Професионални серии за коса- тема 152

• 47 265
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Майка ми я ползваше, добре покрива бели коси.

И благодаря за съвета, май и аз към нея клоня.

# 601
Момичета, имам този код за Златна Рибка за определени марки. Ако някой иска, може да се възползва.

# 602
Olia,
Какво стана със злополучния комплект? Какво ти отговориха онези професионалисти?

# 603
Olia,
Какво стана със злополучния комплект? Какво ти отговориха онези професионалисти?

Нямам никакъв отговор все още. Надявам се причината да е, че бяха събота и неделя и итре да ми отговорят. Ако утре нямам имейл, ще им звъня.

# 604
Аз търся мнение от ползващите  Wella Koleston Perfect Me +.Какво мислите за боята?
Боядисвам се с нея от година и нещо. Покрива бели коси, не се отмива толкова лесно. Единствено от маската на SheaMoisture с ЯЧРМ я сваля Simple Smile
 Много дълго време търсех с какво да заместя боята на Макадамия ( най-вече защото си бях намерила точната комбинация от цветове ) пробвала съм Oway, Lakme, Compania di Colori, Matrix.

# 605
Аз търся мнение от ползващите  Wella Koleston Perfect Me +.Какво мислите за боята?
Боядисвам се с нея от година и нещо. Покрива бели коси, не се отмива толкова лесно. Единствено от маската на SheaMoisture с ЯЧРМ я сваля Simple Smile
 Много дълго време търсех с какво да заместя боята на Макадамия ( най-вече защото си бях намерила точната комбинация от цветове ) пробвала съм Oway, Lakme, Compania di Colori, Matrix.

А случайно имаш ли впечатление от пепелните нюанси? Търся нещо, което да не рижавее след третото измиване...

# 606
  • София

А случайно имаш ли впечатление от пепелните нюанси? Търся нещо, което да не рижавее след третото измиване...
С майка ми ползвахме дълго време тази боя. Аз се боядисвам с 6-ци, а майка ми с 9-ка с розов оттенък. Честно казано и при двете ни боята се оказа нетрайна. На мен бързо ми избиваха белите коси, а при нея розовият нюанс изчезваше след няколко измивания на косата.

# 607
На мен прозрачният Генезис ми омазнява и замазва косата.Дадох го на ММ и той не го хареса
За моята коса другият е по-добър,придава обем и не омазнява макар че,косата ми не е много гъста и косъмът не е дебел

Saudadе според мен, заложи на Defy damage

Ванеса, аз я ползвам от време на време. Намирам я щадяща, покрива добре, русите им тонове са в топлата гама.

# 608
Аз се заредих с 4-ки и 5-ци около ЧП с Колестон, но не съм я изпробвала все още. Използвах преди време 1-цата и 3-ката на непрофесионалната версия на Вела, а майка ми цвят от червената гама и мога да кажа, че е страхотна, придава уникален блясък, а цветовете са наситени /а при професионалната ще е още по-добре сигурно/.
Бялото имате ли си го, няма отърване от боята на максимум 3 седмици.
А относно розовото мои близки се правят от време на време, но именно бързото падане ги отказва да го правят вече. Дори и фризьорите им казват, че бързо пада и не на всяка коса хваща.
Скрит текст:
Аз търся мнение от ползващите  Wella Koleston Perfect Me +.Какво мислите за боята?

С майка ми ползвахме дълго време тази боя. Аз се боядисвам с 6-ци, а майка ми с 9-ка с розов оттенък. Честно казано и при двете ни боята се оказа нетрайна. На мен бързо ми избиваха белите коси, а при нея розовият нюанс изчезваше след няколко измивания на косата.

# 609
  • Варна
Дами кажете правилно ли се ориентирам. Коса оредяла, далеч от 5см, направих тест за порьозност една част на повърхността, друга потъна. Не е боядисвана никога, суша често със сешоар, сухи краища, цъфти. На места кичура е стигнал под ушите (как се спасява това чудо), нужда от растеж.
   Пъхнала съм в кошницата Ш Архитект, и от Resistance Extensioniste балсама и термика. Подарък ще получа Genesis Ш, М и термик. Може ли да се прави някаква комбинация да редувам сериите? Страх ме е да не я преслуша или отежня. В момента на 2 дни от миенето я усещам леко гладка, оредяла  е без къдриците (които дават обем) съм направо с хипер малко коса,краища поносимо сухи(игра ножницата и се подобри). Иска ми се нещо да имам за честа употреба, из темите попаднах за тънка и суха коса Joico hydrasplash има продукт хидратиращ подходящ за фина, честа употреба, пише и за сухи краища. Но понеже ви споменах, че съм си закупила Complexe 5 на Rene с масла да подхраня и стимулира да не стане пълна каша. Виждам, че е важен и ДПШ. Изобщо взех да се губя  морето от продукти.
  Prinzesata препоръча за не толкова третирани коси Olioseta за блясък,  но мисля да я пробвам др месец, сега няма наличности на всичко в рибката. Прави сте, голям риск за пристрастяване 😀..
   Търся в термика полза за предпазване и да оформя къдриците на масури, да са меки. Обичайно се къдря с намокряне, разделяне с пръсти на кичури и балсам без отмиване,сешоар.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 10:33 от Dessy1988

