От НОЕМВРИ много не остана, коя ли ще е следващата мама? - Ноемврийски мами 2021 - Тема 8

• 28 134
  • 256
  •   1
Отговори
# 135
Нашия човек е същия, спи много, яде активно малко време, през останалото време спи на гърдата, ака много.. Поне оправихме подсеченото дупе.
Оф на мен за втори път ми се появява червено петънце на гърдата, мисля че е запушен канал, леко болезнено е, пак пия лецитин и слагам първо на тази гърда, но Алекс понякога хич не сучи активно. Дано мине бързо.
Напоследък имам менструални болки, възможно ли е да ми дойде цикъла толкова рано, при положение че кърмя? Опитните мами може ли да споделят кога им е дошъл цикъла и това дали се е отразило на кърменето по някакъв начин?

# 136
Може ли да ми кажете с какво перете и с какво махате петна от дрешките на бебетата?
И какво се носи в църквата на 40 ден. Днес ходих да ни запиша, но ми казаха само такса и две свещички, че трябват. Таксата е символична, ще направя дарение за църквата но нещо друго носи ли се?

# 137
Аз пера с Тео бебе с аромат на бадем, а за петната използвам препарата на Frosch и съм много доволна. Дори и да пропусне памперса, всичко излиза от раз.

# 138
На мен цикълът с първото дете ми дойде след захранването, но май има случаи и по-рано при изключително кърмене.

А в църквата носих питка на 40ия ден. Половината я оставиха, другата половина ми я върнаха да ядем ние от нея.

# 139
Аз също не каня гости, Бочи, бебето те е усетило, че си нервна, те са като огледало на майката. Плюс превъзбудата от чужди хора, ето ти на нервно бебе. На нас така ни се размина ковида на косъм- свекър и свекърва ми не се пазят, най-троснато заявяват, че няма да се ваксинират и свекър ми в момента е с ковид. Бяха идвали вкъщи при децата и щяха пак да идват, но в последния момент аз смених плановете и им се обадих да не идват, добре че така стана, иначе щяха да ни лепнат. Много съм им ядосана- първо, че не се пазят и второ, че с тяхното поведение застрашават и здравето на децата ми. Ми въобще не е вярно, че “всеки сам си преценЯ”, от тяхната отговорност зависят моите деца. Те искат да ги виждат, не искат да прекратяват контакти, едновременно с това им е широко около врата, ами няма да стане. Мъжът ми им се накара, ама те са като малките деца, не увират.
Цикълът е строго индивидуално кога ще дойде. На мен и с двете предишни деца- изцяло кърмени- ми дойде 1 г 3 мес след раждането. Първото тъкмо го бях отбила, второто сука до 1 г 10 мес докато не забременях отново. Но имам приятелки, на които им дойде по-рано (пак с кърмени бебета)- на едната даже непосредствено след спиране на лохиите, на други 4-6 мес след раждане, всяка различно. Наблюдава се обикновено лек спад в лактацията, при мен беше два-три дни преди начало и ден-два след началото на менструацията.

# 140
Такава мигрена ме тресе 3 дена вече , и тъпия панадол не помага. направо ми е ужасно гадно.
Вие по колко време държите малките си по корем ?
Аз сега мисля да и сглоюя активната гимнастика въпреки че за сега само че черно червено бялата книга се заглежда , и даже и поръчах карти че сега имаше промоция на черния петък за цяла сет от 3 кутии.
Да си има после ще учим животни тва онова.
Да ви кажа и за памперсите ситуацията до момента
1) многократните пелени които взех са и като човал огромни нищо че се водят все размерни ( регулират се с копчета ) и гледах 400 видеа , на моята и висят много зле та за сега не ги ползваме. Но аз като цяло не си и мислех че ще ги ползвам веднага , все пак трябва да вляза малко в час с тоя нов режим .2) Памперсите на Бамбу са супер , толкова са натурални че бебето като опишка целия памперс леко си лъха на пишо , колко странно би прозвучало на няко да му мирише на пишо но по добре от химоза.
3) Тука ни свършиха бамбу 1 чка и понеже буквално останах с 1 брой памперс , и мислех че вече може да минем на 2 ката от която имах 4 упаковки купени ( те са от 3-6 кила , оказа се че са ни огромни , и спешно купих Памперс нейчъръл , които не са биоразрадими , но уж са памучни вътре и бла бла бла , ок са като цяло. Но сега имаме 3 пъпки точно на дупчицата на дупето , която мажа с бепантен ама май ще взема судокрем утре.
4) взех и тези на Дм дето са еко , и са био , та и те са малко големички но нямат и единица и започват веднага от 2 ка което па е супер странно. Пробвах само 1 брой и беше ок , но нямат лента която се оцветява , това ми се вижда леко мину защото понякога ми е ок да я видя и да знам че не съм се смахнала и памперса нее сменен.
Или че вече му е време Simple Smile

Та обобщено
Многократни де ползваме по натам , за сега Бамбу са ми фаворит.
И ЕБХ още не сме почнали , защото серем некотрулируемо с тия колики но винаги я издържам като ходим да мием дупето за да свиква с техниката и звука .

