Turkish Airlines, AnadoluJet, Pegasus, SunExpress, Corendon

• 50 058
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Количката се превозва безплатно, т.е. не се брои в тези килограми.
Може да вземете вода и храна за бебето с вас в кабината в разумни количества за времето на полета. (Тоест извън нормалните ограничения за течности) Може да поискат да ги опитате.
За бебето няма отделно място, седи в скута ви, може да го вържете с удължител за колана, който ще ви дадат. По време на излитане, кацане и турбуленция трябва да го връзвате с колана, останалото време може и да не е вързано.
По време на кацане и излитане му давайте да суче, пие или биберон, за да не болят ушите.
Горе-долу е еднакво навсякъде.

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 20:45 от neuromancer

# 211
Благодаря много ❤️

# 212
  • София
За количката - и да нямате чекиран багаж трябва да минете през гишето да и лепнат етикетче. После си е с вас до влизане в самолета. Там я предавате на хамалите и отива в багажното. При кацане ще си я търсите на лентата за багаж. Имай предвид, че на проверка за сигурност може да поискат да мине през скенера. На нас даже и колелата свалиха, че е широка. Скоро летях с дъщеря, внук и бебе.
За бебешката храна са писали. Може преди отвеждане към самолета да смените памперса на бебето. Че във въздуха кабинките не са много удобни.

# 213
С чекиран багаж сме, немалко при това, че няма да ни има 11 дни в страната и с това малкото направо сме си катун 😁
Вчера много ме беше раздрусала нервата, защото, след хилядите опити в продължение на седмици да се свържа с техен офис в България, в крайна сметка се свързах с кол центъра им, където на английски просто не се разбрахме с дамата, която разпитвах. Аз я питам какво мога да нося, тя ми казва, че мога да кажа на нея какъв "спешъл миъл" искам да добавя за бебето по време на полетите. Мен най-много ме притеснява престоят на летището, където ще сме след първия полет. Там трябва да съм стигнала с някакви неща за нея, а не мога да разбера какви биха могли да са те и в какви количества. Че на малката ѝ е първи полет, знам ли я дали горе ще ѝ се яде/спи/реве 🤷🏼‍♀️ Исках да съм подготвена и питах, питах, питах, но те само ме питаха в отговор какво искам да има за нея по време на полета 🤦🏼‍♀️
Та, така. Благодаря много, че се включихте, помогнахте ми страшно много да охладя страстите, че наистина нещо бях подпалила 🥴

# 214
  • София
Ние като пътуваме с бебета - чантата от количката си е с нас. При всички авиокомпании е разрешен багаж за бебе.
В нея мамата е натъпкала разни бурканчета с пюрета, бисквитки, солети и друго, каквото яде бебока. Има и дозички АМ и термос с топла вода, чист биберон. 2 - 3 банана са за ако не иска да яде нищо друго. Няколко памперса, мокри кърпички и комплект дрешки за преобличане ако нещо се олее.
Не се притеснявай. От личен опит/била съм стюардеса на младини/ като излети самолета  повечето бебета заспиват. Моите внуци не,  кокорят се и разглеждат.
Носи и някакъв лек шал или одеало за да загърнеш бебето, докато спи върху тебе. Колкото и да намаляме вентилацията винаги духа от предните редове. С децата пътувам винаги на последната седалка.

# 215
О, много благодаря за изключително изчерпателната информация! ❤️ Надявам се да се включа с положителен коментар за Турските Авиолинии след празниците. А до тогава - на всички леки полети и хубави празнични дни 🎄

# 216
  • София
Здравейте, голямо приключение ли е да се придвижи човек от летище Истанбул до летище Сабиха Гьокчен?
Ще летим до Анталия през май-юни и днес имаше много изгодни билети за отиване, от Сабиха ще е. Там ще оставим и колата.
За връщане ако изскочи нещо изгодно до ИСТ, се чудя струва ли си да гледам изобщо -с две деца и багаж ще сме.
Ако има Хаваист до Мармарай ме устройва като цяло, там и метро щяха да пускат, пък директен шатъл ще е вече съвсем идеално.
Няма да бързаме за никъде, неделя следобяд ще е.
Някой правил ли е такова прекачване или упражнение?

# 217
  • София
Здравейте, голямо приключение ли е да се придвижи човек от летище Истанбул до летище Сабиха Гьокчен?
Ще летим до Анталия през май-юни и днес имаше много изгодни билети за отиване, от Сабиха ще е. Там ще оставим и колата.
За връщане ако изскочи нещо изгодно до ИСТ, се чудя струва ли си да гледам изобщо -с две деца и багаж ще сме.
Ако има Хаваист до Мармарай ме устройва като цяло, там и метро щяха да пускат, пък директен шатъл ще е вече съвсем идеално.
Няма да бързаме за никъде, неделя следобяд ще е.
Някой правил ли е такова прекачване или упражнение?

Има директен шатъл между двете летища - HVIST-13.
85 лири е към днешна дата.

# 218
https://hava.ist/

# 219
От днес до края на седмицата 40% индирим за международни полети на Pegasus

Pegasus Airlines 2022: 40% OFF on INTERNATIONAL FLIGHTS

Sales Dates:
29 December 2022 – 1 January 2023

Travel Dates:
20 January 2023 – 31 March 2023

BolBol members get 40% excl. taxes off international routes! Book your flights before 1 January on flypgs.com or via the Pegasus app and travel between 20 January and 31 March 2023!

Първоначално показва цените без намаление. Чак при последната стъпка преди плащането се кликва на: Please select the promotion you want to apply: International Routes 40% off и цената се смъква.

# 220
Пегасус пуснаха полетите от Истанбул-Сабиха Гьокчен до Пловдив и обратно. 
Цените са 30 евро на посока за февруари и март, а полетите са в сряда и събота.

Има и много опции с прекачване, като билетите са на една резервация.

# 221
  • Берлин
Супер инфо, благодаря ти

# 222
  • Варна
Еее, най-накрая нещо умно. Сега да пуснат и от Варна 🤣

# 223
Е от Варна и от София има Turkish Airlines. Съмнявам се за Пегасус, но нищо не се знае. Аз от Пловдив до Истанбул не се интересувам, но от разни прекачвания за Азия/Африка/Близък Изток - да.

# 224
  • Варна
Знам за Тюркиш, ама на Пегасус цените са по-бюджетни. Самолетите и храната също 🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт