Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 602
  • 798
  •   1
Отговори
# 405
  • в страната на чудесата
Иззи ще има гимназия. Може да не ти се наложи да установяваш къде е твоето дпрямо другите.
Да ти кажа, слушала съм много подобни изявления. Не са реални. Животът е различно устроен. Нормата предполага сравнение.

# 406
Чудесно, че можеш да се довериш на учителите, без да имаш външни доказателства за това.
Моят личен опит показва, че не мога да им делегирам чак такова безрезервно доверие. Особено когато става въпрос за институция, която печели от мен. Затова винаги търся начин външен обективен измерител да ми докаже/потвърди твърденията на учители/училище.
Дано сещането в 6 клас да е навреме.

Целият живот е едно сравнение всъщност. И целият живот е състезание, колкото и на някои да не им харесва.

# 407
  • София
А иначе индивидуален напредък се следи в повечето ЧУ. Иззи не е някакво извънземно училище, което е измислило топлата вода в това отношение. Не зная от къде това желание да се изрекламират като нещо уникално. От самото начало тръгнаха така.

# 408
  • София
СамОто дете също се променя с възрастта, започва да мисли по-различно, да възприема училището по-различно. Само за една учебна година може много да се промени и да иска да се доказва и да се състезава с другите.

# 409
  • в страната на чудесата
Забравила си ТЕ, и те тръгнаха така.
Ще се наместят.
Британика много зле - доста хора търсят нови училища...

# 410
Ама наслушали сме се за уникалност и иновативност в тая тема. Лошото, е че като заповтаряме някакви такива неща, заприличваме на черна станция и скандалджийки. А то си е чист опит. После нещата с времето си идват на мястото.

# 411
  • София
Добре де, тези неща са ми ясни за съревнованието, ама искам начален етап да не се сравнява с другите. Вие как следихте 1-4 клас? Аз съм отворена към идеи. За мен прогресът ми е най-важен към момента. Не ме интересува, че Драганчо се справя по-добре от моя Иванчо (Аш, извинявай, не съм лаконична) в начален етап. Винаги ще има някой Драганчо, ама трябва да мотивирам моя Иванчо, че се е справил много добре спрямо себе си.
Само не знам защо останахте с убеждението, че вярвам безрезервно? При мен такова понятие не съществува. Написах, че вярвам на учителите, защото имат поглед, което е различно. А и те самите ми показаха, че мога да им вярвам. Подкрепям ги и мисля, че вършат прекрасна работа.
Работата ми е такава, че трябва проверка на проверката, на проверката, за да елеминирам нежелани последици.

# 412
  • София
Сравняването е съвсем естествено, всяко дете интуитивно се сравнява с другите, защото трябва да си намери мястото в групата, а често то е свързано с учебните постижения. Нереалистично е това"да се сравнява само със себе си", като защитна реакция на нас като възрастни е. Хубаво е да им казваме, че е важно те да напредват и да знаят и да могат повече спрямо себе си преди, но да не отричаме и естествения стремеж към доказване пред другарчетата.

# 413
  • в страната на чудесата
И така ценното възпитание в лидерство.

# 414
  • София
При децата, които са минали през подбор още преди да прекрачат прага на училището е напълно естествено да го има стремежа към конкуренция. За лидерство не знам, не всички искат да са лидери, но искат да са по-по-най, а когато не са страдат.

# 415
  • София
Не ме интересува, че Драганчо се справя по-добре от моя Иванчо (Аш, извинявай, не съм лаконична) в начален етап. Винаги ще има някой Драганчо, ама трябва да мотивирам моя Иванчо, че се е справил много добре спрямо себе си.
И в това Иззи са уникални? Моля те, недей.

Всъщност аз се радвам на Иззи. Хубаво е да има повече ЧУ.

# 416
Аз пък искам един път, ама само един път, новите училища да ме изненадат и да не използват думи, като иновативност, нов метод, уникално и т.н. Иначе няма лошо да има все повече ДОБРИ ЧУ.
Разбирате ми мисълта.

# 417
  • София
Помните ли Ежко едно време така пишеше за КО - че се различава от СС, защото в СС децата се състезават помежду си, а в КО със себе си. И тогава не беше вярно, и сега не е (що се отнася до СС, КО или Иззи) Simple Smile

# 418
  • София
Мисля, че се разбрахме, а на среща с вино, ще преговорим всичко Simple Smile Всички се стремим към най-доброто за децата. Опитът ви ми е ценен.
Не е хубаво да се подценяват новите ЧУ, за съжаление май съм сама от страна на новите. Иска ми се да се включат родители от Мейпъл, Британика, Фюжън, че и други от Иззи, за да е по-ценна темата.

# 419
  • София
Два пъти се спомена Британика в последните страници, може ли повече за негативите, които са ви известни? Аз и към него бях позитивно настроена, защото на външен вид ми напомня Колежа. Но не познавам деца там. Не ме интересува какво е било в Дрита, а какво е сега в Британика.

Общи условия

Активация на акаунт