Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 239
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 60
не се ли назначават само мъже на тези длъжности
до сега не съм срещала обява за "куриерка", изключвам тези, които носят само писма пеша...?!

# 61
Не знам за такова нещо, а и имам възрастна близка, която още от СОЦа е кранистка, тираджийка и тем подобни други.
Справя се не по-зле от мъжете след като работи и в чужбина

# 62
  • София
По принцип шофьорите не би трябвало да пипат товарене. Така че няма значение дали е мъж или жена. Освен това, има колички.
Но при натоварено МПС не се спира рязко със спирачка.

# 63
Не плашете момичето, всеки е започнал отнякъде. Когато бях търговски представител имах една колежка, която след време, като се поопознахме, ми сподели, че на интервюто са я питали откога има книжка и тя казала "От една година", а всъщност била взела книжка преди месец. И каза "Тръгнах да карам и треперех, защото нямах право на грешки". Аз не бих могла да излъжа така, но тя така си е преценила, научи се постепенно. А тогава даже не ни искаха копия на шофьорските книжки при започване на работа, което за мен беше странно.
По-малките бусове се карат с категория В, записано е в закона. Познавам две момичета, които работят като куриери и още една-две, които карат бус като доставчици.

# 64
Зуки,
Ако имаш лична кола, дори и нещо старо, можеш да работиш като доставчик на храна към заведение. На мен момиче ми е носило поръчка. Вземаш от заведението, пускаш навигация до адреса, и така. Пълно е с обяви и се дават и бакшиши освен заплатата. Успех!

# 65
Дама от морето, абе, аз хич не искам да я плаша, ама тя от 3-4 години кара и още прави тъпи грешки, за които даже разказва в темата за автомобилите. Сори, ама не мога да толерирам рязко спиране на натоварен главен път, щото видяла куче встрани от пътя (не да пресича и да не го блъсне). Тя набила спирачки, едва не направила верижна катастрофа, зарязала колата на средата на пътя, изкочила от нея и тръгнала да спасява кучето, което всъщност едва ли е имало нужда от спасяване, просто е било улично.... Това е една от малкото истории. Имаше и други, но нека тя си разкаже, ако иска.....

# 66
Никой не се е родил научен, но пък и да шофираш 3-4 години и да правиш тъпи грешки, не го приемам. Заплашваш участниците в движението, включително деца, които нямат никакви реакции. А, като си представя как карат доставчиците - по тесни еднопосочни улички, нямат къде да спрат или спират накриво, защото нямат достатъчно място да паркират, качват се по тротоари и градинки, свиркат ти други изнервени шофьори, които допълнително психически те натоварват. Ако не си свикнала да караш твоята кола, не виждам това как ще стане с малък пикап или бус. Шофирането е голям стрес, особено в София. Ако си в някой по-малък град, със сигурност ще е по-лесно. Обмисли добре какво искаш. Страха и бавните реакции не са приятел в тази професия.

# 67
Реално никой от форума не ми е виждал уменията. Преценявате по писането ми. Обичах да се правя на идиот. Исках да развия подфорума Автомобили на добра воля. Няма как ако не си споделя изцепките другите освен с нападки да споделят техния опит. Сигурна съм, че много новаци са ми чели простотиите, чели са освен нападките към мен и полезните съвети.

Колата ми е малолитражка. Нямам опит в карането на нормални коли камо ли нещо по - високо/голямо.

Нито ги знам другите категории, нито имам пари за курс.

От София съм.

Доставките на храна - мисля го. Но има ли читави фирми? А и навигацията също ми е проблем.

Аз съм дребна жена - 40 кг с мокри дрехи. На интервюта за бус директно ме отсвирват - не мога да влача тежко. В България няма професия шофьор освен в градския транспорт или такси.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 13:58 от Зуки Су

# 68
Много ясно, че ще преценяваме по написаното от теб. Ти какво очакваш? Личен контакт ли да търси някой...?!? Ако се правиш на идиот, то си е за твоя сметка.... Или живееш в някакъв си твой свят.
Не знам дали те нападат хората или ти приемаш така истината, която ти се казва. Нямам нищо против теб, просто не харесвам мрънкачите, особено да въртят едно и също с месеци и години вместо да действат по въпроса.....

До съвсем скоро се вайкаше, че си нов шофьор (нов, нов, колко да си нов - на 3-4 години) и затова правиш грешки. Ами, просто внимавай повече, карай по-бавно, оглеждай се, не прави необмислени маневри.

# 69
  • София
А може и да вземе няколко пробни урока как се кара въпросния бус. Доста учебни фирми имат и бусове за обучение. После ще реши дали може да се справи. Има фирми, в които всяка драскотина по баничарката се удържа от заплатата на шофьора.
Не е само да надуеш сръбското и да въртиш геврека.

# 70
Соул Фрий,
Нали точно това се опитвам да направя? Промяна.
Спирам да мрънкам, търся съвети/взаимопомощ.

Айша, не съм виждала учебни бусове. Коли и камиони - да.

# 71
  • София
Разпитай в големите фирми.

# 72
Не ги знам кои са. Не знам работно време, осигуровки, твърда заплата или процент. Тъмна Индия ми е!

П.П.
Говоря за доставчици, а ти ми говориш за учебни.

# 73
Зуки, аз малко не те разбирам. Една хубава дума не казваш за никое работно място, но само такива си търсиш. Като искаш да караш - ми стани шофьор. Градски, такси, междуградски. Склададжия и доставчик не е шофьор. Шофирането е просто част от цялото.

# 74
Аз наистина не знам каква ми е мечтаната работа.

35+ години съм. И още не знам парите или кефа от работата е по - важно.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 13:59 от Зуки Су

Общи условия

Активация на акаунт