Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 54 724
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 615
Тези в провинцията реват , че няма работа и/или работа за добри пари. Сега изведнъж имало.

# 616
Само да кажа, че в Лидъл няма длъжност касиерка. Там всеки работи всичко - приема стока, реди на рафтове, седи на каса. Това е тежка физическа работа. Работила съм в голяма верига като бях студентка. Ами тежко е. Цял ден прав, болят те краката и кръста. Здрав гръб и кръст се иска за там.

Това се опитахме да кажем на съфорумката, която искаше да се мести в Лидл, но тя си беше решила и написаното се прие като заяждане.

ПС: За работа в по-малък град е добре - коректни отношения, прилична заплата, болнични и отпуски според КТ, така че не е за отхвърляне, ако няма друго.

# 617
Работа и пари няма за който го мързи да работи.По селата може и да няма,за там не знам.

# 618
нали досега проповядваше, че нямало работа без връзки?

# 619
Soul Free,  изпревари ме Joy
Щях да пиша, че големите чужди вериги магазини са всъщност доста точен работодател и извън София са добра възможност за работа. Когато бях в една от тези вериги, HR-ките в провинцията нямаха почти никаква работа, защото никой не напускаше и нови хора рядко се наемаха (само, ако решат да увеличат бройката).

Работа и пари няма за който го мързи да работи.По селата може и да няма,за там не знам.
Нали трябваха връзки? Сега се оказа, че само не трябва да те мързи...Joy

# 620
  • София
Буболина, ще ме извиняваш, но ти си неграмотна и съответно, не би трябвало изобщо да имаш думата за офисни позиции и интелектуален труд. Къде пускат такива хора да работят на бюро. А да... с връзки. Еми, всичко е точно, но не раздавай акъл на хората, които са си извоювали работата и заплащането. Тук, в темата, пишат и интелигентни жени.

# 621
И без връзки има,но в провинцията всеки познава някой и е по-лесно,отколкото да ходиш по интервюта да те оценят като пазарска стока.Малко е унизително.

# 622
И без връзки има,но в провинцията всеки познава някой и е по-лесно,отколкото да ходиш по интервюта да те оценят като пазарска стока.Малко е унизително.
Е, за мен е унизително да си намирам работа с връзки, а не на базата на личните ми умения и успехи. Въпрос на мироглед Wink
Само недей да обясняваш, че работа без връзки няма. Това, че ти си избрала да я намираш по втория начин, е друг въпрос.
Още нещо - ако си беше търсила и намирала работа с интервюта, щеше да знаеш, че не само теб те оценяват, а и ти тях също. Процесът е двустранен.

# 623
  • София
Да,  то и ходенето на училище е унизително и там те оценяват, изпити - абсурд, тотално дъно.Joy
Някои хора наистина нямат шанс без връзки.

# 624
  • Бургас
Тези в провинцията реват , че няма работа и/или работа за добри пари. Сега изведнъж имало.

Ааа има си много работа в провинцията, ама е на около под средната и по-близо до минималната заплата. Към тази екстра се добавя и осигуровки на по-ниска сума и никакви придобивки. Иначе работа си има.

Иначе за намирането на работа чрез познати също донякъде го има. Проблема е какво да правят такива интроверти като мен, дето нямат много познати/приятели/роднини.

# 625
Проблема е какво да правят такива интроверти като мен, дето нямат много познати/приятели/роднини.

Преселват се в големи градове. Trollface

От среден, към малък град съм и съм супер доволна от живота в големия - никой не те познава, никой не се интересува от теб и живота ти, съвсем обратно на малкия град и клюкарите в него...

# 626
В провинцията заплатите не са много по-ниски,осигуровките са по-ниски и в повечето случаи е по желание на работниците.Един иска да взема от социалните за ток,друг детски,друг общинско жилище и т.н. Затова в официалната статистика средната заплата е по-ниска отколкото в София.Обикновенно там където осигуряват на цялата сума винаги търсят хора.Не можеш да ги убедиш,че за болничен и пенсия е по-добре да ги осигуряват на пълната сума.От девет кладенеца вода ще ти донесат,но повечето не се съгласяват.

# 627
  • София
Само да кажа, че в Лидъл няма длъжност касиерка.

Вече не е така - обявите на  Л. са 2 бр. на таблото пред магазините. Едната е касиер-продавач, а другата е за аранжор. Вторите редят в склада и по регалите. Изрично е записано, това и че не се работи на каса.
Не видях дали има разлика в заплатата, но предполагам - има.

# 628
Дискусията ми припомни нещо, което безкрайно ме дразни - когато се гръмне с новини "Супер-дупер международната компания Х отваря офис в България, който ще осигури Х работни места" и това е представено все едно ще спаси еднолично българската работна ръка... и накрая поредния офис в София. Ми мерси.
До някаква степен, не мога да се ядосвам на компаниите, че са решили да имат офис, където имат потенциала за най-много работна ръка, но целия процес да си търсиш работа и да имаш определени шансове само в София е изроден.

# 629
Има ли такива от вас, които са изцяло хоум офис и получават пари за интернет, оборудване (например стол, бюро) или нещо допълнително, което фирмата е решила да плати?

Общи условия

Активация на акаунт