Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 315
  • 798
  •   1
Отговори
# 705
  • в страната на чудесата
Засега ОК. Без промяна. Надявам се така да е.

# 706
Здравейте, нуждая се от информация за училища където мога да запиша дете на 14 год, което не пише и не чете на български език. Детето владее английски и френски език. Местоположението няма значение.
Благодаря на всички предварително.

# 707
  • София
Чуждестранните училища, евентуално - Френския лицей, ААУ.

# 708
  • София
Засега ОК. Без промяна. Надявам се така да е.

Супер.

# 709
Аз не съм се включвала в темата от лятото, когато взехме решение да запишем малката в 1ви клас в Цар Симеон Велики в Банкя, а бях обещала да дам подробности. Вече няколко месеца по-късно, мога да дам първите си наблюдения.
Да започнем от първия учебен ден, за който госпожицата ни беше много притеснена, най-вече защото не познава децата, а е по-срамежлива. В училището бяха направили уникален празник за децата - първо официална част с гвардейците и представителни лица, а след това децата бяха поканени в задния двор, където имаше нещо като панаир -с клоуни, аниматори, напитки, кетъринг, хвърчила, машина за пуканки, страхотна украса. Всяко дете получи и пликче с подаръци и малката много бързо забрави за притеснението.   

Вече няколко месеца по-късно, смея да кажа, че въпреки напрегната обстановка заради пандемията, обучението минава много гладко, индивидуалният подход, за който ни говореха на срещата съвсем  не е само на думи. Децата са много привързани към класната им,  освен, че ходи с желание на училището (което е шокиращо за мен, предвид, че в градината беше голяма мъка),  постоянно ги занимават с интересни проекти , които да ангажират вниманието им.

Прави ми впечатление, че самият екип на училището е много деен -постоянно правят някакви инициативи, креативни неща, което още преди да запишем малката ми направи добро впечатление, защото включват и децата в тези неща и ги карат да мислят извън рамката. В Банкя са сложили много красива табела на ценостите, децата са изработвали преди къщички за пиленца, имаха инициатива с една голяма книга в центъра на София мисля, че за 24ти май, изложби и прочее.

Ще се включвам отново при нови впечатление, но засега съм много доволна от избора, който определено беше труден, особено заради срамежливостта и притеснението на детето, с което не успяхме да се преборим в детската. Дано съм била полезна.

# 710
  • София, България
Успех утре на всички дечица, които ще се явяват на изпита в Света София!

# 711
Чуждестранните училища, евентуално - Френския лицей, ААУ.
Благодаря

# 712
  • София
Пожелавам успех на изпита-игра в СС на всички деца от темата. Разказвайте как е преминал.

# 713
Здравейте, има ли родители с деца в Цар Симеон - в Иваняне и в Петко Рачев Славейков. Чудя се м/у двете училища.
Също и Петър Берон ми е вариант.
За Томас Едисън получих мн лоши отзиви от майка, на която детето и е било там.

Не съм влизала доста време и сега виждам питането. 🤷‍♀️ Няколко страници напред писах подробно за Цар Симеон Велики в Иваняне. Имам поглед само над прогимназиален етап. Аз съм доволна, поне от това което исках. Имаше проблеми с дисциплината в класа, но сравнително ги овладяха, ще видя дали ще се запази контрола. ✌
Преди бяха децата ми в ДУ и сравнявам с него. Малки групи в клас, работи се лесно. Учителите доста разнообразяват часовете понякога - по история се случва да предаде урок като раздава роли на учениците и те сякаш така по-лесно усвояват материала, кой какво е направил. По ЧП правят доста опити, за да им е интересно. Базата е много хубава. Учителите са млади (не че за мен има значение, просто отдавам на това желанието им за работа и търпението им), някои строги, други не толкова (аз предпочитам строгите 😁), в час с технологиите и определено търпеливи. Нивото е добро, колко точно не мога да преценя, има и деца които не се стараят..🤷‍♀️, който учи е добре. По АЕ се говори в часовете само на езика. По испански също се стараят да се говори на езика в часовете. Аз не разчитам изцяло на подготовката там, предвид предстоящите кандидатствания след 7 клас, подбрала съм си школи и учители за определени предмети. Ръководството се старае да е гъвкаво.
В общи линии ми харесва училището!
Единствените неща, които не харесах е, че не успяват да наложат достатъчно контрол относно мерките срещу Ковид, но сигурно не е само там така и това с дисциплината (от няколко деца, не всички) за което се работи усилено вече. ✌

# 714
Здравейте, търся мнения за ЧОУ Дени Дидро. Големият ми син е в СС, но за малкия търся друг тип образование - насочват ме да разпитам за ЧОУ Дени Дидро. Благодаря!

# 715
  • София
Това е първата учебна година на училището, едва ли ще има много впечатления.

# 716
  • София
Привет,
За първи път пиша тук, но изчетох не малка част от темите за ЧУ. Днес кандидатствахме (с близнаци съм) в СС, но разбрах, че приемат 70, а кандидатстват 800+ деца, така че очевидно ще трябва да помисля за алтернатива. Живеем на Камбаните и изскачат БШ, което сякаш не е толкова лош вариант, и Меридиан 22. За второто не срещам никакви мнения. Имате ли някакви впечатления?

# 717
Здравейте, някой родител с детенце кандидатстващо днес в Света София ако има възможност може ли да сподели как е минал днешния изпит за децата? На предварителния изпит включващите се майки, които споделяха за мен бяха много полезни и много им благодаря. Някой знае ли поне ориентировъчно колко деца се явяват за обявените места?

# 718
  • Отвъд алеята зад шкафа
За БШ Пипи може да даде актуален коментар. За Меридиан 22 - не помня да е обсъждано тук. В този район горе-долу е КО, ОТ, Британика мернах, че имат прием, но май беше за 5 и 8 клас. Еспа е на Околовръстното също.

# 719
  • София
Аз бях споделяла за две деца, които дойдоха по средата на 3 клас от Меридиан 22, защото в училището изобщо не се е учело, казаха майките.
За мен това, че дори не са изчакали края на учебната година, беше много показателно. Децата, които дойдоха, не са някакви калпазани, едното особено, е състезател по математика и футболист в един от младежките отбори, сериозно дете. Другото дете имаше много сериозен проблем с английския, беше много назад от децата и трябваше да работят допълнително за наваксване.
Та това, което съм чувала, не е много положително.
А, сетих се и за една позната майка с 12токласничка там - каза, че дъщеря й смята да става диджей и вече си работи, така че й е идеално в това училище, защото никой не я тормози да учи.

Общи условия

Активация на акаунт