# 141
А мойта си прави сама ЕБХ понякога хахаха ака “в полет” докато я държа да отидем да я мия, докато е над мивката или някъде във въздуха. При всички случаи 3 от 4 смени на памперс се е или изакала, или изпишала, или и двете някъде извън памперс.
Аз днес успях да се измъкна само с нея и набързо навъртях 9 км в морската, друго си е да не се задъхваш на всяка крачка и да пуфтиш от умора Simple Smile

# 142
Как и на мен ми се иска да правим такива дълги разходки... Като бях бременна яко си вървях. Вчера успяхме за 1 час от Станчова алея да стигнем до кривото дърво и обратно вече към Паркмарт започна да плаче и да иска да суче. Не се престрашавам още да кърмя навън, че ще отнеме един час и да не го простудя нещо.. не знам.
От два дни включваме и позата футболна топка. Досега само на кръстосана люлка бяхме.
Алекс се превива, напъва и ръмжи, особено през нощта, но не плаче. Снощи го взех малко върху мен до го гушна. Успокои се веднага, но започна да хълца.
Според вас това колики ли са? Не е плакал досега, но се мъчи доста.

# 143
Аз и ти май имаме еднакви бебета 😀
И моята ръмжи и пъшка. Понякога е защото иска да се оригне, друг път е защото и се ака, с друг път е защото памперса е пълен или пропуснал. Не плаче, а само ръмжи.

# 144
и моята ръмжи , като тигр.  😂

# 145
Pischi и нашия Алекс е по същия начин, след хапване се напъва, пъшка, ръмжи, понякога се извива назад с глава и си изпъва коремчето... Много ми е жал, като го гушна се успокоява ама не всеки път. И аз незнам колики ли са, и той не плаче а точно като пъшкане бих го описала. Понякога след тези пъшкания се изаква и пак тогава се успокоява. Напоследък забелязвам че в акото му има зеленикаво освен стандартния горчичен цвят

# 146
Миличките бебенца... ще ги гушкаме да са по-спокойни. Много ми е жал като започне да го прави.
Днес суче на час-час и половина. На разходката бяхме далеч от колата и открих кърменето навън, както казах, че все още не се престрашавам.

# 147
А вие сложили ли сте играчки на кошарите, количките? Чудя се кога е удачно и кога изобщо се очаква бебенцата да следят с очи?

# 148
И моята ръмжи като динозавър нощем, след първото нощно кърмене, което се пада между 1:30 и 3:30 се започва и чак до следващото, направо не мога да мигна. То напъване, сумтене, ръмжене докато не се изака, което е обикновено към 6 ч и аз съм все 😳 обаче и предните ми бебета така правеха, според мен перисталтиката се включва и напъват да акат или изкарат газовете. На средното ми дете повиването много помагаше да се успокои, но при настоящето не минава номерът. Лошото е, че сега го правят в сънено или полусънено състояние, но в един момент директно се будят и после няма заспиване. Спомням си как с първото дете ставахме в 5 ч всяка сутрин, аз къде не спя сега, хич не ми се мисли.
Pischi, кърменето навън става по-бързичко обикновено, няма да го простудиш, като е в космонавт и метнеш едно одеалце да покриеш себе си докато кърмиш, никакъв проблем. Неудобното е дрехите за теб- аз съм с потник за кърмене на Лидл и нещо с разкопчаване - суичър или жилетка, така не си разголвам кръста или каквото и да е. Така ще си ходя цяла зима- ще редувам 2 потника и 2 суичъра, че толкова имам 😄
Играчки имам за сега музикални за слушане, ама тя още не будува много. Имам и черно-бели картинки и книжка за първи тренинг на фокусирането. Понякога й ги показвам. Разни въртележки и висулки са поне след 1-2 месеца

# 149
ние гледаме черно червено бели карти , но днес се заглежа и в тва музикалното на леглото дето се върти ,
в друго за сега не . Сега ще сглобя и активната гимнастика и ще я сложа на повивалника , може там да се заглежда.

Общи условия

Активация на акаунт