Turkish Airlines, AnadoluJet, Pegasus, SunExpress, Corendon

• 49 977
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
А вие нямате паспорти ли? Това е много странно, защото ще ви трябват за доста държави, извън ЕС.

На ваше място, ако сайтът не ми позволява да се чекирам онлайн, просто няма да се чекирам и ще отида 2 часа преди полета на гишето с разпечатана... самата резервация от имейла и ще им кажа, че сайтът не ми позволява да се чекирам онлайн, защото не приема данни от лична карта. Те ще ви чекират ръчно на място. Дори и да поискат такса за това, тя няма да ви струва повече от това, да си вадите нови паспорти-експресна поръчка.

За всеки случай пробвайте през приложението, от телефон. Може пък и да не дава бъг и да приема данните от ЛК.

# 301
Благодаря за отговора. И през приложението не се получава, връща отговор, че документите не отговарят на изискванията в държавата-дестинация.

Не знам странно ли е наистина, но международните ни паспорти са изтекли и не сме подновявали, тъй като не сме пътували за държава, където се изисква.

За Турция конкретно на няколко пъти изрично попитах агенцията и ме увериха, че споразумението вече е действащо и можем да сме спокойни с лична карта.

Утре ще помоля за съдействие туроператора и ще пиша тук, за да знаят и други, които евентуално са в подобна ситуация.

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 14:00 от Berry-Ice

# 302
Туроператора? Ама то и туроператор ли е намесен? Не сте ли само с билети, купени от вас? Може би имате предвид авиокомпанията... Защото туроператор означава турагенция. Официално може да се пътува само с лична карта, просто може би Пегасус не са си оправили настройките в сайта и приложението за България. Аз лично въвеждам данните от паспорта и затова не съм имал проблем.

Иначе паспорт ви е нужен за почти 150 държави по света, само с лична карта може да се пътува от България до 50 страни. Най-малкото за Великобритания може да ви потрябва. Но когато имате време, на по-късен етап си изкарайте паспорти с обикновена (eдномесечна) поръчка, така излиза най-евтино. После 5 години си пътувате на воля.

# 303
  • Берлин
Пегасус НЕ изисква онлайн чек ин. На летището ще ви чекират и дадат бордните карти. С лична карта се пътува без проблем до Турция.

# 304
  • София
Зов за помощ! Някой да е пътувал за Турция с лична карта наскоро?

Трябва да пътувам до Турция с Pegasus след 2 дни - буквално. Онлайн чек-ина е отворен, но ни изписва, че документите не са валидни. Опитваме се да се чекираме с лични карти, от агенцията ни увериха, че споразумението с Турция е в сила и не е проблем да не сме с международен паспорт.
Естествено, е неделя и трябва да изчакам утре сутрин, за да говоря с туроператора. Ще трябва ли да вадя международен паспорт на пожар за един ден в понеделник, някой има ли наблюдения как стоят нещата?
Berry, не се притеснявай! PAPURCHE MEHURCHE е абсолютно права.
Пегасус не изискват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОНЛАЙН ЧЕКИРАНЕ.
Не ти трябва нищо повече от личната карта. Дори и разпечатка с резервацията не ти е необходима. По името ти ще намерят резервацията на летището и ще ти издадат бордна карта. За твое успокоение си запиши само резервационния /ПНР/ номер  на резервацията, ако случайно нещо не те откриват.
Имам над 30 полета с Пегасус и нито един път досега не съм правил онлйн чекиране.

# 305
Ново промо на Пегасус. 50% индирим за международни полети от 16 октомври до 14 декември.
Кампанията важи до 30 юли.

подробности: https://www.flypgs.com/kampanyali-ucak-biletleri/ucuran-yazla-yu … disi-50-indirimli

Последна редакция: пт, 28 юли 2023, 08:00 от diziler

# 306
Нова промоция на Пегасус за полети от Нова година до 30 март. 5 евро+летищни такси.

Важи за билети, купени на 10 и 11 август.

Съжалявам за късната публикация, но съм на път и нямах възможност Wink

# 307
От 16 септември, Пегасус лети от Анталия до Астана (Казахстан).  В някои от дните може да се направи връзка от София.  При промоции може да се стигне и до добра цена

# 308
Промоция за Африка и Близкия изток за зимния сезон (1 ноември - 30 март). Резервирайте до 21 септември

има и евтини билети от София до Анталия, примерно

# 309
  • Варна
Че и с хубави часове до Анталия. Пфууу, че нямам възможност сега.

# 310
Привет, някой имал ли е закъснение от Пегасус и получил ли е компенсация. През месец май имахме 8ч закъснение с тях София-Анталия, причина не сме сигурни, но имаше голяма буря там. Подадохме заявление през българска фирма за компенсация, но и от тях нямам никакво инфо въпреки, че им писах няколко пъти. Дали има смисъл да чакам, Пегасус все пак е турска авиокомпания и не знам, дали европейската директива важи за тях.

# 311
директивата важи за полети от ЕС навън, но не важи ако причината за закъснението е буря
щом сте през фирма те ще ви кажат какво що

# 312
Промоцията на Turkish airlines за международни полети (от/до София и Варна) важи до 5 октомври. Има изгодни цени до Кения, Етиопия, Панама и др.

Междувременно тази вечер приключва промоцията за вътрешните полети (в рамките на Турция и ККТС) на цени от 599 лири, или около 20 евро с вкл.чекиран багаж

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 17:22 от diziler

# 313
Интересно кога Pegasus ще пуснат промоция за следващия летен сезон за BolBol членовете. Миналата година беше през септември, ако не се лъжа, а тази - вече е октомври - и нищо!

# 314
  • Варна
Здравейте на всички - имате ли наблюдения, дали Turkish правят други промоции, до края на годината, или това им е практика само през Октомври?

Общи условия

Активация на акаунт