# 610
Дами кажете правилно ли се ориентирам. Коса оредяла, далеч от 5см, направих тест за порьозност една част на повърхността, друга потъна. Не е боядисвана никога, суша често със сешоар, сухи краища, цъфти. На места кичура е стигнал под ушите (как се спасява това чудо), нужда от растеж.
   Пъхнала съм в кошницата Ш Архитект, и от Resistance Extensioniste балсама и термика. Подарък ще получа Genesis Ш, М и термик. Може ли да се прави някаква комбинация да редувам сериите? Страх ме е да не я преслуша или отежня. В момента на 2 дни от миенето я усещам леко гладка, оредяла  е без къдриците (които дават обем) съм направо с хипер малко коса,краища поносимо сухи(игра ножницата и се подобри). Иска ми се нещо да имам за честа употреба, из темите попаднах за тънка и суха коса Joico hydrasplash има продукт хидратиращ подходящ за фина, честа употреба, пише и за сухи краища. Но понеже ви споменах, че съм си закупила Complexe 5 на Rene с масла да подхраня и стимулира да не стане пълна каша. Виждам, че е важен и ДПШ. Изобщо взех да се губя  морето от продукти.
  Prinzesata препоръча за не толкова третирани коси Olioseta за блясък,  но мисля да я пробвам др месец, сега няма наличности на всичко в рибката. Прави сте, голям риск за пристрастяване 😀..
   Търся в термика полза за предпазване и да оформя къдриците на масури, да са меки. Обичайно се къдря с намокряне, разделяне с пръсти на кичури и балсам без отмиване,сешоар.

Можеш спокойно да мешаш продуктите на Керастас, за които си писала, имам всички изброени без ш Архитект (но той е протеин и може да се ползва с всичко след него) и съм правила всякакви врътки и винаги съм била доволна. Бих те посъветвала да си вземеш един неутрален шампоан за растеж от рода на Напура или Меди, който да ползваш на всяко миене, за да поддържаш скалпа здрав. Също бих заложила на някоя терапия за коса, от рода на ампулите на Лалга, colour plex (ползван като терапия), олаплекс 3 или даже 1&2 като терапия ако имаш финансовия ресурс. Мисля че ако включиш еластисайзър като преуош веднъж на 2-3 миенета ще има положителен ефект в дългосрочен план. Накъсването е голям проблем и въпреки че не боядисваш и третираш косата, тя все пак ще има нужда от малко по-хард терапия от време на време.
За къдрава коса не знам какъв е подхода, моята е права.

# 611
  • София
Аз бих те посъветвала вместо да даваш пари за шампоани на керастаз да си забъркаш вълшебството на магнолия, което е с натурални продукти.
Рецептата и ползата от него можеш да видиш в блога и Hairholic във фейсбук. Някъде из темата също има рецептата, пиши в търсачката.

Също така за дължините бих препоръчала термо на керастаз смесено с капките oway които са лечебни, а за скалпа ампули Densifique/серума на меди cellagen/numinox или пък grow gorgeous.

И да един дпш, на меди или на лейбъл м.
Днес има 15% в нотино и там можеш да видиш ампулите и дпш то

# 612
Аз бих те посъветвала да погледнеш ш и м Ребюилд на Oway, както ир серума за цъфтящи краища, като последният доказано помага в борбата с цъфтежа. Продуктите на Керастаз са по-скоро китосващи, а от Oway, смятам, че след едно по-дълго ползване могат да се видят ползи.
Също бих те посъветвала, ако имаш финансова възможност, да си вземеш и някакъв серум за скалп или, както те е посъветвала Мелисанде, да си забъркаш вълшебството.
И накрая да ви кажа, че има намаления в Арлен и Oway са с 20%. Аз най-сетне си поръчах ш за мазни корени и термозащитен финиш с антифриз ефект. Нямам търпение да ги изпробвам.

# 613
Деси, за растеж ти препоръчвам ампулите на Напура Анаген, по-евтини са от Денсифик на Керастаз, а ефекта им е поразителен. Можеш да ги съчетаеш и с Ш Анаген.
А за честа употреба можеш да редуваш Генезиса, който ще получиш като подарък с Ф. Кингсли за боядисана коса.

# 614
Последните 2+ год ползвам само нея, а съм накупила и един куп съпътстващи Wella продукти - Велаплекс ++. Доволна съм, но при мен се налага да пипам корени на 2 седмици, просто растат, та за трайност не съм човекът, който да даде съвет. Но ми допадат цветовете (5, 6 и 7-ци съм ползвала), добър блясък, не ме задушава, не ми разказва играта на скалпа.

Общи условия

Активация на акаунт