От НОЕМВРИ много не остана, коя ли ще е следващата мама? - Ноемврийски мами 2021 - Тема 8

• 27 955
  • 256
  •   1
Отговори
# 75
Моли жива и здрава да си Simple Smile Ние направихме боуена , и се надявам да се поуспокои девойката , аз за циците , сега при мен е още тегавня , тя суче от 1 гърда , после втора абсурд , или де повърне или трябва да сменям памперса между хранения или и аз не знам , но тая втора , не може да изкара до следващото и ядене и се налага леко да изцедя. Което не знам до кога ще продължи и колко е правилно.

# 76
Pischi, пълни щуротии, аз не съм цедила никога, за да регулирам количествата по-бързо, знаеш ли каква хиперлактация ще си докараш ако цедиш. Бебето като започне да качва количества ще си суче по-често и ще подава сигнал на организма да произвежда. Целта не е да текат водопади Simple Smile а да произвежда точно колкото е нужно.
Бочи, с малкия батко борих запек на новородено, провокиран от капки за колики и неефективно сукане (бях много болна, лактацията страдаше) - страшна работа! Първо бих те посъветвала да махнеш симетиконовите капки. Пробиотикът, който “отпуши” акането при него беше Биобаланс бейби, а после смених на Линекс бебе и той беше най-ефективен. Пандата изобщо не му помогна. Правех активно масажи на корема, ама пръстите хлътват направо, гастрото ми го показа. При теб възможно е и адаптираното мляко да допринася, почти всичките ми приятелки, които хранеха с Ам, имаха проблем със запека. Според мен Боуен терапията много ще ви помогне. Гастрото каза никакви термометри в дупето, залинява перисталтиката. Каза ако се наложи- половин доза Мелилакс педиатрик. Но при нас “да се наложи” значеше 6 дена без изхождане.

# 77
всъщност ние акаме точно малко след АМ , и по скоро без него не се изаква като хората, чесно не искам да и го давам но на този етап 1 път на ден се получава защото иначе просто не мога изобщо да мигна.дори 2 часа.
Сега искам да преборя някакси и това втвърдяване на гърдите , уж намаля тая работа но все пак ме безпокои че бая се подуват ако нее сукала на време .

# 78
И моите гърди много се надуват, особено през нощта. Сутрин понякога след като я нахраня изцеждам 100 мл та малко да спаднат. Но макс 100 мл да не увеличавам пък много лактацията. Днес имаше много кратки ядения следобед и сега пак усещам пълни гърди. Като я нахраня в 22 часа ще видя дали ще има нужда пак да изцедя малко. Стах ме е от запушвания. Веднъж имах със сина и не беше готино, вдигнах 38 грдуса за нула време. Поне с горещи душове и зеле се оправих.

# 79
Момичета , моето девойче се изпотява нощем , при все че сме на 21-22 гр стайна , повита е с муселиново одеяло ( купувах го за хладни летни вечери ) и ромпър.
Тия бодита с къс ръкав изобщо не сме ползвали , ама то някакви и да спи с къс ръкав при все че ръцете не са и повити с одеялото . Нещо не върви.Чувала за сън още не го ползваме ама и дали ще го не знам.Той е доста по дебел

# 80
Бочинка, аз доколкото знам на тази възраст не се потят бебетата. Могат да избият пъпки от претопляне. Ние също спим на 21-22 градуса и е с късо боди, ромпър, олекотена завивка и тънка пелена. Ние също сме завити с олекотена завивка и одеало. Така, че и тя е като нас. Като сменям памперсите през нощта е топличка.

# 81
ти даже повече я обличаш Simple Smile моята е само с ромпър , и завивка и то не от най топлите Simple Smile

# 82
Здравейте, мами! Нас ни изписаха понеделник и вече направихме една седмица у дома. Първите дни бях като паднала от Марс, много странно се чувствах. 😵 Сега вече що годе се напснахме, влязохме в някакъв режим и вече се чувствам като себе си. Едната баба е тук да помага, голяма отмяна ми е с пране, готвене и всичко въобще, направо е голямо облекчение, че в момента не се налага да мисля за това. Днес бяхме на първия контролен преглед,  всичко е ок с бебо. Голям сладурко е, не можем да му се нарадваме. Първите дни щом го погледнех и започвах да рева Joy сега вече май ми се балансираха чакрите.  Някоя от вас беше ли така?

# 83
Бочи, тя като пие ам и непосредствено след това се изака, тя изаква съдържимото от предходни хапвания Simple Smile тоест имам пред вид дали не я мъчи акото, образувано след преработката на ам, не знам и аз дали е удачно да смениш и пробваш друго. Кажи после Боуен дали е помогнала, аз мисля да включа ако има много колики.
Ние спим на около 20 градуса като бебето е по боди къс ръкав и ромпър и завита с пелена тип олекотена завивка или е повита в муселинова пелена плюс одеалце (есенно примерно). Спи като нас общо взето, моята олекотена е по-дебела от нейната даже. През деня пак си седи така, завивам с одеалца и е около 21-22 градуса.

# 84
боуена вчера още си даде резултат при нас , пупупу да не говоря големи неща но детето ми се изака и през ноща , Кольо беше много слаб , давах само Био Амика.И слагахме костилките 1 път че беше малко повече не спокойна но даже май не беше и от Кольо.
Иначе и на мен ми направи , то се води за мен и нея , че нали кърмя. И моите гърди бяха толкова Не подути че направо рай.
Иначе АМ и акото по скоро просто ми прави впечатление че отнего си ака като нормално , не само 1 път а по принцип. Но като цяло го давам крайно рядко само ако тотално не ме е оставила да спя цяла нощ.
Кога ли почват да имат по дълги нощни спанета , от типа на 1 поне от 4-5- часа

# 85
Зависи от бебето и това как майката си го гледа, моите горе-долу след 7-8 месец правеха по-големи паузи и примерно едно кърмене за цялата нощ. Има някои искат да прецокват през 20 Мин цяла нощ. Зависи и дали растат зъби, дали не е болно. А има и едни бебета-еднорози, дето още 2-3 мес започват да спят по цяла нощ Simple Smile но чисто физиологично май към 8-9 мес могат да издържат без да ядат в големи интервали. Обаче не значи, че ще спят спокойно, най-голямото ми дете все се будеше- я кошмари, я някоя линейка минала долу по булеварда, вече е на 8 и половина и още ни буди понякога 😳

# 86
но ако е на АМ предполагам този момент идва по скоро ?

# 87
По време на бременността ни вълнуваха едни тревоги и притеснения, сега след раждането други. Ние сме още в болницата и утре ни изписват, живот и здраве да е. Днес не ми даваха мляко за бебчето и ме караха да го карам постоянно да суче, той се сърди плака и накрая ми дадоха мляко и заспа. Но гърдите ми станаха леко болезнени сега, дали не е станал някой проблем според вас,не се цедя, всеки от отделението си говори различни неща. А какво адаптирано мляко давате, че тук ми препоръчаха ХИП и аз все още се чудя

# 88
Момичета, днес след планово секцио се появи нашият голям герой
Доста тежка операция, която трябваше да е със спинална упойка, но в последния момент анестезиологът я смени с обща анестезия, но по-добре. Преляха ми 2 банки кръв и 2 банки плазма и въпреки всичко даже успяха и да ме раздвижват. Донесоха ми в реанимация и бебчо, за да го по гушкам и нацелувам. Всяка болка, всяко страдание си заслужава заради този миг.

# 89
Честито момченце! Да ви е живо и здраво и да спи! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт