Делене на сметки

• 23 622
  • 997
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз отново съм си вкъщи, но определено върша повече работа, отколкото само в офиса.
Оня ден се присетих, че съпругът ми още не ми е върнал парите за билет, дето се прибра юли.

# 571
  • София
Искай си ги, той ще ги пробута за коледен подарък и вълкът сит и агнето цяло.

# 572
Как билет, той нали е шофьор?

# 573
  • София
Камионът се оставя там и се хваща друго превозно средство до България.

# 574
Само една жена умее да си изгуби половин и повече ден докато натиска копчетата на уредите вкъщи. Мъжете са рационални, натискат и веднага лягат пред тв- то Joy .
Накрая, ако гледаш със смижени очи резултатът е почти същия

# 575
бягам да пазарувам, преди някой да се е усетил, че съм у нас и да поиска
Смея се с глас Grinning
А пробва ли нищо да не пипнеш, ами с влизането да викнеш скъпи, прибрах се, какво има за вечеря?
Ами да, не съм на 15, уморих се за има няма месец от тая програма. И пробвах. Ти да видиш мъж, професионален готвач, да готви, докато е гладен! В тая връзка да кажа, че и работата с миялна машина не се изчерпва с натискане на копче, а на плота за готвене и зад котлоните се бърше и вертикалната част, иначе става жълтокафява за няма и седмица. Общо взето стигнахме дотам да превъртаме на бързата програма за "освежаване " всяка сутрин изпраното и отлежало пране.
 И както някой нагоре спомена, ставаш вечно виновен, най-вече защото доходите са ми наполовина от неговите. И постоянно тегне неизказаната заплаха да разделим разходите 50/50, без да уточняваме кой ще се разхожда до Изипей. :/

# 576
Щом се разбирате и такива е добре не виждам проблем. Карайте си по този начин Wink Важно е да нямате спорове за пари.
Имаме брак, но нямаме обща сметка в банка, нито смятам да имаме.
Различно плащаме.
Знаем  горе долу какво трябва да платим като кредит, сметки, храна, спестявания.  Всеки допринася по перата. Всеки месец е различно.
Не се напрягаме. Големи покупки се обдъждат. За море, някаква почивка или галям разход отделяме предварително.
Гледаме да разпределим парите да стигат.
Жевейте Вашия живот всяко семейство само взима решения. При едни така при други онак. Не гледайте другите, а вие да сте добре и да се разбирате.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 09:52 от slanceto922

# 577
Също така стана на въпрос какво можеш, какво правиш и какво допринасяш за семейството, а не какво си купуваш и на кого плащаш за което.

Айде бе. Важен е крайния резултат.
Като не можеш плащаш, на който може.
Аз лично съм си избрала да не мога.
Всъщност, никой не те кара. Просто си говорим кой с какво допринася.
Щом така си си избрала ти лично няма лошо. Ако пък и паричките капят лесно, още по-добре.

Тая помощница за два часа само сребърните прибори няма да успее да лъсне.😂
 Аз иначе опитах еманципирано да работя. 8 до 5, понеделник до петък, цивилизовано, нали. И стана едно...прибирам се, оглеждам кухнята накисвам чинии, чаши от кафета и прочие остатъци от деня и бягам да пазарувам, преди някой да се е усетил, че съм у нас и да поиска я кафе, я помощ с домашното. Забърквам каквото забъркам и докато се пече, бърша маси, шкафове, под... И оная, прословутата пералня, дето ММ е натиснал копчето в обедната почивка, щото е хоум офис и помага в домакинството, така и не я научих поне в панера да се изсипва, камо ли да разпъва съдържимото на простора. И пак кофти, щото в седем часа само на котката е готова вечерята. Викам си, ще мина на свободно работно време, да не съсипваме домакинството. И се започна едно звънене. Мило, нали ще напазаруваш по път, ама и сметките мини да платиш, да звъннеш и на доктора, другата сряда почивам. А ония билети нали ги резервира, то ти повече свободно време имаш.
 И ся не знам какво да правя, кафето на шефа ли да го принасям, или на мъжО, че не щат да седят заедно и да ми спестят някоя минута?
Хахах, баш. Grinning

