която се бори за лиценз да стане банка. Услугите, които предлага са пос терминали, бизнес сметки и карти. Работата се състои в проверка на документи на клиенти от чужди пазари (италиански или френски) и писане на имейл на клиент, в случай, че липсва документ. Имейлите са на готови бланки

# 927
  • София
финансова институция е, която се бори за лиценз да стане банка. Услугите, които предлага са пос терминали, бизнес сметки и карти. Работата се състои в проверка на документи на клиенти от чужди пазари (италиански или френски) и писане на имейл на клиент, в случай, че липсва документ. Имейлите са на готови бланки

Не знаех, че с борба се придобива банков лиценз.
Все си мислех, че се покриват законови изисквания и се набира официален капитал.
То и т.н. "Вълк от София" имаше тук подобна фирма за услуги.
Освен него и няколко от пишещите мейли  доста време търкаха наровете на Г.М.Димитров 42.
Млади хора, с по 2 езика, с добро заплащане бяха.

# 928
Честно да ви кажа, чуя ли финансова институция, веднага ми светва червена лампа. Обикновено са бързи кредити с над 100% лихва и ячки момчета за пазене на капиталите....

Ако дадете повече информация за фирмата и същността на работата, може и да намерите хора.

# 929
Aisha, хората, които визираш, са измамници, представящи се за инвестиционни посредници.

Това, което потребителката над теб описва, е KYC проверка и onboarding на клиенти - спокойна, но в същото време скучна и монотонна работа. Работодателят вероятно е европейска компания, която аутсорсва тази дейност у нас.

Общи условия

Активация на акаунт