Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 541
  • 798
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Каква филтрация ти се върти в главата? Наистина ли някой с малко здрав разум вярва, че Доротея проверява 500 обратни връзки по всички предмети и ги филтрира? Или че присъства на всички родителски срещи?  Така и не каза защо си подела такъв поход срещу нея и като се спомене каквото и да е хубаво за Иззи, скачаш с бутонките, че няма как да е така.

# 466
Каква филтрация ти се върти в главата? Наистина ли някой с малко здрав разум вярва, че Доротея проверява 500 обратни връзки по всички предмети и ги филтрира? Или че присъства на всички родителски срещи?  Така и не каза защо си подела такъв поход срещу нея и като се спомене каквото и да е хубаво за Иззи, скачаш с бутонките, че няма как да е така.

Напротив, казала съм много отдавна. Че и съм повтаряла. Но не това е важното. Важното, е че мнението ми не е несподелено и изключение. И, че с течение на времето не се променя в положителна насока. Напротив. Чакам кога хубавото от рекламни намерения ще премине в етап на реални резултати.

То стана ясно какво се опитва да прави Доротея. Не е нужно пак да пишем по темата.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 13:40 от Fancy

# 467
Рейни, радвам ти се много на търпението и желанието да споделяш и на спокойствието, с което реагираш на нападки, които често преминават границите на добрия тон (неразбираемо за мен защо). Не я познавам Доротея и какви ги е дробила преди, но аз много стискам палци на Иззи да се наложи и докаже, ще е супер да има още едно силно частно училище.

# 468
Сейчан, по-важно е какви сега ги дроби. Един човек трябва да има раздвоение на личността, за да реагира различно в аналогични "бизнес" ситуации.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 13:40 от Fancy

# 469
За мен би било много по-притеснително да нямам право да разговарям с класен ръководител, отколко дали детето има пчела/буква/цифра като количествено изражение на знанията му. Колкото до индивидуалната обратна връзка, наистина ли някой може да си помисли, че такава не се получава?

# 470
И после някои потребители се чудят защо не пишат родители с деца от други ЧУ...

Най-вероятно защото ще бъдат нападнати, апострофирани и т.н. Надявам се, че поне в училище децата ги учат да не използват думи като 'лъжа' и 'пълни глупости' в споровете си. А също и, че 'невинаги' е една дума (справка в Официалния правописен речник от 2012 г.) Wink

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 13:53 от Nedinka

# 471
Аз поне никъде не съм написала, че нямаш право на разговор с класната, а че нямаш нейния телефонен номер. Което са две различни неща. И не разбирам защо да е чак такъв проблем. Ако тя си върши работата, детето напредва и се чувства добре, за мен поне е достатъчно.

# 472
  • София
Ако все още някой не е разбрал- имаме право да разговаряме с учителите на децата си, БЕЗ присъствието на управител. Предполагам, че всеки класен ръководител е дал телефонния си номер на родителите от класа. Ние го имаме, но до сега просто винаги съм минавала по "каналния ред", т.е. в приемното време на учителите. Не съм имала ситуация, която да е била такава, че да се изисква моментално обаждане, което предвид моята разсеяност е учудващо.
А бих подканила и потребителките с деца в другите ЧУ да се включат. Няма да ми е самотно, а знам че доста четат. Нека си апострофират, то не е страшно.
Бамби, предполагам, че ако го поискате ще го получите.

# 473
Някои явно имат, други нямат.

# 474
А бих подканила и потребителките с деца в другите ЧУ да се включат. Няма да ми е самотно, а знам че доста четат. Нека си апострофират, то не е страшно.

Не е страшно, но дори за страничен наблюдател, какъвто съм аз, ситуацията често излиза извън добрия тон и се наблюдават грубости. Започва един обяснителен режим, хвалебствени слова за едното училище и оплюване на другото, при това със споменаване на конкретни хора, което за мен е недопустимо, при положение че конкретните хора не могат да се защитят. Не е приятно.

