Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 666
  • 798
  •   1
Отговори
# 240
# 241
Пускат ни.

# 242
Oх!  И аз така я разбрах!

# 243
  • в страната на чудесата
Моето вече не ще Sad

# 244
  • София
Ще проще Simple Smile

# 245
  • София
И моето не ще, но аз щА. Голямото пък ще, но не му дават. Joy

# 246
Моето пък е в момента на лекции, ти да видиш😀

# 247
Стискам палци децата да се върнат на училище. Късмет!

# 248
Дано да върнат и големите... не е много справедливо да има пари за всичко друго, а от децата да се пести! Цяло лято дремаха, сега се сетиха за поръчки и финансиране. 

Аз имам един много сериозен довод срещу тези ранни приеми. Имат ли представа какво е да ти натякват близо година преди детето изобщо да започне да посещава?!?  Хайде поредната драма - по-добрата половинка смята, че като сме отказали на "Света София", нямало да ни приемат категорично, ако решим да се преместим на по-късен етап. Обясних й, че надали са я включили в черен списък и такива промени са  често срещани и че никой не е припаднал от обида, че сме решили да изберем друго. Значи поговорката за щастлива жена - щастлив живот е съвсем вярна.  Grinning

# 249
  • в страната на чудесата
Явно западът даде заден от образованието в полза на криворазбрано щастие. В много държави приемът в ЧУ е труден и много ранен...

# 250
Дано да върнат и големите... не е много справедливо да има пари за всичко друго, а от децата да се пести! Цяло лято дремаха, сега се сетиха за поръчки и финансиране.  

Аз имам един много сериозен довод срещу тези ранни приеми. Имат ли представа какво е да ти натякват близо година преди детето изобщо да започне да посещава?!?  Хайде поредната драма - по-добрата половинка смята, че като сме отказали на "Света София", нямало да ни приемат категорично, ако решим да се преместим на по-късен етап. Обясних й, че надали са я включили в черен списък и такива промени са  често срещани и че никой не е припаднал от обида, че сме решили да изберем друго. Значи поговорката за щастлива жена - щастлив живот е съвсем вярна.  Grinning

Със сигурност не са ви сложили в черен списък.
Но местенето след това е по-сложно.
В 1 клас приемат само десетина деца и изпита включва материал от ПУК, че и повече.
След 1 клас са 3 изпита - Бел, Мат и английски. Резулатът по бел и мат трябва да е впечатляващ. 5 или 5,25 беше ниска оценка по наше време. По-английски поне трябва да се докаже, че детето ще може да навакса. Като, ако има по-силен от вас кандидат с по-добри резултати, ще приемат него.

# 251

Аз имам един много сериозен довод срещу тези ранни приеми. Имат ли представа какво е да ти натякват близо година преди детето изобщо да започне да посещава?!?  Хайде поредната драма - по-добрата половинка смята, че като сме отказали на "Света София", нямало да ни приемат категорично, ако решим да се преместим на по-късен етап. Обясних й, че надали са я включили в черен списък и такива промени са  често срещани и че никой не е припаднал от обида, че сме решили да изберем друго. Значи поговорката за щастлива жена - щастлив живот е съвсем вярна.  Grinning

Със сигурност не са ви сложили в черен списък.
Но местенето след това е по-сложно.
В 1 клас приемат само десетина деца и изпита включва материал от ПУК, че и повече.
След 1 клас са 3 изпита - Бел, Мат и английски. Резулатът по бел и мат трябва да е впечатляващ. 5 или 5,25 беше ниска оценка по наше време. По-английски поне трябва да се докаже, че детето ще може да навакса. Като, ако има по-силен от вас кандидат с по-добри резултати, ще приемат него.
Да, със сигурност няма да е лесно, ако се стигне до там. Лично аз мисля, че ако детето идва от Питагор (ако примем, че се е справяло добре там) ще му е с една идея по-лесно да се справи с евентуален изпит за прием по-натам.... не казвам, че няма да има разлика в нивото, но все пак ще идва от училище със сходни високи изисквания и натоварване.
За мен всичко това е нероден Петко. Не смятам, че за момента имаме причина да вярваме, че детето задължително няма да хареса Питагор.... може и да се случи, може ние като родители да не сме удовлетворени и тогава ще го мислим. Само времето ще покаже.

# 252
Всичко това е вярно. Но аз лично бих се стремяла да лишавам целенасочено детете от стрес при нови изпити. Това от личен опит. Т.е. съветвам ви сега да сте взели решение (каквото и да е то) на 99.99% сигурност в желанията и предпочитанията.
Поздравявам ви за успеха на детето, но се консолидирайте с жена ви в решението, за да е спокойно то. Ако разбира се все още можете да избирате. Не съм следила вашите обстоятелства.
И двете училища са много добри. Но всяко има своите предимства и недостатъци. А и са достатъчно различни, за да можете да направите избора си. Успех.

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 09:33 от Fancy

# 253
Хайде поредната драма - по-добрата половинка смята, че като сме отказали на "Света София", нямало да ни приемат категорично, ако решим да се преместим на по-късен етап...
Ами така е като не си пазите мястото и в двете училища Stuck Out Tongue Winking Eye
Кажете на жена си да спре да чете тази тема, в която повечето сме с деца в СС и си "дърпаме" натам...Питагор е прекрасно училище, а 5 мин до училище си е огромно предимство /при почти равни други условия/...

# 254
  • София
Избрали сте училище, записали сте детето - значи край на всякакви чуденки и питанки. "What if" сценариите в главите ни са рецепта за безкрайни съмнения и в крайна сметка - разочарования. За момента нямате нито една причина да се съмнявате в избора си, а ако някой ден придобиете такава, ще го мислите тогава. Записали сте детето в училище, в което потенциално може да се чувства добре и да е в позната среда чак до завършване на гимназия, като същевременно това е единственото частно училище в София, което въпреки гимназията си дава отлична подготовка. Дишайте, бе хора. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт