Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 447
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 885
Забавянето във ваучерите за храна не е по вина на работодателите. Квотите се забавиха, защото правителството не беше одобрило бюджет.
(Не знам за кое ДДС говориш. Върху ваучерите за храна няма ДДС.)

# 886
  • София
В някои фирми ваучерите започнаха да се забавят с 3 месеца след започването на пандемията.

# 887
По телевизията казаха, че вече щяло да има ДДС върху ваучерите.
При нас с ваучерите същата история като с доброволното пенсионно осигуряване. Взимат ми 80лв от договорената нето заплата и си печелят пари от неплащането на осигуровки върху тях. Не им ща ваучерите, искам си 80-те лв.

# 888
Ти също печелиш от липсата на осигуровки и ДОД върху тях. Ако получаваш 80 лева към заплатата, чисто ще взимаш 63 лв. Нали отчиташ това? Няма да взимаш 80 лв. отгоре.

# 889
А иначе какво получава? 80 лв след 25-30 години с незнайно каква покупателна способност.

# 890
Не, аз се договарям на нето заплата, при нас така е било винаги, различно е от стандартното.
Още помня колко страдах като паднаха данъците от 30+ на 10%.... Заплатите ни не мръднаха тогава, шефа си сложи маса пари в джоба.

# 891
А иначе какво получава? 80 лв след 25-30 години с незнайно каква покупателна способност.
Получава ваучери. Сега. Не след 25-30 години.

# 892
В другите държави има ли такива ваучери?
Не ми харесва идеята, мисля че се прецаква и държавата и служителите с тези "соц. придобивки".

# 893
И аз предпочитам пари вместо ваучери.С парите си пазаруваш откъдето искаш,а ваучерите са за определени магазини.

# 894
В другите държави има ли такива ваучери?
Не ми харесва идеята, мисля че се прецаква и държавата и служителите с тези "соц. придобивки".
За съседна Румъния знам, че има, но са с по-висок необлагаем праг. Изплащат се според работните дни.

И аз чакам ваучери за ноември и декември, и трябва да поръчваме и новите сега. Искрено се надявам да увеличат прага на 200 лв, това ще е супер, защото мисля, че можем да си издействаме поне 150 лв. Ей го къде е токът платен, ако и това за сметките приемат.

# 895
  • Бургас
Всеки момент ще има нова тема, но искам да ви споделя един линк, който ме втрещи:
https://www.techspot.com/news/93081-most-workers-willing-take-pa … ose-benefits.html
Според вас резонно ли е като идея? С брат ми разменихме 2-3 реплики и според него има резон, защото служителят намалява личните си разходи , свързани с ходенето до работа - ГТ, гориво, обяд. Аз смятам, че няма никакъв резон, защото изначално работодателят не се интересува какви разходи ще покрива работникът със заплатата си, той плаща за свършена работа в работно време.
Може да изкоментирате и доколко е достоверно - в моите очи е абсолютна фантастика служител да разсъждава така.

Не е фантастика. Аз също предпочитам да работя за 20% по-ниска заплата от вкъщи. Горе долу толкова ми излизат разходите ако ходя в офиса. Особено пък сега в тези студове е голяма мъка и разходите ми дори се вдигат още, защото ползвам такси вместо да мръзна по спиркиге на ГТ. И няма да се прибирам като пребито куче и тепърва да пускам перални, сушилни, съдомиялни. Освен това аз съм най-работоспособна средобед и вечер.

# 896
Получава ваучери. Сега. Не след 25-30 години.
Не ставаше ли дума за доброволно пенсионно осигуряване?

Ирен, ще ти излезе по-евтино да се оборудваш с уреди с отложен старт и термо дрехи. Честно, не знам колко ниска заплата взимаш, че ходенето в офис да заема 20% от нея.

# 897
  • Бургас
Имам уреди с отлжен старт, ама те трябва да се зареждат и после да се оправят.
И термодрехи имам. Зиморничава съм. Не понадям студ и два ката термоблузи не ме оправят, а и клин под панталона и цял ден стоя с този кофраж и ботуши.
20% са не само ходенето до работа, но и храна и кафе. Не винаги мога да нося от къщи. Знам, че в къщи храната не е безплатна, но си има разлика. Такси в двете посоки ми излиза 12лв.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 22:21 от Irene Adler

# 898
Те трябва да ни плащат интернет, ток, един колега и за тоалетна хартия си правеше устата.

# 899
Интернет - да, но ток - не.

Общи условия

Активация на акаунт