Отстрани всеки труд, вършен от друг, изглежда лесен и малък.
Аз вчера имах почивен ден та след сутрешното бягане напазарувах (с моята карта, в тази тема е важно да се отбележи), изчистих целия апартамент, пуснах 2 перални, че имаше и чаршафи, и хавлии за пране, сготвих и докато се усетя то вече беше време за вечеря. Та тези бутони много готини, ама не вършат всичко сами.
Google76, лейди Рамкин,
По горе са ви дали съвет... който не може и не иска си плаща да му го направят. Доколкото виждам жена го е дала така, че не ми се нахвърляйте. Simple Smile

Темета леко се измести ми се срува в посока кой колко е недеволен от половинката си.
Те тези кавалери където ги имате, ако не си изпълняват и съпружеските "задължения" то е чудно как само 40% от съфорумките са били любовници. Wink

От моята не съм бил никога недоволен на глас и не съм повдигал нещо такова на въпрос, макар да не е е и наполовина чистофайница и готвачка като някои дами тук. Адмирации за което, разбирам и оценявам това което правите.
Когато е уморена или е късно слагаме едни принцеси с кашкавл и бяло винце и вечерята е готова.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 17:21 от COVID

# 578
Хахах не бил никога недоволен гласно Joy Ама как да си недоволен от нещо, което друг сам е свършил за двамата. Естествено, че ще си доволен. Ама нали знаеш, ако случайно останеш недоволен, хващаш и свършваш нещото както ти харесва Wink

# 579
...От моята не съм бил никога недоволен на глас и не съм повдигал нещо такова на въпрос, макар да не е е и наполовина чистофайница и готвачка като някои дами тук. Адмирации за което, разбирам и оценявам това което правите.
Когато е уморена или е късно слагаме едни принцеси с кашкавл и бяло винце и вечерята е готова.
т.е. по подразбиране готвене и чистене са неин ресор? Няма ли опция за взаимност.

ММ е доста разсеян за детайли от битово естество. Това не е така в други, нему интересни сфери. Аз лично съм се примирила, че доизпипването е моя задача. Т е. ако голямата задача е отметната, тихомълком минавам и дооправям каквото виждам и ми се струва, че трябва да се дооправи. Е, понякога измрънквам но си го отчитам като мой пропуск, защото той разликата не я вижда и остава с впечатление, че се заяждам или съм недоволна.

# 580
Ама те-мъжете като са във връзка не можеш да ги чуеш да са недоволни.
Чисто, уютно, нахранени, пред телевизора.
А, всъщност можеш. Моят започваше да мърмори, когато го карах да свърши нещо у дома. Гледаше да отлага до последно, барем забравя. Аз не забравям никога и отлагането ме дразни. Това, което ми преля чашата обаче беше несъгласуван теч от семейния бюджет. Признавам си, че това се случи поради недостатъчна активност и предоверяване от моя страна. Така е при дълга връзка. Дотолкова си свикнала със статуквото, че не забелязваш, че то се е внезапно променило.
При нов партньор е по-добре, най-малкото защото си нащрек.
И не може да си разиграва кончето, както на него му скимне.
Абе, колкото и да го варя и печа, за мен идеалният вариант е неангажиращият разширен вариант. Т.е. някой, с който да споделяте хубавите моменти от живота, но да не живеете заедно и да си смесвате битовизмите.
Тоест той да започне с екскурзия до Малдивите връзката ни.
A aз ще си намеря на кой да платя или да не платя за да ми оправи тоалетното казаче, примерно. Joy

# 581
Хахах не бил никога недоволен гласно Joy Ама как да си недоволен от нещо, което друг сам е свършил за двамата. Естествено, че ще си доволен. Ама нали знаеш, ако случайно останеш недоволен, хващаш и свършваш нещото както ти харесва Wink
Това нещо което половинката-другия е свършил, така като гледам едно 80% от женското съсловие тук ще го тръшнат в дън земя за несвършена работа.
Като гледам една-две да има доволни от техния мъж, а другите направо гласно ги "заклеймяват".
Така, че коментара ти явно трябва да е насочен към тях защото аз не съм се оплаквал.

# 582
  • София
Щот не смееш.
Ядял горкия филии ….

# 583
  • Далечният изток
И то двамата ги мажат, когато тя е уморена...

# 584
Скрит текст:
LOL 😂

Общи условия

Активация на акаунт