Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 244
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 75
Зуки, аз не знам защо искаш да си доставчик. Ето, работила си като търговски представител, казваш, че ти е харесало, защо не се ориентираш пак в тази сфера?! Още повече, щом си работила по големите вериги, явно познаваш стоката. Търговските представители не мъкнат тежки кашони, обикалят по обектите и събират заявки, повечето са с мобилни устройства, набираш заявката и я пращаш в склада в момента. Освен основната заплата получават процент или бонус, някои фирми имат и допълнителни екстри като ваучери например. Може да се изкара наистина добра заплата, стига да умееш да продаваш. Другото, което бих ти предложила е мърчандайзер, но те обикновено са на твърди заплати и взимат по-малко от търговските. Но е малко по-спокойно и пак са с коли повечето. Отговарят за позиционирането на продуктите, подреждане и излагане на стоката, срокове на годности, рекламни материали, промоционални активности, такива неща. Рядко им се случва да мъкнат кашони, обикновено носят миши опашки, тиксо, макетно ножче, разни плакати и брошури.
И аз не можех да карам, докато не започнах като търговски, учих се все на нови коли и си беше удоволствие, но и отговорност. При нас имаше глоби за превишена скорост и за пушене в колата.

# 76
  • В страната на бурите
Извинявам се за вмешателството, но има и други професии с доста шофиране. Например търговските представители - имат си и служебен автомобил обикновено, а и са цял ден по клиенти. Естествено не шофирането е основното в работата им, но си "на волана" ежедневно и то по доста.
(Редакция - Ехаа с момичето от поста над моя сме писали почти едно и също и то едновременно! Не ми се беше случвало досега във форума!)

# 77
Зуки,
а за шофьор на градски транспорт замисляла ли си се? Преди време имаше обяви в автобусите в София, че поемат курсовете за квалификация. Там има недостиг на кадри и заплатите предполагам са по-високи от твоята в склада. Освен това няма нужда от паркиране 😁

ПП Ако наистина си лош шофьор, по-добре наистина се замисли дали е ОК да застрашаваш себе си и околкните…Казвам го с най-добри чувства - аз мразя да шофирам и се смятам за лош шофьор макар да го правя вече доста години. Абсолютно наясно съм с уменията си и не ме е срам от това.

# 78
Всъщност, Герка, ти си добър шофьор, защото осъзнаваш, че имаш върху какво да работиш и внимаваш повече. Лош шофьор е този, който си мисли, че е Фитипалди и не внимава.
Понеже гледам много формула1 и състезателите, забелязвам колко са внимателни те в цивилни условия. Тия, които карат с 300 са по-внимателни от онези, които са се учили да карат с кръгчета на стадиона.

Според мен търговски представител е най-подходящо за Зуки. Много шофиране, лека работа. Ако завършиш нещо в медицинския колеж, който е две години, можеш да се класираш и за някой от тези, които зареждат козметики, че дори и лекарства. Заплатите са прилични, а и големите вериги би трябвало да са коректни.
Аз бих си оставила карането за хоби и бих търсила нещо, което да ми плаща сметките и да ми дава някаква стабилност. Ако може и да не влача по стотици кила на 40г., че и няма да ставам по-млада.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 10:03 от Iseis

# 79
Това за градския транспорт си струва да се обмисли, между другото. Нервите по карането същите, ама заплатите са по-добри Joy

# 80
Шофьор в градския транспорт ... Това има ли някакви плюсове? Защо се шегувате с мен? Че съм неориентирана е ясно, но на челото ми глупак ли пише? И с Б категория ще ме вземат, нали?

За мърчандайзер и търговски представител не съм мислила. Нямам познати в нито един бранш. Малкия кръг около мен е на ниско квалифицирана работя. Всеки се оплаква, но търпи.

# 81
Да не мислиш,че високо квалифицираната е цветя и рози.Само отстрани изглежда,че цял ден стоят на стола зад бюрото и нищо не правят.Напрежението и стреса са по-големи.На колкото по-ниско ниво си,толкова по-малко отговорности имаш.

# 82
Търговски представител не е лесна работа. Да, физически е лека, но се хабят много нерви, има криви клиенти, а шефовете те натискат постоянно да изпълняваш заложените цели, които често така са направени, че нямат стигане. Но се вадят пари, стигала съм заплати от над 2000 лв, това преди осем години и повече и не в София, а имах колежки, които са взимали и по 3000. Зависи какъв ти е районът, дали ще успееш да се сработиш с клиентите. Ако попаднеш на читава фирма, може да имаш и реални осигуровки, 8-часов работен ден и почивки в събота и неделя и всички празници, ваучери за храна, коледни или допълнително здравно осигуряване. Ако фирмата не е свястна, ще блъскаш по шест дни в седмицата по 12-14 часа, ще се радваш ако взимаш чисто 1000 лв месечно и все ти ще си виновна ако не си изпълняваш целите. Но пък можеш да станеш търговски и със средно образование, дори Нестле, дето уж търсеха все висшисти, сега гледам са назначили хора със средно. Медицинските и аптечните представители са най-добре, но в повечето случаи искат съответното образование.
Не съм виждала жени автобусни шофьори, но по тролеите има доста, по едно време ги назначаваха от БТ, като им осигуряваха курсовете за квалификация.