Личните телефонни номера са лични данни и според мен не е редно да се дават на родителите. Но трябва да има някакъв канал, сравнително лесен, за директна комуникация с класния. Мога да споделя при сина ми как е - в чужбинско частно училище. Имат това, което вероятно в България се нарича електронен дневник - платформа, в която всеки ден се пише какво са учили, какви са домашните, оценките, качват се разни документи, провеждат се онлайн родителски срещи и подобни. Та същата платформа има и функция пощенска кутия - така си комуникираме с всички учители. Синът ми има двама основни + един по музика, един по спорт и един по религия. Рядко ми се случва да им пиша - обикновено за да ги предупредя, че детето ще си тръгне по-рано някой ден.

# 475
  • София
Ех, тези лични данни! Как сме оцеляли досега като личните ни телефони бяха по визитките ни?

# 476
  • Пловдив/София
Една от причините да не харесвам Прогресивните паралелки/училища е, че те някак дистанциеат учителя от децата. Нямало проблем да отговарят няколко учителя за всичи деца, предавали си информацията. Родителските срещи също могат да бъдат с различни учители и има официални канали за всичко.
За мен класната е много важна и едни човешки отношения на децата с нея и с нас родителите са ми необходимост. Няма как едни принципи/методология да елиминират човешкия фактор. При работата с деца не става така.
Предпочитам си малка паралелка с ясен учител и лесен редовен достъп до него. Не съм нахалствала често, но поне 2-3 пъти се е налагало да звъня/пиша- че детето е болно например, или какъв материал са взели през това време; дали ще ходи на някое занимание… Или ако се разстрои за нещо, едва ли ще ми е ок през трети човек да става информацията.
За горен курс е друго, там са доста учители и е важна повече организацията на училището, но при малките в крайна сметка всичко си опира до учителката.

# 477
Аз дори личния си лекар избягвам да притеснявам в извън работно време, какво остава за класен ръководител, където пък рядко нещо е наистина неотложно. Не ми се е налагало да го безпокоя до момента, нито друг от учителите. На този етап обратните връзки са ми достатъчни, както и родителската среща преди месец, на която присъстваха само учители. Не са изисквали извънредна среща от мен, за щастие. Но ако аз желая, бих могла да си уговаря лична среща с всеки един от тях. В такъв случай, не виждам защо ми е необходимо да имам личния телефонен номер на учителя -  поне до този момент не ми се е налагало да го ползвам.
Намеците за филтриране на информация и контрол от страна на директора не са нищо повече от спекулации, ако нямате доказателства за това. Извинявам се, ако греша, но Вашата информация не е ли от подобен източник на информация като на Rainy - познати/приятели, а не собствено дете в училището? Разбираемо е, че се възмущавате на безумни и/или непроверени слухове за СС, но това как е по-различно от твърдението за филтрация на обратните връзки?

# 478
Аз дори личния си лекар избягвам да притеснявам в извън работно време, какво остава за класен ръководител, където пък рядко нещо е наистина неотложно. Не ми се е налагало да го безпокоя до момента, нито друг от учителите. На този етап обратните връзки са ми достатъчни, както и родителската среща преди месец, на която присъстваха само учители. Не са изисквали извънредна среща от мен, за щастие. Но ако аз желая, бих могла да си уговаря лична среща с всеки един от тях. В такъв случай, не виждам защо ми е необходимо да имам личния телефонен номер на учителя -  поне до този момент не ми се е налагало да го ползвам.
Намеците за филтриране на информация и контрол от страна на директора не са нищо повече от спекулации, ако нямате доказателства за това. Извинявам се, ако греша, но Вашата информация не е ли от подобен източник на информация като на Rainy - познати/приятели, а не собствено дете в училището? Разбираемо е, че се възмущавате на безумни и/или непроверени слухове за СС, но това как е по-различно от твърдението за филтрация на обратните връзки?

Личен опит!

# 479

Нямах предвид Вас Simple Smile Иначе, Вашият случай никак не звучи добре, наистина.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 15:10 от FBI

Общи условия

Активация на акаунт