Професионални серии за коса- тема 152

• 48 690
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас/Пз
Аз съм много доволна от филъра. Косата става гладка и копринена без обичайния за мен фриз. Нанасям го като стандартен балсам на мокра коса и след 5-10мин изплаквам.Не че е нещо невижданно, но е много добър продукт.
Рапунцел, преди филъра какви шампоан и маска ползваш?? След филъро само изплакване и нищо друго, нали?? Горе - долу какво количество от филъра се слага??

Ползвала съм го както след протеинови, така и след балансирани шампоани.
Слагам го само него директно след шапмоана и после изплаквам.
Количеството зависи от вида на косата и дължината
Много благодаря, още утре ще го пробвам.

# 391
От доста време бях хвърлила око на blow dry concentrate Moroccanoil. Скоро прочетох хубав отзив тук и на намаленията то поръчах.
Днес реших да го пробвам за пръв път.
Измивам както винаги с Фолиген, след това отново нов продукт беше маската с кафява капачка. Текстурата на концентрата много наподобява олиото. В началото нанасях много предпазливо, но търпи наслояване и не сплъстява и утежнява косата. (За сравение smoothing lotion е точно обратното. Ако сложа повече от лешник косата се сплъстява и става неприятна при допир. Случвало ми се е да изглежда мръсна докато свикна колко да нанасям.) Не забелязах промяна във времето на сушене, но косата стана много гладка, нямаше и следа от фриз. А това при моята коса си е чудо. На суха коса нанесох микс  от концентрата и олиото и се заглади още повече. Справи се и с новите косички, които стърчат като антенки.
Изключително съм доволна. 6+ от мен.

П.С Единствено не мога да намеря информация има ли термозащита ?

# 392
  • София
Pinki, има термозащита, да!

# 393
Пинки, още ли си доволна от сешоара?

# 394
Някоя от вас ползвала ли е някой от спрейовете със солена вода за "плажни къдрици"? Ако да-кой и върши ли работа? Изтощава ли косата?

# 395
  • София
Аз съм ползвала, мисля че на TIGI беше. Много ми изсушаваше косата. Аз съм с руса ( боядисана) коса.

# 396
Аз съм ползвала на няколко фирми, всичките страшно ми изсушаваха косата (изрусена),бях си направила и сама някакъв бъркоч - същата работа. Последния,който си купих,го подарих на приятелка със страхотна нетретирана и здрава коса,но тя също каза,че доста и изсушава. Не съм ползвала някой по-скъп,може там да е по-различно,не знам..

# 397
Здравейте, поръчвала съм от този сайт

https://www.bornhaircare.com/

Или официалният им за UK.

https://www.mediceuticals.uk.com/product-category/scalp-therapies/

Ако има някоя дама, живееща в UK и ползваща Mediceuticals, би ли ми казала откъде го поръчва?

# 398
Сега се измих с matrix amplify серията-много хубаво омекоти косата шампоана,после облях с  хидратиращата емулсия дължините и накрая балсама за разкош.Сега ще суша с нектар термика,но и леко изсъхнала,косата е разплетена и подхранена.Категорично имам нужда от протеин,при мен сериите за обем имат чуден ефект.

# 399

Много съм доволна. С всеки изминал ден свиквам повече и опитите стават все по-успешни откъм резултат и задържане на прическата. Въпреки че има какво още да се желае, но го отдавам на това, че косата ми попринцип е трудна за обработка. Успях да го изпробвам и на приятелка с много различна от моята.коса, права като праз и без никакъв фриз. Даде много приятен обем, а косата стана чудна и с мъничко лак се задържа 4 дни.

Причината да съм доволна не е толкова самите прически, защото и с маша и преса или сешоар се постигат. По-скоро липсата на агресивно третиране е това което ме спечели. Няма никакво дърпане и опъване, всичко се случва много нежно. Температурата е изключително щадяща.
За моите две леви ръце уреда спестява много време и нерви. Сушене + стилизиране къдрици или изправяне ми отнема около 30 мин. Косата ми изглежда жива, бляскава, няма го това изпръхване и изсушаване от сешоар. Преди дни бях при фризьорката и без да казвам нищо, тя забеляза, че косата изглежда по- добре. Единствено страдам, че няма дифузер като приставка.

