Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 449
  • 798
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив/София
Пипи, радвам се, че си доволна от БШ и че детето се чувства добре там.

Малкото ти дете в детска градина ли е? В кое училище ще го запишеш?

Още няма 3 за градина Simple Smile) Ноо вече се замислям, че до 2г трябва да съм ориентирана. Азбуки или Изи, или БШ, ако случайно пусне класичесми паралелки дотогава. А може да пробвам и за Шилер, но сме съседен район.

# 91
Брагодаря на всички за мненията.
Да, дистанционното обучение определено не натежава в полза на частно училище, ако финансите са на границата. Но поне за идната година за най-малките се надявам да не са дистанционно, то май и тази година не са били?!
Мога ли да попитам и нещо в здравен аспект - понеже детето е родено в друга държава и заради здравословни проблем в бебешка възраст има индивидуален график на ваксинации (почти няма в сравнение с българския календар), в частните училища задължително всички по български календар ли се изискват? Още сме в търсене на педиатър в България, ще попитаме в училището (когато го изберем) какви документи евентуално трябва да донесем, казаха ни здравна карта, но просто се чудех дали би било пречка в частно училище, може би те имат различни правила от държавните, където събират тази информация само за справка.

# 92
  • Отвъд алеята зад шкафа
В БШ чува ли се нещо за това дали ще има класически паралелки?

В Азбуки, ако детето не е там още от детската градина, става много труден приемът.

Гледам НВО 4 клас за тази година - Азбуки е на 28 позиция, а БШ на 13- та, с повече явили се деца.

ТЕ е на 2 място. Те кога ще имат 7 клас на НВО?

В ЧУ също изискват имунизациите по ваксинационния календар.

# 93
Аз пък не съм съвсем съгласна с Мецан. От моето дете знам, че салатеният бар е хит в техния клас, тя със сигурност яде всеки ден салати, даже предимно. Може би зависи от самото дете. Вкъщи ядем салати постоянно, на нея й е навик вече. В момента е втори клас, в ПУК не са писали ръкописно. Домашните им са сравнително малки все още - по една страница по български и математика, плюс 10ина думи по АЕ и нещо електронно. За около час е приключила с всичко.
За таксите - хванала съм се на хорото, не ми е приятно, но просто не мога да си представя да я местя тепърва в държавно.

# 94
Тази класация на НВО за 4 клас винаги ми е създавала поводи за веселие. И тази година Веда не са изменили на себе си. Нищо лично. Ама единственото, което трябва да се приема за достоверно в нея са брой явили се деца.

Уауууу, допълвам се. От ПБ тази година са се явили 84 деца. Повече от СС. Явно бизнесът на госпожата си върви, независимо от качеството.
И вече ОТ също трябва да го причисляваме към големите ЧУ. 64 деца в 4 клас на НВО.

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 10:51 от Fancy

# 95
  • в страната на чудесата
ТЕ имаха седмокласници тази година. Не знам на кое място са в 7-класното Нво.

# 96
ТЕ имаха седмокласници тази година. Не знам на кое място са в 7-класното Нво.

БЕЛ 39 място - 78,42 точки
МАТ 26 място - 76,35 точки

Ама мястото няма значение, нали знаеш. Първите в класацията са 96-90 точки. Разликата е потресаваща и не показва добро ниво при 12 явили се деца. Пред тях има доста ДУ с повече деца.

Да е жива и здрава Дидева.

ПБ тази година са успели да изкласят два 7 класа.

# 97
  • в страната на чудесата
Ами претенциите на къщурите... Наков води математиката на сегашния седми клас, аз го харесвам като учител. Но само учител не стига. С 12 деца кой знае какво е разсейването...

# 98
Не знам. Ако 12 деца не успяваш да докараш до средно 85 точки...и то на това лесно НВО.

И все пак говорим за училище с претенции. На мен преди 5 години за 1 клас ми искаха детето да е ходило на състезателна математика и състезания. Казаха, че няма шанс за при тях, ако не е ходило. Директно ги отсвирих, въпреки, че исках да се махнем от ПБ час по-скоро. И въпреки, че отговаряхме на това условие. Simple Smile

# 99
  • в страната на чудесата
Претенциите на ТЕ са отвъд възможностите им. Стават при липса на друг избор.

# 100
Претенциите на ТЕ са отвъд възможностите им. Стават при липса на друг избор.

Мне, доизкарахме си класа в ПБ. Това беше по-доброто решение. Сега разглеждайки действителността го смятам за абсолютно правилното решение. Както, и че не литнах по ЕСПА.

# 101
Гадамер, благодаря. Ще говоря на място в училището, стига да го изберем Grinning 

Сега на сайта с цените в Света София виждам, че не се включват допълнителни материали и т.н. по предметите и английски. В какво се състоят те? Нали не се купуват 17 излишни помагала по предмет като в държавното?

# 102
50 лв давам в началото на годината за учебници по АЕ. По български и математика съм купувала по 1-2-3 тетрадки.

# 103
Гадамер, благодаря. Ще говоря на място в училището, стига да го изберем Grinning  

Сега на сайта с цените в Света София виждам, че не се включват допълнителни материали и т.н. по предметите и английски. В какво се състоят те? Нали не се купуват 17 излишни помагала по предмет като в държавното?

Учебниците и учебните тетрадки по английски са в таксата. Допълнително плащаме още помагала/учебници на Кеймбридж, които касаят засилената подготовка и тази за изпитите. В 6 клас до момента 74  лв.

По Бел в момента сме купили едно помагало за упражнения и два сборника по Мат.

Всичко купено в края на годината е на 100% използвано.

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 12:18 от Fancy

# 104
  • София
Нали не се купуват 17 излишни помагала по предмет като в държавното?
Купуват се, но не са излишни - всичко се попълва почти до край, а и допълнително от училището дават листа.

Общи условия

Активация на акаунт