Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 312
  • 798
  •   1
Отговори
# 720
  • Blondeville
Бяхме вчера на изпита в СС, младежът се е забавлявал, според него задачите били лесни, само лабиринтът и откриването на разлики каза, че били по-трудни, но бил се справил и с тях според него, което може и да е далеч от истината 😁. Аз въпреки това гледам да не възлагам надежди. Имаше доста дечица. Хареса ми училището като база, хареса ми и организацията за изпита. За резултати пише да очакваме мейли между 17-и и 25-и, като първите дати за втори кръг ще започнат още от 18-и.

# 721
  • Пловдив/София
Привет,
За първи път пиша тук, но изчетох не малка част от темите за ЧУ. Днес кандидатствахме (с близнаци съм) в СС, но разбрах, че приемат 70, а кандидатстват 800+ деца, така че очевидно ще трябва да помисля за алтернатива. Живеем на Камбаните и изскачат БШ, което сякаш не е толкова лош вариант, и Меридиан 22. За второто не срещам никакви мнения. Имате ли някакви впечатления?
Изи, Азбуки, Еспа са също сравнително удобни. Но и там е сложно вече с приема.
За БШ ако имате въпроси съм насреща, аз съм доволна от почти всичко, но за вашия випуск май са само прогресивни паралелки- проверете. Все се надявам да запазят смесения вариант и да има и класически. Не че прогресивните са изцяло лоши, децата се чувстват прекрасно там, няма натиск, правят забавни неща, но си има минуси от моя гледна точка (възможно наличие в някои класове на повече от едно деца със соп/агресия, при мързеливи деца като моето също е минус за родителя, защото няма кой да му дава зор и трябва вкъщи :Д)

# 722
С риск да прозвучи нелепо питането, ще задам риторичен въпрос Simple Smile
Има ли частно училище в София, което е дало избор на родителите на деца в ПУК и 1 клас за дистанционно обучение през последните 2 години? Не когато излезе онлайн цялото училище, а да има опция за личен избор?
В кои училища паралелките за ПУК и 1 клас са с най-малък брой дечица, имате ли представа?
Предварително благодаря за насоките от по-запознатите родители Simple Smile

# 723
Търсите най-непопулярното и с нисък рейтинг училище и намирате това с най-малко деца в клас.

ЧУ се подчиняват на регламента на МОН. Подавате молба за ОРЕС и толкова.

# 724
  • Отвъд алеята зад шкафа
Това по-скоро ми прилича на вариант детето да се обучава вкъщи индивидуално и да се явява на изпити от време на време. По-добре, отколкото да се дават пари за училище.

# 725
  • София
Привет,
За първи път пиша тук, но изчетох не малка част от темите за ЧУ. Днес кандидатствахме (с близнаци съм) в СС, но разбрах, че приемат 70, а кандидатстват 800+ деца, така че очевидно ще трябва да помисля за алтернатива. Живеем на Камбаните и изскачат БШ, което сякаш не е толкова лош вариант, и Меридиан 22. За второто не срещам никакви мнения. Имате ли някакви впечатления?

ААА в Лозен също е вариант, не е далече от Камбаните, с кола вероятно ще е под 10 мин.

# 726
  • София
Привет,

ААА в Лозен също е вариант, не е далече от Камбаните, с кола вероятно ще е под 10 мин.

За съжаление ААА не ми е по джоба 😁Аз съм с близнаци иии като цяло ЧУ ми идва твърде скъпи, но, като всяка майка, искам най-доброто за децата си, и от гледна точка на знания, и от гледна точка на сигурност, така че ще са в ЧУ, нооо над 6к Е на дете и то за ПУК, а не за университет,  ни идва множко 😁

# 727
  • в страната на чудесата
Еми те всички вървят къмто 6к тази година...
С тренд за покачване ежегодно
Трябва ви много много ясна визия за 7 години

# 728
  • София
Шуманска, вижте Образователни технологии, моето дете е там, доволни сме, таксите са доста по-ниски и с добри отстъпки за второ дете. Няма ПУК обаче, от 1 клас е.

# 729
КО имат 20% отстъпка за второ дете, проверете и там.

# 730
  • София
Еми те всички вървят къмто 6к тази година...
С тренд за покачване ежегодно
Трябва ви много много ясна визия за 7 години

Емиии да , малко под 6к са, но в ААА са 8+ 😁

# 731
  • в страната на чудесата
Ми не са под 6 като дложите всичко.
Опитайте разговор с ААА за отстъпка.
Понеже сме водили този разговор преди, ако не можете или не искате да си позволите 8, не се захващайте на 6. Не е устойчив модела.
Извинявам се предварително, не е лично, просто с рамките на темата...

# 732
  • София
ААА не е ли чуждестранно училище?

# 733
  • Пловдив/София
Ми не са под 6 като дложите всичко.
Опитайте разговор с ААА за отстъпка.
Понеже сме водили този разговор преди, ако не можете или не искате да си позволите 8, не се захващайте на 6. Не е устойчив модела.
Извинявам се предварително, не е лично, просто с рамките на темата...
Е не в точно така, това е пазар все пак. Ако днес едно училище е 4к лв повече, то утре пак ще е така, макар и с общо повишение. Като купуваш продукт, дори да можеш да си позволиш двата, можеш да предпочетеш по-ниската цена. Нормално да не иска да се хвърля на най-скъпото. И аз не бих избрала чуждестранно, по-скъпо, че дори извън града.
Към горния въпрос- в повчето ЧУ родителите са твърдо за присъствено обучение, в нашето са над 90, в първи клас май са 100%. Ако ще държите детето на домашно обучение, може спокойно към ДУ, с всякакви индивидуални уроци вкъщи.

# 734
  • София
Ако имате съмнение, че няма да можете да издържате две деца в ЧУ, по-добре не се захващайте. Това са две деца наведнъж, а не с разлика от няколко години, че да речеш едното ще избутаме и ще влезе после в хубава държавна гимназия и ще се освободи ресурс за второто. Много трудно се възприема даването на заден ход, ако нещо семейният бюджет стане твърде малък или училището вдигне повече таксите.

Общи условия

Активация на акаунт