Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 477
  • 798
  •   1
Отговори
# 585
  • Отвъд алеята зад шкафа
Еспа може би. Мисля, че и Св.Георги. Трудно е с прием за 1 клас. Друг вариант е да пробвате след 1 клас - 2-3 се отварят единични места.

# 586
Та търся помощ. Училище със засилено изучаване на английски език в южните райони с някакъв шанс да го приемат в първи клас.
Опитайте и Климент Охридски, там приемат целогодишно ако имат места. Даже може още сега да преместите детето и да си доизкара ПУК там. Разбира се, стига да има места.

# 587
  • София
Мейпъл Беър проверихте ли? Фюжън също (но не са по МОН).

# 588
  • Отвъд алеята зад шкафа
Всъщност вариант е и сега веднага да го преместите, ако има място някъде.

# 589
Мария, аз бих преосмислила идеята за СС - по околовръстен път е удобно за южните райони (с бусче естествено), а и колкото и да е трудно, имат прием за 1ви клас (за разлика от Иззи, БШ явно, Азбуки).

# 590
  • Пловдив/София
Вариант е 125то и отделно английски.
Ако държите на ЧУ- Фюжън е удобно, там английски се учи много, но иначе е лежерно.
Меридиан 22, но някак не е моето, може да проверите разбира се.
БШ понякога се освобиждават единични бройки, но това става ясно твърде късно (март-април) и не бива да е основен вариант.

# 591
Mariq_B бих погледнала Меридиан 22.
Децата от това училище се справят добре на разни външни състезания.
Имам и познато дете, като цяло училището е с добра атмосфера.

Също така без да са в района но не са и на другият край на София - Образователни технологии ( нямат ПУК и приемат от 1 клас, аз лично ги харесвам) и Азбуки - там има понякога свободни места за 1 клас.

Другото което скоро излезе на пазара на ЧУ е : https://www.kkf.bg/?cid=7
Няма инфо за него, освен че се намира в сградата на Британското. Но дали е част от него , така и не разбрах.

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 11:54 от Hope for Two

# 592
  • София

Другото което скоро излезе на пазара на ЧУ е : https://www.kkf.bg/?cid=7
Няма инфо за него, освен че се намира в сградата на Британското. Но дали е част от него , така и не разбрах.

Това много прилича на това, което предлагаше Дрита. Но и аз за първи път чета за него.
Редактирам: Доста простоват сайт, от който разбрах, че храната, допълнителните спортни занимания са допълнително платени, а преподавателите са избрани със специална селекция.
Дори не пише дали са по МОН.

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 12:11 от rainy...

# 593
Пепоръчаха ми много изи за детето ми, но там директно ме отрязаа, че няма да имат прием за 1 ви клас.

Че Изи още приемат в ПУК, кво се правят на луди. Пробвайте да го преместите още сега. И по мое мнение, търсете контакт директно с Доротея Воева. Девойката, която се води Специалист Маркетинг и администрация е неадекватна.

# 594
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз контактувах през формата за записване в сайта. Имаше обявена дата за пробен ден и аз направо записах детето.

# 595
  • София, България
И за мен е добра идея да се опитате още сега да го преместите в ПУК.

# 596
Здравейте, аз не съм много активна, но ви чета постоянно Simple Smile Чудех се дали поддържа някъде публична информация в най-желаните гимназиите, в които след 7 клас се влиза с най-високи балове, какъв е процентът на децата от държавни спрямо частни училища? И дори ако има статистика разбита по училища ще е супер.

# 597
Пепоръчаха ми много изи за детето ми, но там директно ме отрязаа, че няма да имат прием за 1 ви клас.

Че Изи още приемат в ПУК, кво се правят на луди. Пробвайте да го преместите още сега. И по мое мнение, търсете контакт директно с Доротея Воева. Девойката, която се води Специалист Маркетинг и администрация е неадекватна.

да, опитах. Писах им 1 пъти. Първия път за прием в първи клас за следващата година. Обадиха ми се ии казаха, че няма да имат прием. Не си запазих номера.

След 2 дни реших да пробвам за пук сега, от януари. Пак им писах. Не ми отговориха. В телефона на сайта никой не вдига.

Попринцип Изи ми беше фаворит, но сега какво да се прави. Сега ще имам събеседване в Светлина, Азбуки и Прогресивно Образование. Също така искам да разбера как мога да стигна до Еспа, 10 пъти им гледах сайта, никъде не говорят за прием, нито за ПУК, нито за първи клас.

За Свети Георги и Меридиан 22 не се бях замисляла...

Съвсем се обърках Grinning

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 15:26 от Анонимен

# 598
  • София
Здравейте, аз не съм много активна, но ви чета постоянно Simple Smile Чудех се дали поддържа някъде публична информация в най-желаните гимназиите, в които след 7 клас се влиза с най-високи балове, какъв е процентът на децата от държавни спрямо частни училища? И дори ако има статистика разбита по училища ще е супер.
Няма такава статистика, но е ясно, че децата от ДУ ще са повече, просто защото общият брой на децата в ДУ е процентно много по-голям от общия брой на децата в ЧУ.

# 599
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Иззи приемат за ПУК 1 само. За ПУК 2 и 1 клас няма в момента прием.

За след 7 клас - най-добре да се гледат резултатите на НВО по училища и съответно баловете за прием и статистиката на Дидева.

Общи условия

Активация на акаунт