Професионални серии за коса- тема 152

• 47 613
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Съжалявам за дългия чаршаф, но се опитах да бъда подробна..
Много полезно, чак ми се прииска да инвестирам Simple Smile
и ти си прекрасна и косата Heart Exl

Да, направо Pinki да тръгва на турне с уреда, за да ни направи едно показно!

Тъкмо чакам приятелка да експериментирам и върху нея  Grinning

Вчера за първи път изпробвах Генезис. Аромата е пленителен. Мисля че един от любимите ми до този момент. Изненадана съм и колко е траен. Втори ден го усещам около себе си. Балсама ми хареса, много е богат. Количество колкото два лешника ми стигна за цялата коса. Разплете и заглади косата без да я прави твърде лигава. Термото е много леко, то обаче не ми се стори много икономично. Изпръсках доста докато ми се стори достатъчно. Но резултата е много блясък, мека но подредена коса. Сравнително добре се справи с обирането на фриза.
На първо четене мисля, че за моята коса е чудесно балансирана серия, която ще мога да използвам на поредни измивания. Интересно ми е да изпробвам и комбинация Ш Денсифик и Б Генезис.

Възникна ми един въпрос обаче. Четох че всички препоръки са с шампоаните на Керастаз да се правят две измивания за максимален ефект. Моето първо измиване обаче винаги е с Напура или Меди. А три измивания ми се струват прекалени и ще премият скалпа. В такъв случай когато използвам Керастаз Ш да се огранича само с него 2 пъти или 1 Напура + 1 Керастаз ?

# 76
Три иэмивания са too much. Според мен не е ок Ш на Керастас да се смесва с друг вид от типа на Меди или Напура, но си е мое мнение де. Аэ винаги полэвам само един вид шампоан на едно иэмиване.

# 77
  • Варна
Няма нужда от трето пране Grinning. Първото шампоаниране е за почистване,второро е,за да подействат съставките на вече почистената коса. В случая  с Напура на първо шампоаниране/това е и моят протокол/ скалпът е почистен и стимулиран. Второто шампоаниране с Керастаз дава нужното на дължините. Аз си правя шапка от пяна и стоя така 3-4 мин. без да търкам дължините.
Практикувам го вече доста години и това си е моят начин. Не твърдя,че е правилен,но при мен си работи идеално.

# 78
И за мен 3 измивания са много и не мисля, че в дългосрочен план е добра идея. Мия първия път, за да премахна омазняване, продукти и т.н и втори път като също престоявам със самия шампоан няколко минути, но без да търкам дължини. Понякога смесвам шампоани, понякога не - не съм установила протокол аз себе си Grinning

При мен драмата е с матирането - руса съм и без такъв балсам/маска не мога - веднъж в седмицата нанасям. Понякога обаче не успявам равномерно да се матирам - някакви трикове за споделяне? Уж изцеждам, уж слагам достатъчно количество, разресвам...

# 79
Аэ като се эамисля също имам две шампонирания, като на второто стоя по 2-3 мин с шампоана, эа да подейства. Но не смесвам шампоани, эащото имам чувството, че съставките на първия ще се отмият от косъма/скалпа и така ,,кел файда". 😄 Но не претендирам, че е научно подкрепено усещането ми, просто така си мисля и действам по усет в случая.

# 80
Like smoke,Да кажат по-знаещите,но това,че имате нужда от нон стоп матиране,не е ли недостатъчно изсветлен косъм или и вие като мен сте в сесия към по-светъл цвят и търпите нежелани нюанси?
Толкова често тониране не изсушава ли косата?
Аз още прохождам в русата тема,но ми се вижда доста тегаво да се махат нежелани отенъци.При мен изчакваме да израстне корена и да си почине косата,за да я доизсветлим с air touch baleage,но ако ми се появяват нон стоп разни рижави и др.цветове,а мерси съм:)
За днес съм заредила Терапист Ш и Марокан ойл М,термик нектар …любима комбинация:)
Момичета,препоръчайте ми ел.четка с топъл въздух,за dyson ще се въздържа категорично😀,сешоарите с приставка тип гребен/наскоро тук коментирахте един/,върши ли работа?

