Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 237
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 45
Хора, един бърз въпрос, имаме ли право да прекъснем по-рано платен годишен отпуск? Например, пуснала съм 10 дни, но искам да се върна на 8-мия ден на работа, мога ли? И съответно тези 2 дни, няма да изгорят нали?
Само ако работодателят разреши. Еднолично не можеш да решиш да си прекъснеш вече одобрен отпуск.
Не, дните няма да изгорят. Връщат се към салдото ти и можеш да ги ползваш в друг момент.

# 46
  • София
Нищо лично, благодаря. Разбира се, че първо ако работодателят разреши, но исках да знам чисто законово дали е възможно преди да задам въпрос към него, просто ще пътувам в чужбина по здравословен проблем, а от там болничен не могат да ми дадат за да се признае в България...като съответно не знам и колко ще се бавя там, та така. Мерси още веднъж.

# 47
Признават се болничните от чужбина. Има си процедура за това. Издават се документи от болничното заведение. На база на тях, в зависимост от диагнозата, или личният лекар издава болничен лист за периода, или лекарите в НОИ. Само трябва да си преведеш документите на български.
Може да звъннеш в НОИ и да се консултираш конкретно за твоя случай.

# 48
  • София
Признават се болничните от чужбина. Има си процедура за това. Издават се документи от болничното заведение. На база на тях, в зависимост от диагнозата, или личният лекар издава болничен лист за периода, или лекарите в НОИ. Само трябва да си преведеш документите на български.
Може да звъннеш в НОИ и да се консултираш конкретно за твоя случай.
Честно казано искам да избегна и работодателя да знае на този етап за какво става дума, за репродуктивни проблеми, така че вариантът с отпуската ми е най лесен тук...

# 49
Разбирам. Тогава може да ти е полезно да знаеш, че ако си в напреднал етап на инвитро, имаш защита от уволнение (ако от такъв характер са проблемите). Просто за информация, ако имаш притеснения за ползване на болнични занапред.

# 50
Рокстар,има доста обяви за напълно вкъщи из ЛинкедИн?
Ти с какви езици си?
Аз съм с немски език.
Лошото е,че съм с много заболявания и никъде не ме назначават.
Работа от дома с немски език може ли да ми посочите?
Преди съм правила преводи,но не ми бяха пуснали договор и съответно не ми платиха.
Сега ходя почасово и преподавам в езикови училища,но заплащането не е добро,договорите са граждански...
В училище вече никой директор не би ме назначил.Нон стоп ползвах болнични, две коремни операции доста време не ми позволяваха да се върна на работа...
Нито ден фалшив болничен не съм ползвала,но така се стекоха обстоятелствата,налагаше се.Неведнъж влизах в болница,имам автоимунно заболяване на червата,освен всички други простотии...

Здравейте, не вярвам да не сте се сетили да проверите, но в джобс попадам вече на няколко обяви с немски, та чак ме е яд, че не ми е по-високо нивото. Предлагат дистанционно интервю, както и възможност за работа от вкъщи, вече трябва да се провери дали е временно заради мерките или като цяло позициите са такива.

Тези които са ми попадали са за customer service, ако имате интерес мога да Ви препратя няколко.

# 51
  • София
На мен лично Линкедин не ми върши работа. От време на врем го преглеждам, колкото да установя пак същото.

# 52
Зуки Су, не сте стара за прекфалификация и обучение в никакъв случай Simple Smile

# 53
А доставчик? Сега се търсят доста, мисля. Пак ще имаш досег с клиенти ама няма да е кой знае какъв.
 И аз такова търся, но съм жена без професионален опит в карането.
Нямам познати в бранша и не знам кои са читавите фирми.

# 54
Някой има ли някакви отзиви за BIC Services Sofia? Не можах да намеря никакви мнения относно българския клон на фирмата.

# 55
  • някъде там
Рокстар,има доста обяви за напълно вкъщи из ЛинкедИн?
Ти с какви езици си?
Аз съм с немски език.
Лошото е,че съм с много заболявания и никъде не ме назначават.
Работа от дома с немски език може ли да ми посочите?
Преди съм правила преводи,но не ми бяха пуснали договор и съответно не ми платиха.
Сега ходя почасово и преподавам в езикови училища,но заплащането не е добро,договорите са граждански...
В училище вече никой директор не би ме назначил.Нон стоп ползвах болнични, две коремни операции доста време не ми позволяваха да се върна на работа...
Нито ден фалшив болничен не съм ползвала,но така се стекоха обстоятелствата,налагаше се.Неведнъж влизах в болница,имам автоимунно заболяване на червата,освен всички други простотии...
https://telusinternational.avature.net/en_US/careers/SearchJobsB … AYASAAEgKKTPD_BwE

# 56
А доставчик? Сега се търсят доста, мисля. Пак ще имаш досег с клиенти ама няма да е кой знае какъв.
 И аз такова търся, но съм жена без професионален опит в карането.
Нямам познати в бранша и не знам кои са читавите фирми.
А имаш ли достатъчно опит в шофирането и съответните категории за по-големи превозни средства? Как си представяш подобна работа извън романтичната представа, защото на мен ми се струва доста отговорно да превозваш стока за доста пари - техника, продукти и т.н?

# 57
  • София
Нее, на става без опит в карането на големи неща. Не знам след колко тона точно става опасно, но голямото тегло означава голямо ускорение и трудно спиране.
Мъжът ми вече 2 години се учи на различни видове камиони.
Но същото важи и за натоварен бус.
Виж, ако си с някоя баничарка със 100-200 кг, бива.

# 58
А аз вчера видях поне 5 дами шофьори на бусове! Две от тях бяха куриери на Еконт и Спиди

# 59
Зуки, понеже те знам от темата за автомобилите, честно ти казвам, не знам изобщо как ще се оправиш с работата на доставчик, към която се стремиш. Поне не и с твоето ниво на шофиране. Като съм те чела как спираш рязко, завиваш на неподходящи места и т.н., и т.н.....да не изреждам.....направооооо......

Иначе не е късно за преквалификация и усъвършенстване, стига желание да имаш.

ПС: Зуки, не искам да те обиждам или да те разколебавам. По-скоро го казвам, за да си прецениш възможностите и да не се изхвърляш в област, в която има опасност да не се справиш и най-вече да застрашиш другите участници в движението.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 15:38 от Soul Free

Общи условия

Активация на акаунт