Turkish Airlines, AnadoluJet, Pegasus, SunExpress, Corendon

• 50 040
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Берлин
Не съм, Роже, но твоят пост потвърждава, че правилно съм се ориентирала към такъв вариант 👍🏻

# 166
Винаги е по-добър вариант да се спи в Кадъкьой, в азиатската част, а не при летището. Има пряк транспорт. Буквално от 10 дни вече метрото М4 отива от Кадъкьой до летище Сабиха Гьокчен. Аз винаги отсядам в Кадъкьой, там си кипи живот, страхотен район е, то се води центъра на Истанбул, откъм азиатската страна на Босфора. И обикновено после с автобус Е-11 или Нavabüs отивам директно до летището, но сега с метрото буквално за 20 минути се стига. Ако полетът ви не е ранен сутрешен, препоръчвам това. А хотели в Кадъкьой-Мода има за 30-35 евро, много добри. Мога да препоръчам, ако някой се интересува. А в индустриалната зона около летището няма нищо.

# 167
  • Берлин
Въпрос на приоритети. Освен вечеря и питие, друго не ми трябва. Защо да си усложнявам живота, когато има вариант да оставя куфарите на летището и да не го мисля повече

# 168
Твоя работа, няма да видиш нищо от Истанбул. От летището да слезеш с куфара долу до метрото... и след половин час да слезеш при Кадъкьой, да го дърпаш 3-4 минути до хотела, не е някаква трагедия. Поне си в центъра на събитията. Усещаш духа на града. Иначе си стоиш в хотела и освен телевизора, коридорите и рецепцията, друго от Истанбул няма как да видиш, освен индустриалната зона около хотела, район Курткьой (Вълче село - букв.) Grinning Но да, въпрос на приоритети.  И аз бих стоял на летището, ако полетът ми е в 6 или 7 сутринта, няма как.

# 169
  • София
Винаги е по-добър вариант да се спи в Кадъкьой, в азиатската част, а не при летището. Има пряк транспорт. Буквално от 10 дни вече метрото М4 отива от Кадъкьой до летище Сабиха Гьокчен. Аз винаги отсядам в Кадъкьой, там си кипи живот, страхотен район е, то се води центъра на Истанбул, откъм азиатската страна на Босфора. И обикновено после с автобус Е-11 или Нavabüs отивам директно до летището, но сега с метрото буквално за 20 минути се стига. Ако полетът ви не е ранен сутрешен, препоръчвам това. А хотели в Кадъкьой-Мода има за 30-35 евро, много добри. Мога да препоръчам, ако някой се интересува. А в индустриалната зона около летището няма нищо.
diziler, защо не оставиш на хората правото на избор. Когато пристигнеш на Сабиха Гьокчен в 12 през нощта най-добрия вариант е да отседнеш в един много добър хотел, който е само на пет минутки разстояние от терминала.
А не да се тътриш по нощите до Кадикьой. Колкото до хотелите в Кадикьой съм убеден, че не можеш да ми посочиш добър хотел на поносима цена, казвам го от личен опит. Отсядал съм в над 10 хотела там и нито един не може да се доближи поне малко до ISG Airport Hotel.
А в зоната около летището се намира най-големия оутлет на Истанбул- Viaport Asia Outlet Alışveriş Merkezi. Чудесна възможност на сутринта да напазаруваш маркови стоки на отлична цена,  вместо да обикаляш Кадикой по същата причина, но на по-висока цена и с по некачествени стоки.

# 170
Да, оставям на хората правото на избор. Не мога ли да си кажа моето мнение? Нали е свободен форум? Предлагаш да не го казвам ли? Не мислиш ли, че ... все пак се изказвам от опит, а не предполагайки и фантазирайки?
И като използваш глагола "тътря", пак да уточня, че такова нещо няма! Има директен автобус, който спира ПРЕД летището и директно метро, което също е там, има ескалатори, тътрене няма!  А това метро, отива ДИРЕКТНО на вапура в Кадъкьой.  Да уточня: Kадъкьой (няма И в тази дума).
Не оспорвам ни най-малко ISG Airport Hotel, предполагам, че е супер. Но в Кадъкьой хотелите са доста повече от 10, така че.. избор има.  Просто препоръчах, защото е хубав район.
Който както иска.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 23:41 от diziler

# 171
  • София
Да, оставям на хората правото на избор. Не мога ли да си кажа моето мнение? Нали е свободен форум? Предлагаш да не го казвам ли? Не мислиш ли, че ... все пак се изказвам от опит, а не предполагайки и фантазирайки?
И като използваш глагола "тътря", пак да уточня, че такова нещо няма! Има директен автобус, който спира ПРЕД летището и директно метро, което също е там, има ескалатори, тътрене няма!  А това метро, отива ДИРЕКТНО на вапура в Кадъкьой.  Да уточня: Kадъкьой (няма И в тази дума).
Не оспорвам ни най-малко ISG Airport Hotel, предполагам, че е супер. Но в Кадъкьой хотелите са доста повече от 10, така че.. избор има.  Просто препоръчах, защото е хубав район.
Който както иска.
Разбира се, че имаш право да си казваш мнението! Това никога не съм го оспорвал. И е хубаво да си го казваш, защото така се получава дискусия. Но понякога така го казваш, че все едно само то е меродавно и  непременно трябва да те послушат. Затова и написах да оставяш на хората право на избор.
Колкото до глагола, който използвам той е напълно на място, защото опцията, която предлагаш с автобус Е-11 е наистина дотътряне с повече от 40 те спирки по пътя и час и нещо пътуване до Кадъкьой, а като вземем предвид и  препълнените градски автобуси, в които не можеш да качиш нормално и един куфар / още по-лошо е когато сте двама,  и куфарите са най-малко два/ със сигурност втори път няма да повториш, освен ако не си пълен мазохист, решил да спести някоя стотинка, или поради бързане / на мен така ми се случи/  недогледал на кой точно автобус си се качил. За метрото нищо не казвам, защото не съм го ползвал, но при всички случаи ще е голямо удобство и ще замести за тези, които  се качват от началната спирка Хавабуса.
Колкото до хотелите в КадЪкьой те помолих да посочиш поне един хубав хотел, в който си отсядал /нали имаш опит, а не предполагаш и фантазираш/, за да бъдеш полезен с опита си на темата, която се разисква. Дали да остане Папурче на летището или да отиде до Кадъкьой в някой хотел

