Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 715
  • 798
  •   1
Отговори
# 225
ЕлиГ - тъй като ти си от тези, които нон стоп докладват на модератор - можеш да го направи и този път
Няма доклад към модератор!!!
Следя изкъсо темите и се намесвам при нужда!
Моля, личните нападки да бъдат спестени!
Личните разговори на ЛС или в други теми!

# 226
ЕлиГ - тъй като ти си от тези, които нон стоп докладват на модератор - можеш да го направи и този път
Няма доклад към модератор!!!
Следя изкъсо темите и се намесвам при нужда!
Моля, личните нападки да бъдат спестени!
Личните разговори на ЛС или в други теми!
Фран, моля за извинение. Но то понякога е по-силно от мен. Бунтарската ми природа не може да се примири с наглостта. Спирам! Flowers Hibiscus

# 227
  • София
Ели, ясно, благодаря. Дано излезе това писмо, защото е важно да се популяризира всеки разумен опит да се върнат децата в клас,.
В тази връзка, Увекинд имат едно голямо БРАВО за доблестната позиция, за това че не се снишиха, а публично обявиха защо и при какви условия учениците им ще са присъствено. Жалко само, че децата им отново са затворени, нещо, което сигурно нямаше да стане, ако си бяха мълчали.

# 228
На мен ми се иска ЧУ да осветлят кой е упражнявал натиск да се връщат и с какви аргументи.
Аман от синеочка. Ох, чета си една друга тема(подготвяйки се за информиран избор в 7 клас) и го взаимствах от Русалка.

# 229
  • София
Роси, така са ни написали в мейла, че БАЧУ са комуникирали с министъра. Нямам писмото, разбира се, нямам нищо общо с тях. Ако те някъде са го публикували официално, може да го има.

Оф, тази тема винаги е била абсолютно досадна за четене, заради определени потребители. Ако решиш случайно да напишеш нещо полезно то потъва в морето  лични препирни...

Ами аз не желая да има такива. Никак даже. Просто едно неосвободено от мен место в Питагор разбуни всички духове. И сега всяко мое изказване се анализира и се търси под вола тризнаци. Та, в този редна мисли и на мен ми е досадно. Предпочитам да чета за училищата, за това съм в темата. Но някои дами, не могат да не се заяждат. И честно... много е досадно.

# 230
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хора, моля ви спрете с препирните! Особено днес ми е супер тежко.

Лейка, ако четеш, какви са процентите при интубирани пациенти в реанимация?

# 231
  • София
Да, наистина браво на Увекинд, но както се видя не става на парче. Причините не ги обсъждам, защото е ясно в нашата реалност какви са. Не мисля, че е опция всяко частно училище да си кореспондира с министъра по темата. Затова е хубаво, че точно някаква организация се е наела да свърши нещо. Сега да стискаме палци първо навсякъде родителите да са 'за' и след това да има решение от министъра. Лошото е, че ако се разреши на ЧУ ще се задълбочи още повече проблема с държавните.

gadamer, процентът не зная точно колко е, макар да съм чела няколко пъти, но го има. Дано твоят познат да е от този процент хора!

# 232
А защо да не разрешат на всички, ако си поемат тестовете? Така няма да има дискриминация. Един тест струва 6 лв, 2 теста седмично ще са 50 лв на месец. Според мен много родители, даже от държавните училища, биха се съгласили да си платят тестовете и да върнат децата.

# 233
Ако това се случи, следващо действие трябва да е оспорване заповедта на министъра на образованието. Дори и да е дълга процедура, само да се разшуми из медиите е достатъчно за да се подритнат да действат.

В държавните няма да го позволят, защото ще има още по-сериозно разслоение и ще гракнат, че образованието е безплатно. Както и гракнаха срещу опцията ДУ с излишъци в бюджетите да закупуват.

# 234
  • София
То всеки се чувства за нещо дискриминиран. То по-голяма дискриминация от това със зелените сертификати скоро не е имало. Едните се чувстват, че са дискриминирани, за това че са се ваксинирали, другите че не са. Всеки другия обвинява. Направо на няколко такива спора съм попадал сред приятели, че просто неприятно е меко казано.
Ако има съгласие на над 50% от родителите и училищата могат да осигорят тестове, пълен парадокс би било да не учат присъствено децата от ЧУ. Реално в едно ЧУ всичко се плаща - от обучението, през храната, транспорта, униформите. Това, че училището е решило да поеме тестовете, може просто да се счете за част от договорите за обучение.

# 235
Един от малкото пъти в който изобщо не ме интересуват другите.
Искам нашите да ги върнат на училище.

# 236
Яд ме е, защото писнаха, че частните не може да се върнат, защото е дискриминация. Това е малко като - не е важно на мен да е добре, важно е да Вуте да му е зле. Вместо да помислят за бюджет да осигурят тестове и за ДУ, те забраниха връщането на частните.

# 237
От пчмг получихме мейл за връщане.. ако разбира се родителите са съгласни.

# 238
Има заповед за актуализиране на правилата за действие в извънредна епидемична обстановка, с които разрешават на ЧУ да си купят тестове. Още от понеделник може да се върнат в клас.

# 239
  • в страната на чудесата
Може ли линк?

Общи условия

Активация на акаунт