# 83
  • София
Много жени има и ватмани, в трамваите, но не знам, дали е достатъчно Б категория.

# 84
много ти е кофти тая фиксация в шофирането
то или караш без да мислиш, или не си търсиш работа за профи
и да, по- добре ще си в градския транспорт
хем ще караш, хем ще те наглеждат
защото в момента и да те пусне някой да се метнеш на бус, няма да е добре най- много за теб
направо ти се чудя с кой акъл си ги мислиш тия работи, без даже да си чувала, че има курсове

# 85
Аз пък не разбирам как така в София имало много таксита. Всяка вечер, без изключение, чакам като гламава (понякога и цял час), за да се прибера от работа, като курсът не е малък - минимум десет лева ми е. С добре известно приложение, няма да го споменавам да не правя реклама, се случват маааалко по-добре нещата, защото имам висок рейтинг, но пак е на късмет да получа кола навреме. И с колкото и шофьори да съм говорила, всички твърдят, че има супер много работа и ТЕ си подбират клиентите. Според тях е, защото покрай Ковид доста от техните колеги са спрели да работят в тази сфера. Дали е така или не, не зная, но категорично не мисля, че има достатъчно коли в София (това от позицията на клиент, но пък клиент, който живее в такситата). Понякога рецепционистките ни не успяват да извикат коли за гости от фирма, с която имаме договор, а какво остава за случаен избор. Относно идиотите - къде няма такива? Дори и в личния си автомобил ще ги срещаш всеки ден на пътя.

# 86
  • Fairbanks, Alaska
Зуки,
а за шофьор на градски транспорт замисляла ли си се? Преди време имаше обяви в автобусите в София, че поемат курсовете за квалификация. Там има недостиг на кадри и заплатите предполагам са по-високи от твоята в склада. Освен това няма нужда от паркиране 😁

ПП Ако наистина си лош шофьор, по-добре наистина се замисли дали е ОК да застрашаваш себе си и околкните…Казвам го с най-добри чувства - аз мразя да шофирам и се смятам за лош шофьор макар да го правя вече доста години. Абсолютно наясно съм с уменията си и не ме е срам от това.

Преди колко време било това с обявата? То и нашия превозвач е бил на зор и имаше опция да ти помогнат да изкараш D категория и след това сключваш договор за 3 години, ама когато аз ходих да питам за работа, вече не бяха на зор.

# 87
  • София
Имало голям недостиг на таксиметрови шофьори в София в момента. Не искали да работят на тези цени.

# 88
Natael,
Не мога да си спомня кога точно съм го виждала, може и преди 1-2г, не се возя вече редовно с автобуси.
Иначе и сега търсят - вижте тази обява, само че с книжка категория D. Аз бих се обадила да попитам дали има опции за спонсориране на курса за кагегория. В обявата е посочена нетна заплата от 1500 лв + някакви допълнителни за празнично работно време, продажба за билети, храна и т.н. Да не споменавам 34те дни платен отпуск, че даже и аз се изкуших 😅
  http://www.sofiabus.bg/obyava-shofori

Зуки, изобщо не ти се подигравам. Предложението ми е съвсем сериозно. Половин тема обсъждаме твоето професионално развитие и то по твоя инициатива.

Относно таксиметровите шофьори в София - намалели са значително през последните 2г. Аз изпитвам големи затруднения с поръчването на такси. Вече гледам да уредя някой да ме закара ако имам важност събитие, например полет да хващам, защото ми се случва да звъня на диспечер и 30 Мин по-късно да няма и следа от такси…

# 89
За автобусен искат D, ама тя се изкарва. Заплатите са около 2К.
Май ѝ е рано за други крачки. Но пък аз не виждам да посмее да направи скоро такива. Това "не знам фирмата дали е добра за да отида".... Няма фирма, в която всички да са доволни. Знам за една, която за мен е добра. Особено предвид това, че са един вид заведение. Вдигат им заплатите, когато им се вдига работата(да сте чували много такива места?), осигуряват ги на реалните пари(това е малко чудо в сферата), бонуси на празници, в които има повече работа, добро заплащане на извънредния труд... И пак има хора, които мрънкат и нещо не им харесва.
То е супер субективно понякога.

Общи условия

Активация на акаунт