Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 239
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Това за кой град е.

# 31
Добре, а какво искаш да караш? Защо не станеш шофьор на такси? Разполагаш с времето си, ти решаваш кога да работиш и нямаш "затвор"

# 32
  • Сф
И аз не разбирам защо просто не се качиш на такси или изкараш курсове за камиони?

# 33
  • София
Добре, а какво искаш да караш? Защо не станеш шофьор на такси? Разполагаш с времето си, ти решаваш кога да работиш и нямаш "затвор"

Изобщо не е изгодно да ставе човек шофьор на такси.
Годината почваш на минус с поне 1000 лв.
Клиентите намаляха много.
Масово ковидясали се качват на таксита за болница или прегледи.
Клиенти има сутрин до към 9.30 и после след работа.
За да возиш нощно време трябва да имаш познати ресторантьори и те да те викат.
Забрави за клиент от улицата.
Адресите за поръчки са куци и неизгодни.
Поддръжката на колата е изцяло за твоя сметка. А с разбитите софийски улици всяка седмица излиза по нещо. Ако не разбираш от ремонти ще работиш за майстора.
Това е реална информация, не ви заблуждавам, в бранша съм. Постепенно продавам колите и приключвам.
И най-важното не съм убедена, че Зукито може да се справи с управлението на буса.
Какво си мечтае е друго.

# 34
Ако кара такси ще се разправя със всякакви откачалки.Преди години съм била диспечер и  какво ли не съм чула по станцията.Колко изкарват не знам,но се разправят и с луди и с пияни и с претенциозни и със всякакви.

# 35
До колкото питах случайни познати:

Таксито е Б категория, но трябва някакъв документ. Обикновено таксито е франчайз - бакшиша си го купува, боядисва, поправя. Накрая плаща и такса че ползва логото на голямата фирма.
Нямам нерви да се разправям с идиоти и да ги търпя. Нали затова се махнах от старата работа.

С какво точно означава и колко струва?

Не държа да съм шофьор. Искам да си знам задачите и да не ми се налага контакт с идиоти. И ако може да взимам пари които ми стигат.
Висше никога не ми е било цел, та аз наближава 40 години. Връзки нямам никъде, сама се оправям доколкото мога.

# 36
  • Бургас
То от висше има смисъл само ако учи нещо дето иска после да го работи, а не да изкара колкото да има там някаква диплома.
Относно годините има много хора, дето учат на 40. Аз като бях студентка имах колега на 50. Беше му на сърце нашата специалност. Сега с тези дистанционни обучения е още по-лесно да се учи и работи едновременно.

# 37
  • София
зуки, висшето по никакъв начин не изключва разправиите с идиоти Grinning. Виж как ще се развиват нещата на новата работа, изчакай поне месец и тогава решавай. За сам човек на нова работа, заплащането никак не е лошо, успех ти желая. А парите никога не стигат, просто променят нуждите ни, за съжаление...

# 38
А доставчик? Сега се търсят доста, мисля. Пак ще имаш досег с клиенти ама няма да е кой знае какъв.

# 39
  • Бургас
Рокстар,има доста обяви за напълно вкъщи из ЛинкедИн?
Ти с какви езици си?
Аз съм с немски език.
Лошото е,че съм с много заболявания и никъде не ме назначават.
Работа от дома с немски език може ли да ми посочите?
Преди съм правила преводи,но не ми бяха пуснали договор и съответно не ми платиха.
Сега ходя почасово и преподавам в езикови училища,но заплащането не е добро,договорите са граждански...
В училище вече никой директор не би ме назначил.Нон стоп ползвах болнични, две коремни операции доста време не ми позволяваха да се върна на работа...
Нито ден фалшив болничен не съм ползвала,но така се стекоха обстоятелствата,налагаше се.Неведнъж влизах в болница,имам автоимунно заболяване на червата,освен всички други простотии...

# 40
  • Наблизо
Ти с какви езици си?
Аз съм с немски език.
Преди съм правила преводи,но не ми бяха пуснали договор и съответно не ми платиха.
Сега ходя почасово и преподавам в езикови училища,но заплащането не е добро,договорите са граждански...
В училище вече никой директор не би ме назначил.Нон стоп ползвах болнични, две коремни операции доста време не ми позволяваха да се върна на работа...
Нито ден фалшив болничен не съм ползвала,но така се стекоха обстоятелствата,налагаше се.Неведнъж влизах в болница,имам автоимунно заболяване на червата,освен всички други простотии...
Здравейте,погледнах в Линкед ин и ще ви пратя на лични предложения.

# 41
Здравейте, много ми е полезна темата...в момемта съм в търсене на нова работа с френски и английски, или само английски, но не знам защо ужасно се притеснявам на face to face интервютата. Досега съм минавала няколко интервюта на английски, част от които с чужденци и всеки път се паникьосвам и съответно хич не съм доволна от това, което показвам. А уж се подготвям предварително. Някой с подобен проблем, и някакви съвети как се преодолява. Дори нямам смелост да си пусна св-то за позиция, изискваща по-активна комуникация на френски. В момента работя като бек офис с езика, но той почти не се използва за работния процес, освен минимално количество специфични термини.

# 42
Здравейте, много ми е полезна темата...в момемта съм в търсене на нова работа с френски и английски, или само английски, но не знам защо ужасно се притеснявам на face to face интервютата. Досега съм минавала няколко интервюта на английски, част от които с чужденци и всеки път се паникьосвам и съответно хич не съм доволна от това, което показвам. А уж се подготвям предварително. Някой с подобен проблем, и някакви съвети как се преодолява. Дори нямам смелост да си пусна св-то за позиция, изискваща по-активна комуникация на френски. В момента работя като бек офис с езика, но той почти не се използва за работния процес, освен минимално количество специфични термини.

practice makes perfect Simple Smile

# 43
  • София
Хора, един бърз въпрос, имаме ли право да прекъснем по-рано платен годишен отпуск? Например, пуснала съм 10 дни, но искам да се върна на 8-мия ден на работа, мога ли? И съответно тези 2 дни, няма да изгорят нали?

# 44
  • Бургас
Ти с какви езици си?
Аз съм с немски език.
Здравейте,погледнах в Линкед ин и ще ви пратя на лични предложения.
❤️ ❤️ ❤️
Видях,много,много Ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт