Професионални серии за коса- тема 152

• 48 673
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте момичета, имам следното питане

С какво професионалната боя е по-добра от дрогерийната?
Наясно съм, че професионалната е може би по-силна, можеш сам да избираш оксиданта, обаче в ситуация в която винаги търсиш и поддържаш един и същи цвят и не сменяш оксиданти с какво професионалната би била по-добра от дрогерийната?

Днес се боядисах с една боя на палете. Амонячна е.
Като цяло съм чувала че те и сайъс са агресивни.

Стоях дори повече от описаното понеже добавих олаплекс и гоня рус цвят.

След отмиване косата ми беше копринено мека.

Когато слагам професионална боя (oway, lakme, lorwen, majirel, wella) косата ми е суха и заплетена под душа.
Чудя се на тази разлика.

И още нещо: каква може да е причината корена ми да не поддава на изсветляване?
Нямам бели коси, естествен цвят 6ца, тънък косъм.
Последно боядисвах с лакме collage light с 12/20 и оксидант 9% и 12% в равни части + сивият им коректор в голяма доза (2 грахчета а знам че принципно се слага 1)
Получи се ярко жълто.
Прилагам снимк

Сега взех една боя с anti yellow effect уж цвят перла, държах в корена над 50 минс и ефект няма.
Надолу стана по пепелява но корена си лъщи жълт.

Защо така?

# 406
До колкото знам бегло без да съм професионалист-дрогерийните съдържат метални соли и други гадости, които правят подукта по-евтин, но и боята значително по-увреждаща за косъма, а и после ако искаш изрусяване, е възможно тези некачествени съставки да реагират с блийчинга и малко ии много да гръмнеш :Д Не, не да гръмнеш, но косата да реагира непредвидимо и да се повреди повече от нужното. Всъщност профи боите не са ,,по-силни". Те са:

1. По-щадящи за структурата на косъма. Затова един пакетиран Гарниер от аптеката стои по-изпръхнало от една Иноа или Мажирел в дългосрочен план.
2. Въпреки това по-трайни (често, не винаги)
3. По-предвидими като резултат
4. По-лесни за премахване от специалист после

Не съм колорист въпреки това. Чувала съм тези неща от фризъори (също известни колористи в ютюб, които следя за кеф :Д).

За тониране и поддръжка на русото перманентна боя от аптеката от непрофи клас според мен е най-лошото нещо, което можеш да направиш за косъма си и кел файда от купищата скъпи маски, терапии и прочее. Боята е много важна, а при изрусена коса е още по-важно как се поддържа...има страхотни продукти също толкова достъпни колкото един нектар термик примерно, въпросът е да знаеш какво да ползваш.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 19:43 от snowwhite12

# 407
  • София
Да, русото е опасен цвят.
Обаче за съжаление още преди да вляза в темата си имам слабост към косметикята за коса и професионалните серии и шкафът ми е доста пълен 🌸 а без нектар термик никога не оставам.
За съжаление на портфейла ми обаче освен него имам още поне 20 финиша.

Въпросът е че при мен професионалната боя определено не се явява по щадяща за косъма.
Даже смятам че е по-агресивна и исках да видя дали някой е наясно реално как стоят нещата

# 408
Ами щом ти е добре на косата от нещо, не го променяй според мен. Аз съм чувала гореописаните аргументи, за по-задълбочено обяснение според мен трябва да ти отговори някой, който е много на ти със състава на двата вида бои и да ги съпостави подробно.

А ти защо не ползваш тонер вместо боя, ако смея да попитам?

# 409
  • София
Защото при жълти корени за съжаление тонера не покрива 😩

# 410
Имах предвид по дължините. Или сигурно съм разбрала грешно, ако си боядисвала само корена.

# 411
Melisande, лятото два пъти се боядисах с Гарние за проба вместо профи боя. Почувствах изсушаване, но може да е било от сезона. След това забелязах един много малък участък на темето без коса. Сега използвам хиляди серуми, но малкото петънце без коса , за което само аз си знам, си стои.
Аз в последно време съм влюбена в Grow Gorgeous  и от намаленията им купих почти всички продукти.  Не съм пробвала всичко, но косата ми се омазнява по-бавно, отколкото с Керастазките продукти и Joico.

# 412
Привет! Не съм писала скоро, но се включвам да похваля  Ребюилд серията на Оуей. Взех ш и м и понатурупах известно ползване с тях. Ш е сравнително силен протеин, мога да кажа, че втвърдява косата, но не я пресушава. Маската е много интересна. В момента на употреба не се усеща като нещо особено, ноо след като се изсуши косата всъщност е много хубава и няма и следа от твърдостта на шампоана.
Има обем, има жилавост, има и мекота. Като бонус съставът на маската е много хубав - пълна е с аминокиселини и аз мисля, че в дългосрочен ефект има лечебно действие върху косъма.

# 413
Момичета, коя термозащита на Керастас би била подходяща за моята коса - гъста с тънък косъм, сухи краища. Притеснявам се да не утежнява. Взех си шампоан и маска Chronologiste и за сега ми действат супер.
Виждам, че и от серията има термозащита, някой ползвал ли я е ?
Другите, които гледах са Nectar Termique и Extentionist thermique. Ciment може би ще и тежка за моята коса.

# 414
  • Варна
Хубаво е термото на Хроноложист. На мен не ми утежнява,но аз съм руса и косата ми носи на финиши. Според мен вземи него. Много добре работи в синергия с Ш и М. За връхчетата някакво олио на суха коса слагай допълнително.

# 415
Ще взема сигурно нея. Предпологам, че като серия ще работят добре за мен. Иначе с повечето финиши косата ми става на клечки и за сега съм доволна единствено от коприната на биосилк и то с минимално количество. Тя свършва, така че приемам предложения и за финиши Blush

# 416
Т.к. кърмя в момента си купих боя за коса color&soin  някой ако има опит с тази боя ще се радвам да сподели.

# 417
Момичета , имате ли впечатления от балсама на  Joico за обем ?

# 418
Момичета , имате ли впечатления от балсама на  Joico за обем ?

Буквално обем не дава, но е приятен протеин, косата след него е жива, плътна и някак подвижна. Ползвам го в комбинация с дпш или шампоан Денсифик на Керастас. Добър протеинов балсам е, но не очаквай хупер уау ефект на обем. За мен обема идва от шампоана в корена и от финиша преди сушене, този балсам по скоро дава баланс и плътност на косата, без да я прави суха и остра.

# 419
Здравейте, един бърз въпрос:
Densifique на Kerastase дали е подходящ да отмия маслена маска ? Забъркала съм си зехтин, етерични маска и черно ямайско рициново масло и се чудя с какво да мия косата? Имам и Architect.

Общи условия

Активация на акаунт