Ти беше споделила, че обмислиш, според мен първо пробвай, ако имаш приятелка,която го има. Освен това наскоро гледах и за сешоара, ако те бива в боравенето с четка и това е много добра опция.

# 400
Нямам приятелка, която да го има. Според ревютата би паснал на косата ми - тънка и чуплива (само около вратлето са ситни къдрици, колкото по-нагоре, толкова по-право). Та имам два варианта - да къдря или да изправям. Дифузер не използвам, изправям с един сешоар, дето подобно на този завършва с четка, но много гори косата, после няма блясък.
Благодаря 🌺

# 401
Аз съм много доволна от филъра. Косата става гладка и копринена без обичайния за мен фриз. Нанасям го като стандартен балсам на мокра коса и след 5-10мин изплаквам.Не че е нещо невижданно, но е много добър продукт.
Рапунцел, преди филъра какви шампоан и маска ползваш?? След филъро само изплакване и нищо друго, нали?? Горе - долу какво количество от филъра се слага??

Може ли да ми кажете този шампоан и тази маска проетин или хидратация. Аз ги оприличавам като балансирани с превес на протеин. Дали е удачно да ги ползвам преди филъра или да заложапна чист протеин като Инфорсър на Лореал например.
https://www.zlatnaribka.com/olioseta-oro-del-marocco/oro-del-mar … e-and-pure-250-ml

https://www.zlatnaribka.com/olioseta-oro-del-marocco/oro-di-luce … ro-di-luce-200-ml
Вчера ми ги подариха, заедно с филъра, но само за него разбрах, че е протеинов. Със сигурност ще го ползвам преди боя.

Същото положение и при мен, взех розовия шампоан на Олиосета, за да го комбинирам с филъра им. Много ми хареса шампоана, разплете веднага косата под душа и я остави лигава, а и аромата е страхотен, питах тук какъв е, но не получих отговор. Мисля, че е балансиран, може би с превес на протеин...
Но взех и маската от същата серия /за боядисаната коса/ и веднага я пробвах в комбинация с шампоана, след това продължих с термото им + олиото за блондинки на Керастаз. Резултата бе пригладена, жива коса, усещах я как пада тежко върху раменете и нямаше фриз /изненадващо за моята грива!/. Много съм доволна, мноооого! Мисля да повторя пак на следващо миене да видя как ще е, толкова ми хареса! ❤️

П. С. Според мен можеш да комбинираш шампоана с показаната маска, надали е по-протеинова от филъра им за коса. Пробвай ☺️

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 22:41 от Mamma_knows_best

# 402
Обмислям да си направя подарък за празниците Simple Smile Може ли да ми препоръчате подходящ шампоан и/или маска на Керастаз, досега не съм пробвала от техните. Косата ми не е боядсвана, гъста и чуплива, с чувствителен скалп, който особено зимата се омазнява бързо. Напоследък белите косми станаха повечко и стои ужасно твърда и безжизнена.

# 403
  • Някъде там
Имате ли отзиви за тази маска?

По хубава ли е от балсама от същата серия или да си подновя балсама.

# 404

Много съм доволна. С всеки изминал ден свиквам повече и опитите стават все по-успешни откъм резултат и задържане на прическата. Въпреки че има какво още да се желае, но го отдавам на това, че косата ми попринцип е трудна за обработка. Успях да го изпробвам и на приятелка с много различна от моята.коса, права като праз и без никакъв фриз. Даде много приятен обем, а косата стана чудна и с мъничко лак се задържа 4 дни.

Причината да съм доволна не е толкова самите прически, защото и с маша и преса или сешоар се постигат. По-скоро липсата на агресивно третиране е това което ме спечели. Няма никакво дърпане и опъване, всичко се случва много нежно. Температурата е изключително щадяща.
За моите две леви ръце уреда спестява много време и нерви. Сушене + стилизиране къдрици или изправяне ми отнема около 30 мин. Косата ми изглежда жива, бляскава, няма го това изпръхване и изсушаване от сешоар. Преди дни бях при фризьорката и без да казвам нищо, тя забеляза, че косата изглежда по- добре. Единствено страдам, че няма дифузер като приставка.

Ти беше споделила, че обмислиш, според мен първо пробвай, ако имаш приятелка,която го има. Освен това наскоро гледах и за сешоара, ако те бива в боравенето с четка и това е много добра опция.

Pinki, а какъв е точно сешоарът?

Общи условия

Активация на акаунт