Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 327
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 1 125
  • Бургас
По същия начин, по който не се възприемат ниските заплати извън София, не се възприемат позициите по обяви със заплата над 4к в София. И не, не са само в ИТ. Всеки опитен и квалифициран мениджър на процеси, проекти, регулаторен, деливъри мениджър, къмплайънс, финансов, архитект на процеси и т.н в чужда фирма взима 4 и нагоре. Синиър мениджърите и над 5. Наблягам на опитен и квалифициран - не става за една нощ.

Посочвам тези цифри не, за да се подигравам на някого, а за да кажа, че има такива заплати и то не малко и човек трябва да се бори за тях, а не да казва - ами те всички са на хиляда лева. Ако иска.

Ама не може всички да са меринджеи, нали?
Как беше оня лаф - много шеф, малко индианец.
Кой ще произвежда в тая страна ако всички сме топ национални мениджъри?

# 1 126
Защо да не може? 20 години все асистент и експерт ли да седи човек? Това да не е вице президент, че да е толкова кът? Има associate  manager, junior manager, senior manager, associate director, director, head, lead и т.н все позиции за хора с опит. Не са малко. Ако си лежи човек на кълката - не може всички, естествено, че и той няма да е. Търси се и се намира. Мениджър не е кой знае каква висока позиция все пак.

Пак опираме до личния избор. Знам как звучи, но аз ако имам избор ще избера да съм мениджър на бюро пред производството на поточната линия. И не, мениджър на бюро не ми е детската мечта, но се оказа, че добре ми плаща сметките и образованието на децата. Приоритети в тоя живот…

# 1 127
  • София
Не може всички да са мениджъри и на високи заплати, съгласна съм. Не всеки иска, не на всеки му се занимава, не всеки може. Но теорията, че аз не съм на тази позиция, защото не съм “нечии човек” е малко …

# 1 128
  • Бургас
Защото не знам дали знаете, но има далеч мнооооооого други професии от офис асистент и мениджър на процеси. Ако всички са такива кой ще ви произвежда хляба и тоалетната хартия.

# 1 129
Защото не знам дали знаете, но има далеч мнооооооого други професии от офис асистент и мениджър на процеси. Ако всички са такива кой ще ви произвежда хляба и тоалетната хартия.
Така е, но тук говорим за заплати, нали така. Хората питат къде са големите заплати и се отговаря. Всеки е свободен да работи, каквото иска, всеки труд е достоен за уважение и е ценен.

Повече ме притеснява не, че няма кой да ми произвежда тоалетната хартия, а че производството и отива към тотално автоматизиране, което ще доведе до безумно много безработни. И не само на тоалетната хартия. И не само в производството.  Но това е една друга важна тема, която не е предмет на този разговор.

# 1 130
Не може всички да са мениджъри и на високи заплати, съгласна съм. Не всеки иска, не на всеки му се занимава, не всеки може. Но теорията, че аз не съм на тази позиция, защото не съм “нечии човек” е малко …

Такива са моите наблюдения. Работила съм в големи фирми. Търсят се хора за бачкатори на средни заплати. Високите позиции са раздадени на близки и приятели.  И, да, обикновено се подмотват,  докато бачкаторите свършат работата, която трябва да се свърши.
Е, имало е и съвестни такива,  които си вършеха нещата ....
Вероятно съм попадала на такива фирми.  Не казвам, че няма читави.

# 1 131
  • Бургас
Не само автоватизирането е проблем. Голям проблем е, че няма рабтна ръка, защото всеки иска да е мениджър, защото само те взимат нормални заплати, а на работниците колкото да не умрат от глад. За да се вдигнат производствените заплати не може без автоматзация.

Такива са моите наблюдения. Работила съм в големи фирми. Търсят се хора за бачкатори на средни заплати. Високите позиции са раздадени на близки и приятели.  И, да, обикновено се подмотват,  докато бачкаторите свършат работата, която трябва да се свърши.

А не е ли всъщност това в основата на менаджирането. Грубо казано да определяш кои задачи кой кога къде и как да ги свърши.

# 1 132
има едно спрцифично бъгване на хората, работеши в корпоративните среди
пари, пари, пари…. до пълно зомби
камплайънс… wtf

# 1 133
  • София
Мъжът ми беше квалифициран и обучен инженер на тежки машини, хидравлика и много други неща. Ами писна му да мята железа за 1700 и избяга!
Последно питах за поддръжка на багери и прочие пътно строителна техника в една голяма фирма, която набира хора за определен проект. Едвам дават 1500. Да го....

# 1 134
има едно спрцифично бъгване на хората, работеши в корпоративните среди
пари, пари, пари…. до пълно зомби
камплайънс… wtf
За съжаление, парите са много важни. Не само в корпоративните среди. Винаги са ми били интересни хора, които гръмко обясняват как парите не са важни, как те могат и с малко, как хич не им е нужно толкова много. Така е… докато не ти поискат 100к за операция в чужбина или друго лечение, не загубиш дома си и трябва да почнеш от нула и т.н все неща от живота. Така че - щастието не е в парите, но не е и в тяхното отсъствие. Предпочитам да ги имам.

# 1 135
Както казваше Чичо Чарли: Не е нужен само секс, за да си щастлив, трябват ти и пари. Grinning

# 1 136
Пари да, но не на всяка цена.

# 1 137
  • София
Само за да ходя на работа плюс храната ми отлитат поне 400-500 лв, ако имах кола и повече.
После веднага ми се повишават и разходите за децата.
Намалява ми свободното време, в което бих могла да си свърша нещо безплатно за себе си.
Така че заплатата трябва да покрие всичко това.

# 1 138
  • София

А не е ли всъщност това в основата на менаджирането. Грубо казано да определяш кои задачи кой кога къде и как да ги свърши.
Ами такава е, и  "бачкаторите" си мислят че мениджърите си се подмотват, защото идея си нямат каква всъщност е работата на мениджърите и фирмата си съществува, развива се и е на печалба само благодарение на "бачкаторите", които всъщност имат конкретни задачи, които не знайно от къде се намират и спускат до тях.

# 1 139
За съжаление, парите са много важни. Не само в корпоративните среди. Винаги са ми били интересни хора, които гръмко обясняват как парите не са важни, как те могат и с малко, как хич не им е нужно толкова много. Така е… докато не ти поискат 100к за операция в чужбина или друго лечение, не загубиш дома си и трябва да почнеш от нула и т.н все неща от живота. Така че - щастието не е в парите, но не е и в тяхното отсъствие. Предпочитам да ги имам.
Какво лечение?? Средномесечната ми сметка за топло на стая и половина за зимния сезон е 200 лв. Нося си готвено от къщи, защото иначе трябва да дам поне 5 лв дневно, за да се нахраня само на обяд.
Ако на някой по-така ларж не му трябват тези пусти пари - да ми даде на мен! Веднага предоставям банкова сметка!
По-елементарните производствени процеси отдавна са автоматизирани, та ми е малко непонятно защо ревем за хората на поточните линии. Хората на поточните линии не са прости пълначи, а техници с поне средно професионално, но пък те са кът, защото в техникумите учат само тъпичките деца, другите се подготвят за висше в добри гимназии.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 15:04 от Нарцùса

Общи условия

Активация на акаунт