Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 593
  • 798
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Нищо им няма на новите училища, много са си добре. Единствено ми се вижда, че все една и съща идея проповядват. Според мен е нещо като застраховка за тях, за да не им дойде голям залъкът на заявка за високо спортно майсторство още от прощъпулника.

# 421
  • София
Твърде американско ми идва това "да се е справил много добре спрямо себе си." И там си е само един празнословен лозунг, макар и често използван.

# 422
  • в страната на чудесата
В британика всичко се калкулира.
Сравнява се директно Иванчо с драганчо и се казва на родителя, че Иванчо е доста зле, а Драганчо е много хай и не може лесно да бъде настигнат. Понякога се дава и на Иванчо да го разбере.
Храната е зле.
Комуникацията трудна.
Начален курс.

# 423
Мога да се включа аз с няколко месечен опит в Изи. До момента съм доволна, сравнявайки с предното ЧУ. Само да кажа, че не търся нищо иновативно, прогресивно и т.н., а целя детето да учи. Да ги следят и да изискват от тях, защото по моите разбирания друг начин няма. Наречете ме старомодна Grinning
Сега ще споделя и от какво точно съм доволна, тъй като стана ясно, че малките деца нямат оценки. Виждам задачите, които решават, допълнителните листи, които им дават и по БЕЛ, и по математика всекидневно. Всяка седмица имат самостоятелни работи, които в петък мога да разгледам и да разбера пропуските на детето. Според моите разбирания са на сериозно ниво. Мисля, че почти не решават задачите от учебника по математика или от задължителните учебни тетрадки по МОН. Директно си минават на по-сложните задачи и допълнителните сборници.
За английския език - сравнявайки с предишното училище, Изи нямат нищо общо. Обемът на текстовете, граматиката и думите дори понякога ми се струва в повече. Но за мен езика е на второ място, по-важни са ми БЕЛ и математика.

# 424
Пффхахаха, това за математиката все едно аз говоря за начален курс в СС. Демебукова явно си е донесла модела на работа.

Кой клас е това и кое е предишното училище?

# 425
Момичета, някой има ли вече  впечатления от Дени Дидро, пък било и от ЕЖК?  Аз нямам деца на възраст за училището, но много ни впечатлява сградата и ми се да не остане само с нея.

# 426
Дали може да ми помогнете с един извънфорумски спор относно името на СС: къде е правилно да се постави ударението Св. СОфия или Св. СофИя? Как го произнасят хората от персонала на училището напр.?

# 427
  • София
Св. СОфия.

# 428
  • София
Рейни, ако чак в шести клас се сетиш да обръщаш внимание на оценките, ще разбереш, че си много закъсняла. Защото, то хубаво детето ти ще е напредвало спрямо себе си (все пак затова ходи на училище, както казаха и други), ама ако в шести клас установиш, че индивидуалният напредък стига само за тройка по общите критерии, няма да ти казвам откъде ще ти излезе за да наваксвате Simple Smile Е, разбира се, може и да е достигнало до ниво за 6+, ама кой ти го гарантира?

# 429
Fancy, в трети клас е, но за момента не искам да споделям предното училище. Коментирано е като цяло тук и е едно от тези, с хубавите сгради. Детето се чувстваше прекрасно там, но аз все съм си представяла, че като плащам за ЧУ, би трябвало да получавам някакво надграждане на МОН програмата. Нещо, което не се случваше.
Наскоро чух и друга версия за записването на деца в ЧУ като цяло - да завършат по-лесно, без много зор (тук не говоря за Питагор и СС напр.) Много се надявам това да не е така.

# 430
Fancy, в трети клас е, но за момента не искам да споделям предното училище. Коментирано е като цяло тук и е едно от тези, с хубавите сгради. Детето се чувстваше прекрасно там, но аз все съм си представяла, че като плащам за ЧУ, би трябвало да получавам някакво надграждане на МОН програмата. Нещо, което не се случваше.
Наскоро чух и друга версия за записването на деца в ЧУ като цяло - да завършат по-лесно, без много зор (тук не говоря за Питагор и СС напр.) Много се надявам това да не е така.
Aми всеки родител си има мнение по въпроса Simple Smile
И аз познавам хора които с деца кандидатсващи в Златарски за да избегнат истерията около НВО-то в 7 клас.
Също така имам приятелка която се жалва от ЧУ в което е детето й вече 4 година. И въреки това не го сменя, а детето й остава неграмотно.
Та свят широк, хора всякакви.

# 431
  • София
Как е възможно да има частно училище, в което деца да бъдат оставяни неграмотни? Колкото и хепи да е родител и детето му, по какви причини родителят е готов да има неграмотно дете?

# 432
  • София
Бамби, добре дошла. Много добре си описала как ние виждаме и контролът, който можем да направим- с преглеждане на тестовете, които получаваме в края на седмицата.

Седлейди, благодаря, Като наближи ще го имам предвид, към момента детето ми не е още начален етап.

# 433
Бамби, добре дошла. Много добре си описала как ние виждаме и контролът, който можем да направим- с преглеждане на тестовете, които получаваме в края на седмицата.

Седлейди, благодаря, Като наближи ще го имам предвид, към момента детето ми не е още начален етап.

Нали разбираш, че няма нищо различно от това, което се практикува във всички останали училища. Всичко, което се прави при вас е копирано от някъде другаде. И не си въобразявай, че тези листа/контролни/тестове не се оценяват и скалата за оценка не е еднаква за всички. Дали ще са пчелички, цветенца, брой грешки и т.н. Но има оценка. ДАже по наредба следва да има. Ти реално виждаш как твоето детете усвоява текущия материал именно от тази оценка. И учителите със сигурност го сравняват с темпа на усвояване на другите деца от класа. Иначе няма да могат да сивършат работата и ще трябва да има прикрепен по един учител към всяко дете. Малко ме смущава, че приемаш за нормално дете не да бъде реално оценявано, а да бъде бонусирано, че изобщо работи. Но да кажем, че това са дефектите на прохождащото училище в комбинация с родител на дете в малки класове.

# 434
Как е възможно да има частно училище, в което деца да бъдат оставяни неграмотни? Колкото и хепи да е родител и детето му, по какви причини родителят е готов да има неграмотно дете?
Когато средата е демотивираща, въпреки плачевните резултати, не можем да видим цялата картинка. Може учителят да твърди, че детето толкова си може. Мен така се опитаха да ме метнат.

Общи условия

Активация на акаунт