Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 353
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 1 005
Ама не може на 20-50 човека по отделно да му проверявам, дали си е свършил работата. Как си го представяш това?!

Е, хайде сега. Предполагам, че тези хора си имат мениджъри, или всичко при Вас е оставено на самотек? Laughing

Ако е второто и служителите са склонни да злоупотребяват, то не виждам как стриктното спазване на работното време ще помогне - те просто ще се размотават 10-20 минути повече в офиса. Начините да го правят, като при това изглеждат заети, са безброй.

# 1 006
  • Fairbanks, Alaska
Аз се чудя кой има време да следи дали 5 минути по-рано съм си тръгнала или 2 минути по-късно съм дошла?

Е как кой - колежките на съседни бюра. Все пак не работим всички сами в стая.
Свършвахме в 17.30 ч. От 16.45 се тръгваше в 00 да си измият кутийките за храна и чашките за кафе, да си подредят покупките от хладилника, да слезат за последна цигара. А после следваше гримиране, обличане и в 17.25 ще се избият на вратата на етажа кой да слезе пръв, кой да се набута в асансьора от 4 етаж надолу. Чекират си картите на изхода и беж към сл. паркинг, мятат се на колите. Това как да е, приемаме, че са си свършили работата.
Но за всяко излизане за преглед, за някаква административна услуга, закъсняване сутрин заради клинична лаборатория по-възрастните трябваше да даваме подробен отчет. Какво ще ми изследват, какви оплаквания имам, защо точно сега. Пълен отчет кога си яла и кога си с--ла пред гл. счетоводителка. Отделно от това си пускаш 1 ден от отпуската и към него график - колко часа те е нямало. А приятелките и - 40 годишни офисен планктон постоянно са по изследвания и процедури за инвитро. Но за тях няма изискване за отпуска, за обяснение. Добре, тя така е решила, няма лошо. Но същите като си дойдат и навирват чашите с кафе. На всеки час 15 мин. за цигара в задния двор. То не е толкова цигарата, колкото офисните клюки.
Това е положението - бг. голям холдинг за търговия с около 4000 обекта в страната.
А защо след като е пуснат този 1 ден отпуск, трябва да даваш този график?

# 1 007
  • София
Защото се ползват по 2 -3 ч. за нещото, което трябва да свършиш в работното време. Напр. в петък 8.30 - 11.00 за изследване, понеделник 8.30 - 9.30 за вземане на кръв и така докато се изчерпят работните 8 часа. Патката гл. счетоводител си играе да сумира минути и часове, да проверява чекирането на входа. Ми то човек без друга работа....

# 1 008
  • София
Някой има ли вещ тук в това да ме ориентира каква заплата бих взимал в ДА но не е точно моята специалност...
От 1 степен = 700 до 1800
на ЛС?

# 1 009
Трябва да го пише в обявата за позицията. Най-вероятно, ако нямаш опит, МРЗ. Ама защо ще те взимат, ако не си със съответната специалност?
Ето виж как изглеждат примерно в общината... https://www.plovdiv.bg/%d0%b0%d0%b4%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%8 … 8f%d0%b2%d0%b8-2/

# 1 010
И при нас на главен счетоводител основно хоби е микромениджмънт на работно време и клюки. Има и такива работни места.

# 1 011
  • София
Трябва да го пише в обявата за позицията. Най-вероятно, ако нямаш опит, МРЗ. Ама защо ще те взимат, ако не си със съответната специалност?
Ето виж как изглеждат примерно в общината... https://www.plovdiv.bg/%d0%b0%d0%b4%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%8 … 8f%d0%b2%d0%b8-2/

да, видях една, но този за който се чудя е по-подробен и не знам - ще разпитам дали да подавам изобщо.

Аз също, не съм съгласна аз да спазвам правила, а друг да си започва и свършва работа, когато си иска. И другия ми въпрос е - защо се налага оставане след работа? В повечето случаи е въпрос на лош time management, а не на огромно количество работа, айде сега. Няма да се изпият днес 10 кафета, а само 5 и ще се свърши нужното навреме.
ама то тук било весело Grinning
Аз за седмица не знам минавам ли 5бр...

Иначе се следенето на времето - нямате ли карти за пропуск - предполагам.. не е рокет сайънс да се извади справка от съответната програма -  на тези които най-злоупотребяват. 
 чак пък някой да стои и да следи... Flushed

ПП: Винаги ми е било дискриминационно, като някои ползват пуш паузите - в двоен размер, а непушачите си стоят вътре /не че ни е забранено да излизаме но.../ предпочитам да ме компенсират с някой ден отпуск Simple Smile
Има ли подобно нещо в БГ.

# 1 012
  • София
Ама хора то значение има свършената работа, не времето прекарано във вършенето ѝ.
Един човек изпълнява една задача за 4 часа, друг за 6, 3-ти за 8 и т.н.
Уплътняването на часовете без да се мърда от работното място, не е равно на висока ефективност.
Не виждам нищо лошо , ако двама човека имат еднакви задачи този, който ги върши по бързо да си взема повече почивки.

# 1 013
  • София
Ама хора то значение има свършената работа, не времето прекарано във вършенето ѝ.
Уплътняването на часовете без да се мърда от работното място, не е равно на висока ефективност.
Не виждам нищо лошо , ако двама човека имат еднакви задачи този, който ги върши по бързо да си взема повече почивки.
Не съм съгласен... все пак не всички правим еднакви тухли от калъпи... в един идеален безпристрастрен строй - да...  та не можеш да кажеш кой е по-бърз при променливи задачи.
- а и тези които се заседяват повече - обикновено им дават още...
Тъпото е когато същите почват да правят коментари кой колко се скатавал, закъснявал и в колко си тръгвал.

# 1 014
  • София
С кое не си съгласен?
Свършил си си работа, изпушил си 10 цигари и си си тръгнал по-рано с половин час.
Колегата не е мръднал 8 часа от работното място и също си е свършил работата.
Защо единия трябва да е крив на другия и какво му влиза в работата?

Ако е работа свързана с клиенти и ти трябва да поемеш повече, защото някой закъснява, излиза или си тръгва - разбирам да се взираш и мрънкаш, ама иначе си е чисто клюкарене и интригантстване.

# 1 015
И аз така мисля, но повечето шефове в БГ не са на това мнение.
Моят бивш шеф все казваше, че само резултатите имат значение!
Което много ме дразнеше, защото ако беше така нямаше да изисква да седиш на раб. място до 18ч при все че си си свършил задачите в 14ч. Нали?!
Отделно, ако си супер бърз и експерт, и си свършваш задачите, то не те чака нищо друго освен да ти дадат още, "магарето" го товарят докато издържи!

# 1 016
  • София
Браво на всички, които са толкова експедитивни в работата си! Съмнение имам обаче за качеството й с тази скорост, от опит, не от друго говоря.

# 1 017
Всяка работа има някакво средно време за приключване. Не искам да съм груба, но ако някой върши 8 часа нещо, което е със средно време 5 часа, може би трябва да си смени работата за свое и на шефовете, и - дописвам- на колегите добро.
Освен това, гледам, че презумпцията тук е  бавен и точен срещу бърз и бъркащ; или приключил всичко и заслужил пушач срещу офлянкващ се незаслужил. Не ви знам в какви сфери работите, но там, където съм аз, комбинациите са други - пушачът се мотае и се вайка колко е зает и не смогва, бавният се надува с 'резултати', а всъщност е бавен поради некомпетентност ± мързел, непушачът и експедитивният си мълчат и ги товарят с още задачи.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 12:44 от Нарцùса

# 1 018
  • София
Все пак във вътрешния ред ти пише колко ти е раб време и какви почивки имаш право... ако ще и за 5ч да "вършиш" нещата...явно не те планират правилно или са много щатовете.

# 1 019
  • София
Трябва нова тема, аз съм от телефона и ще ми е трудно да я оформя.

Общи условия

Активация на акаунт