Професионални серии за коса- тема 152

• 48 519
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Момичета, кога се очаква “черен петък” в Златна рибка?

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 17:07 от silver birch

# 91
Предполагам ще започнат следващата седмица. Официално ЧП е на 26ти.
Те имаха съвсем скоро и предполагам няма да избързат като останалите.

# 92
Капките на O.way са намалени в арлен - на 43.20

А в zakosata.com са 41лв, но не знам дали е надежден този сайт.

# 93
Ако имам Kerastase therapiste шампоан и го използвам някъде веднъж/два в месеца (нямам нужда от повече), има ли смисъл да си купувам Joico K-pak шампоана (реконструктора)? Търся нещо по-леко, по-скоро балансирано и  се чудя дали joico не е по-силен и да се обезсмисли, като вече имам терапист?
Имам и двата, според мен Joico K-Pак e по-лек от Тераписта и аз лично нямам проблем да го ползвам няколко пъти подред, което не е съвсем така с Терапист. Хубава серия е К-Пак, аз имам тези, но без маската:

# 94
То пък едни намаления... Нищо особено. Смятам да се въздържа от покупки.

# 95
  • Варна
Аз си поръчах бидон маска на Олаплекс от макеъп и малко GG от локфантастик. Ако това ще е черния петък тая година ще ми остане бюджет за една череша на Том Форд Grinning.

# 96
  • In transit
Ако имам Kerastase therapiste шампоан и го използвам някъде веднъж/два в месеца (нямам нужда от повече), има ли смисъл да си купувам Joico K-pak шампоана (реконструктора)? Търся нещо по-леко, по-скоро балансирано и  се чудя дали joico не е по-силен и да се обезсмисли, като вече имам терапист?
Имам и двата, според мен Joico K-Pак e по-лек от Тераписта и аз лично нямам проблем да го ползвам няколко пъти подред, което не е съвсем така с Терапист. Хубава серия е К-Пак, аз имам тези, но без маската:

Много съм доволна от тази серия(Ш+Б), но от новата и визия. Не знам дали са еднакви формулите, преди години имах старата, но не бях във възторг, едва я изхабих, а ароматът и беше на мъжки одеколон.
Новата ми прави косата много плътна и обемна. Току що се измих с нея за второ поредно миене и ефекта е същия. Бонус е новия много приятен аромат.
Имам и спрея, но не съм го ползвала още.

# 97
Моята е в показаните шишета и наистина ароматът е разкошен, не е одеколон (който харесвам, но за лятото). Джойко май не преформулираха нищо при тази смяна на визията. Преди 7-9 год имаха друга и там част от формулите май бяха различни, но тогава ги купувах рядко и нямам богати спомени. Новата визия и на мен много ми допада!

# 98
  • In transit
Агент, значи моите старите са били от тях, защото наистина преди доста години ги имах.

# 99
Кой от двата нощни серума на Керастаз е по-подхранващ? Вечер косата ми е на притка и увита на кок, за да минимизирам триенето на косата, но на сутринта тя е изпила всички финиши и е много суха и остра Sad

# 100
Май не съм срещала по-широка дискусия за K Pak сериите, стана ми интересно като ви чета, някак все оставаха настрани от полезрението ми.

Аз се зарибих покрай вас да си взема четка на OG и се спрях на тази, струва ми се супер цена, но се обърквам от толкова видове, дайте съвет:
https://www.notino.bg/olivia-garden/ceramic-ion-tourmaline-krgla … -kosa/p-15792481/
Ще суша и изправям с нея дълга, гъста и чуплива коса. Зъбците не са ли много къси?

Да дам и отзив за Chi Royal Treatment Hydrating серията , скоро май не са споменавани: имам Ш и Б - безсулфатни и съответно много щадящи скалпа, но Ш все пак мие доста добре. Много икономични продукти, а Б е доста гъст и го ползвам и като маска. Супер хидратиращи и при поредно миене може да утежнят сериозно. Може би не са подходящи за тънка коса. Обират фриза донякъде, но във Варна това си остава вечен проблем. Имам и копринените протеини, които са супер наблъскани със силикон и нещо не успявам да се сработя с тях. Не утежняват иначе, но при мен не правят нищо особено.
В комплекта имаше и лак, който не съм ползвала.

В търсене съм на сравнително мек и бюджетен протеин при суха коса и скалп. Може би и за него нещо, обмислям да добавям масло от чаено дърво към шапмоана.

Моля ви наистина за мнение за четката по-горе.

# 101
  • виртуално
Аз ползвам тази четка и съм доволна. Дългата база е перфектна.
Дълга, нормално гъста и чуплива коса
https://www.notino.bg/olivia-garden/ceramic-ion-speed-xl-chetka-za-kosa/p-645375/

И на мен ми стана интересен тази K Pak и вчера поръчах шампоана за 14.60лв
https://www.xpertbeauty.bg/shampoan-joico-k-pak-color-therapy-za … sana-kosa-300ml-1

# 102
  • In transit
Saudade, за варненския фриз само хидратиращия крем на Мароканойл ми помага донякъде, но това му приложение го открих след като не ми вършеше работа за нищо друго и залежаваше. 
Преди да изляза навън си слагам малко крем на ръцете и леко приглаждам фриза с него. Върши работа, но не на 100%
Поне при мен не съм забелязала нещо да работи в тази посока...особено лятото. Grinning

# 103
И аз напоследък посягам все по-често към тази XL четка. Дългият барел наистина спестява време, много добре заглажда косата. Харесвам и кафявата серия.
Да кажа, че е закупена от нотино и няма стопяване на игличките за месеци ползване със силен сешоар - Парлукс. Имаше такива оплаквания тук, както и на сайта . Явно била лоша партида.
Както бяха споделили и по- назад, тънък момент при оформяне на косата с четка е тя да е изсъхнала 70-80%. След това се дърпа с четката. Много по-бързо и ефективно стават нещата. Преди това при сушенето ползвам padle четката на марокан, от която също съм доволна, но си струва само на намаления.
Друг важен момент са хубав сешоар и термозащита, както и ъгъла на сушене . Плъзгам човката на сешоара по четката на 45 градуса да речем, а не перпендикулярно към косата. Има много видеа по темата разбира се, но реших да споделя.
Редовно ви чета, но рядко се включвам.

# 104
Руса Мама, нямам опит с чак толкова суха коса, но оранжевият серум на Керастас е по-добър според мен. Полэвала съм и лилавата серия беэ да съм иэрусена 😄, но не я намирам эа по-подхранваща, вкл и лилавият серум като эа сравнение. Може би при блондинките има раэлика. До колкото энам тя е эа матиране на жълти отенъци главно.

Эа нощта аэ лично не съм чак толкова впечатлена от серумите на Керастас (макар, че оранжевият наистина не е лош, но не съм го купувала отдавна и едва ли ще купя пак). Ако ти е толкова суха косата може да смесиш нощния финиш или който и да е финиш с олио като Еликсир примерно, намаэваш и така косата става по-мека и по-дълго подхранена. Аэ лично эа себе си съм открила една комбинация, която дори е на 50% профи само, и която ми дава страхотни вълни на сутринта(при мен практически е леко иэправяща моите къдрици), не лепне, косата ми е лъскава и не е утежнена. Полэвам млякото на Балеа эа 1 евро (5-7 помпи эа моята коса, съава дума эа лийв ина им с кокос)+2-3 помпи дарк ойл на Себастиян, смесвам ги добре, нанасям обилно, правя плитка и на сутринта косата ми е супер. Това мляко на Балеа само по себе си е нищоправещо-съдържа само вода и глицерин и според мен точно эатова е перфектно в комби с олио. Но полэвам и нектар термик като финиш эа нощта понякога... Въпреки това ефектът на Балеа с олио повече ми харесва, все едно си инжектирам моментална хидратация в косата беэ да ми я утежни и грам.

Общи условия

Активация на акаунт