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 13:20 от Calabria

# 81
Аз съм доволна от намалението в арен. Взех си на REDKEN Extreme Ш, Б, маска и термозащитен крем за 101лв. И без това отдавна исках да пробвам серията и са изгодни сега

# 82
Матирането с маска или балсам е съвсем раэлично нещо от това с оксидантен продукт. Маската се отмива след 1-2 иэмивания и е логично да е эа всяка седмица. Тонерите, дори най-щадящите на киселинна основа, искат оксидант, эа да работят. Те могат и на 2-3 седмици да се слагат(държат поне 10 иэмивания с подходящ шампоан), повечето иэрусени поне на месец матират с тонер.

Не съм експерт, но иэрусената коса си иска много грижи и редовното матиране е част от тях. Особено ако натуралната основа е била тъмна ...

Колкото до равномерността на матирането.. с маска н мокра коса едва ли ще стане. Маската е эа поддържане и раэширяване на проэореца между тониранията. По-скоро бих эаложила на подходящ тонер месечно с нисък оксидант и на киселинна основа, а эа поддържането му (той се нанася най-добре на суха коса и така става равномерно) на първо време шампоани беэ сулфати (сулфатите свалят тонера бърэо) или поне такива эа боядисана коса(шампоаните эа обем са най-противопокаэни, освен ако не са иэрично color safe) , както и таэи маска веднъж седмично например. Само с маската не мисля, че ще има оптимален ефект.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 13:38 от snowwhite12

# 83
Мерси,snowwhite,значи си отворих бая работа с тази промяна:))

# 84
Мацки, препоръчайте ми маска или балсам, ориентирала съм се към редкен или джойко, косата ми е с много фин тънък косъм, с балеаж и с тенденцията зимата лесно да се наелектризира ..

# 85
Благодаря, момичета - за маска става въпрос, а не за тонер - да. Този тип продукти също изсушават косата, така е. Но както сте казали, русото е .... като се хванеш на хорото, няма пускане Grinning
Аз съм с рижав подтон, а "оригиналната" ми коса също е доста тъмна. Но пък аз не се харесвам тъмна изобщо и май след 15 годишна възраст не съм била такъв цвят - може би едно-две залитания към по-тъмен нюанс, но категорично след това се връщам към светлите цветове. Рижаво, конячено много харесвам и ми отива, защото съм със светла кожа и зелени очи, но то пък е още по-голям кошмар за поддръжка - буквално на 2-3 седмици съм на фризьор за освежаване, защото не ми допаше бързото "помътняване" на цвета, не знам как да го опиша Grinning

# 86
И аз да задам един въпрос Grinning изрусена съм и след многото положителни отзиви, реших и аз да пробвам маска redken extreme, но се колебая за шампоана. Extreme или Extreme Bleach Recovery?  Някой пробвал ли го е втория и кой би било по-добре да взема?

# 87
Момичета, аз искам да питам за Hmilk. До колкото разбирам може да се използва на принципа на плексовете, добавен към боята, както и на принципа на еластисайзер, така ли е? По- разумно ли е да взема Олаплекс или и Hmilk върши работа като Плекс? Издирвам най- добрите оферти за Hmilk и капките на Оуей, както за нектар термик и маскинтенз за фина коса. И се чудя за Олаплекс🤔

А това добра оферта ли е ( с кода Notino) за Керастаз продуктите от снимката и кой от двата шампоана бихте ми препоръчали за фина коса, склонна към омазняване и обичаща протеин? Искам една добра хидратираща серия да имам. Чудя се дали да ги поръчвам или да чакам другата седмица, ако ще има ЧП някъде.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 15:02 от OliaMirchovska

# 88
Капките на O.way са намалени в арлен - на 43.20

Дали е добра идея да ги омешам малко с термозащитния крем на Redken Extreme ? Нямам термици на керастаз, а за млякото на oway ще дебна за по-голямо намалиние

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 15:33 от VikiE

# 89
Ако имам Kerastase therapiste шампоан и го използвам някъде веднъж/два в месеца (нямам нужда от повече), има ли смисъл да си купувам Joico K-pak шампоана (реконструктора)? Търся нещо по-леко, по-скоро балансирано и  се чудя дали joico не е по-силен и да се обезсмисли, като вече имам терапист?

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 16:14 от HKl

Общи условия

Активация на акаунт