Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 54 718
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм хибридно, ако може така да се каже.... Trollface Не получавам нищо допълнително, само служебен лаптоп. Дори чантата за лаптопа си я купих аз. Ако имам нещо за принтване, ходя до офиса. Имам две колежки, дадоха им принтери + хартия и канцеларски материали.

# 631
Това д шансовете в големия град е така и в другите държави, само дето там територията е по-голяма, големите градове са малко повече, хората 'от село' няма да ги чуеш в международните телевизии и се създава впечатление, че там можеш да си ракетен инженер в някоя планинска махала. Едва ли имаш повече шансове да работиш нещо с финанси в някое германско село в сравнение с Мюнхен, например.
Лично мнение - не виждам смисъл някой да ходи да учи специалност Х, ако в родния му град няма предприятие, в което да я работи, а той възнамерява да се връща след дипломирането. Дипломата може да не ще хляб и вода, но знанията искат практика.
Пък ако не смята да го работи по специалността, съвсем не разбирам защо отива да харчи чужди пари.

# 632
  • София
Ние имаме малка сума за Интернет и малка сума за ток, отопление.

Буболина, имаш ли представа в Хасково предлага ли се заплащане в размер 2.5-3к? Ако да, в кои сектори?

# 633
Пък ако не смята да го работи по специалността, съвсем не разбирам защо отива да харчи чужди пари.

Обикновено мама казва, че "детту трябва да земе вишу, щото на Марчету дъщерята учи у Софията, пък ний да не сме по-назад, а?!?!"

Ако детето не е много по ученето и изкарва повече време в Син сити, то записва просто нещо, за да миряса мама, да праща пари за издръжка и 4 години да си купонясва в Студенстски град. После, понеже в София искат освен диплома също и умения, повърти се, повърти се, па се върне при мама. Не спира да обяснява колко е "гадна и мръсна тая София, хич не щях да седя там...." И те така.....

# 634
Има ли такива от вас, които са изцяло хоум офис и получават пари за интернет, оборудване (например стол, бюро) или нещо допълнително, което фирмата е решила да плати?
Не. Всичко извън лаптопа и служебен тел. - апарат и абонамент, си е за наша сметка. В т.ч. Интернет, офис стол. Принтиране в офиса, но рядко има нужда.

# 635
Работата в офис седнал на бюро по 9 часа на ден + 1-2 часа допълнително път до там също е супер вредна за здравето! Това седене по цял ден е много по-вероятно да доведе до сериозни здравословни проблеми в дългосрочен план, отколкото работата на касиерка в Лидъл - разбира се ако няма някакви травми или проблеми…

А за коментара за хоум офиса, че отоплявали още една стая - аз лично пестя супер много в следствие на хоум офиса. Пътя до там (бензин, амортизация на колата - 20тина км на ден хич не са малко), няма обяди в заведения по 7-12лв, няма събирания за подаръци на колеги - преди отиваха поне по 20тина лв на месец и т.н. Да не говорим за спестеното време и стрес от пътуването - време, в което мога да чистя, готвя или чета БГ Мама 😅

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 18:29 от GerKa99

# 636
Във фирмата в която работех шофьорите вземаха   около 4000, фирмата в която работи мъжът ми- производство на машини за хранителната промишленост също толкова,но те са на акорд,не на твърдо и ги командироват да монтират в чужбина.
Когато медицинските сестри протестираха,нашите не протестираха и като ги питахме защо се спотайваха.Оказа се,че  отпреди няколко години основната им заплата била по-голяма отколкото тази,която искаха протестиращите.В шивашките фирми съм чула,че вземат около 1500 чисто,само държавните служители са с по-ниски заплати.

# 637
Бре, бре, бре!!! Какви са тези числа за заплати.... Чак ми граничи с фантастика.....

# 638
Провинциални, в пликче, в не престижни фирми.

# 639
Има ли такива от вас, които са изцяло хоум офис и получават пари за интернет, оборудване (например стол, бюро) или нещо допълнително, което фирмата е решила да плати?
Да, представям си касовата бележка от интернета и ми връщат парите. Имам опция и за монитор, но понеже имам свой, не съм ползвала. На мм му дадоха офис стол и бюро, можеше да вземе и той монитор, но нямаме нужда, понеже работехме хибридно и преди 2020. Сега и двамата сме изцяло хоум. В различни фирми сме.

# 640
В провинцията заплатите не са много по-ниски,осигуровките са по-ниски и в повечето случаи е по желание на работниците.Един иска да взема от социалните за ток,друг детски,друг общинско жилище и т.н. Затова в официалната статистика средната заплата е по-ниска отколкото в София.Обикновенно там където осигуряват на цялата сума винаги търсят хора.Не можеш да ги убедиш,че за болничен и пенсия е по-добре да ги осигуряват на пълната сума.От девет кладенеца вода ще ти донесат,но повечето не се съгласяват.
Даа, и после като дойдат майчинските, обезщетенията за безработица държавата е виновна.
Ако предлагат високи осигуровки, а служителят се дърпа, то той е пълен идиот и държавата не му е виновна за нищо.

Получавам пари за Интернет. В бившата ми фирма им дадоха пари да си купят офис стол.

# 641
Докато си народят децата, жените се осигуряват на възможно най-високото.Ако някой си прави планове след определен период да напуща и той иска високи осигуровки.Някои практикуват три години работа,после една година борса.

# 642
Ние получихме еднократна "субсидия" за оборудване още в началото на пандемията. Лаптоп и висок клас слушалки ни бяха осигурени още преди това, имаме и зелена светлина да си изнесем каквото искаме от личното оборудване в офиса (под "личното" разбирай не мога да взема принтера и кафемашината, но стол, монитори, мишка, клавиатура - да). Преговорите между HR и Финанси за интернет/ток още циклят без успех.

# 643
Докато си народят децата, жените се осигуряват на възможно най-високото.Ако някой си прави планове след определен период да напуща и той иска високи осигуровки.Някои практикуват три години работа,после една година борса.
И като народят децата, кажат на шефа - шефе, родих, сваляй осигуровките на минимума и след две години на минимум дойде Ковида, шефът фалира и айде на борсата за жълти стотинки и...кво прайм?

За протокола, ако някой реши да напуска, все тая какви са му осигуровките. Тук няма никаква логика и връзка.

# 644
  • София
"Напущащия" баш няма право на въпросното обещетение от борсата.
Пишеш си ти глупости на поразия.

Общи условия

Активация на акаунт