# 172
Е-11 вече не ползвам, тъй като има метро. И там също няма тътрене ,возиш се от първа до последна спирка... качвал съм се при Кадъкьой, сядам. Качвам се при летището - сядам. С Хавабюс (Нavabüs) няма спирки, но хване ли те задръстването... е същото. Но сега като има метро, край на автобусите.  И да, с два куфара не съм пътувал. Раницата на гърба ми е достатъчна. Ако имам само нощен престой в Истанбул, естествено, че ще стоя в района на летището. Затова че... е според зависи.
Скрит текст:
Скривам този текст, тъй като темата не е за хотели, а за конкретните авиокомпании. Но щом питаш.. влязох си в профила в букинг. При прекачване за Тбилиси, съм нощувал в My Dora Нotel, който си беше доста добър. През септември 42 евро за двойна стая, тоест за двама души. Преди пандемията беше, сега може и вече да е повече. Но не е и 90 евро за единична стая, както е въпросния хотел при Сабиха Гьокчен, който проверих в букинг преди малко... за след 2 седмици.

При прекачване за Алматти.. съм имал нощуване в Marist Нotel Kadıköy. По-нисък клас е, но има всичко необходимо. 25 евро за единична стая.

И от двата хотела, е една минута пеша до началната спирка на Хавабюс, и на Е-11 (те са в уличката зад MADO, дето е срещу паркинга на автобусите),  на 2 минути от метростанцията. Обикновено оттам съм хващал Хавабюс.  А пък Е-11 го взимам от спирка Айрълък чешмеси като идвам от европейската част с Мармарай и там си правя връзката. Но вече... ще си я правя с М4, щом метрото ходи до летището.
My Dora Нotel го препоръчвам, да.  Ако имам свободно време, ще го ползвам него. Ако имам само нощен престой и неработещ транспорт м/у 00 и 06 ч -   НЕ.  Та.. кой си както реши.

# 173
София-Анталия-София с доста добри цени, има и по 17€ на посока с 55 см ръчен багаж.

Хубава промоция, закачих се за нея, ама канселираха полета в сряда и остана само неделния.
Явно билетите за връщане ще изгорят.
Какво се прави в такъв случай?

# 174
София-Анталия-София с доста добри цени, има и по 17€ на посока с 55 см ръчен багаж.

Хубава промоция, закачих се за нея, ама канселираха полета в сряда и остана само неделния.
Еее, магарета...
Влизаш си в профила и безплатно отменяш и двата, връщат парите по сметка.38,39 € при мен на билет.
Нищо, ще ги похарчим другаде. Simple Smile

# 175
Това беше промоцията при пътувания след 15 ноември, нали? Явно много малко билети са били продадени и за да не летят с полупразни самолети, са ги намалили наполовина, да прелеят хора в неделните полети.

# 176
Това беше промоцията при пътувания след 15 ноември, нали? Явно много малко билети са били продадени и за да не летят с полупразни самолети, са ги намалили наполовина, да прелеят хора в неделните полети.
Същата промоция. 17 евро на посока. То сега Истанбул-Анталия еднопосочно е 60 евро и нагоре...

# 177
  • София

Още като обявиха двата полета за зимния сезон бях убеден, че ще канселират единия от дните. Затова избрах неделния полет за пътуването ни през януари! Радвам се, че познах и не канселираха неделния полет, че иначе трябваше да анулирам вече платената ни резервация за хотела в Анталия и да резервирам за новите дати. А разликата в цената от деня, в който резервирах и днес е точно 100€ на ден... щеше да ми дойде доста нагорно 7 дневната ни почивка Simple Smile

# 178
То сега Истанбул-Анталия еднопосочно е 60 евро и нагоре...
Е, сега няма промоция, затова е така. От промоция съм купувал и за 6 евро билет Истанбул-Анталия (пресметнато в лири от тогавашния курс). Наскоро имаше промоции на вътрешните полети и на Пегасус, и на Turkish Airlines

# 179
И без промоция цените никога не са били толкова високи. Последно летяхме Истанбул-Анталия с Turkish през 2019 г. за 32 евро/човек двупосочно в коледен период, т.е. натоварен, без никаква промоция, с покупка месец по-рано. Сега, след няма и три години за същите дати, това „удоволствие“ струва 122 евро на човек/двупосочно и то с Пегасъс.
То хубаво инфлация и по-скъпи горива, ама се оливат... С другите цени в туризма също.
Интересното е, че при Turkish airlines билетите за същите дати са с по 30-на евро надолу. Къде ще се сравняват едните с другите...

Общи условия

Активация на акаунт